Dodaj do ulubionych

Cellulit -"walka" w warunkach domowych

08.11.10, 12:17
Powiedziałam sobie dość! Chcę się pozbyć tego cholerstwa i zrobię wszystko, by się się udało - jeśli nie pozbyć się zupełnie to chociaż zredukować do minimum. Boję sie, że to jest jak walka z wiatrakami, ale spróbuję.

Dieta: jem wszystko, ale mniej oraz mówię STOP słodyczom ;/
Specyfiki: Podczas kąpieli
1. Masaż szczotką z wypustkami, peeling z kawy, na koniec strumień zimnej wody na uda (brr)
2. Po kąpieli balsam: good bye cellulite albo jakiś inny, jeszcze zobaczę
Sport: jako, że nie mam za bardzo możliwości chodzić gdzieś na zajęcia - będę ćwiczyła w domu. Chociaż po 40 min, jakieś 3 razy w tygodniu.

I tu pytanie do was, jakie ćwiczenia poleciłybyście? Będę wdzięczna ;)

Jestem ciekawa czy mi się uda :)
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 08.11.10, 12:49
      looona napisała:

> I tu pytanie do was, jakie ćwiczenia poleciłybyście?

jakiekolwiek, które trwają dłużej niż 40 minut i są intensywne

• czarna.koza Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 09.11.10, 16:10
        mi wystarczy schudnac i pic duzo wody aby zminimalizowac cellulit, uff. A polecam zel ziaji, taki w pomaranczowym opakowaniu, kiedys wyprobowalam i autentycznie mialam wrazenie ze dzialal, w przeciwienstwie to np vichy, avon
    • primari Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 10.11.10, 14:19
      FOLIOWANIE:)

-polecam wysmarowac się balsamem antycell. [czasem doddac jeszcze klka! kropel cynamonowego olejku-trzeba uważać,żeby nie wlać za dużo!] owinąć folią spożywczą, założyć ciepły dres i siup pod kocyk wygrzać się. Metoda idealna na zimowe wieczory;)
      Efekty murowane.
    • znana.jako.ggigus Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 10.11.10, 17:25
      cwiczenia -bieganie na swiezym powietrzu fajnie dotlenia i rzezbi cialo i wypala celulit.
      • panna.m.igotka Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 12.11.10, 16:18
        Zgadzam się. Ja jem co popadnie, bez ograniczania, ... chociaż ze względu na bieganie, nie powinna :P ... i nie stosuję żadnych specyfików, tylko żel pod prysznic z algami i solą morską ... i tyle. Efekt żadnego cellulit'u ;)
        • leze.i.pachne Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 13.11.10, 10:39
          Cellulit to również kwestia genów oraz hormonów, i tu już jedzenie "co popadnie" jest niewskazane :(
          Autorce linkuję mój wątek o masażu antycellulitowym, mi pomaga :), cellulit się zmniejsza, ale najważniejsza jest systematyczność i dieta. Mam jeszcze problem z cellulitem na brzuchu i boczkach, chociaż jestem szczupła...
          forum.gazeta.pl/forum/w,211,111209391,111209391,Masaz_antycellulitowy_domowej_roboty_.html---
          Szukam przepisu na gumisiowy sok
          • leze.i.pachne Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 13.11.10, 10:40
            Ups, coś poprzeskakiwało :)
            forum.gazeta.pl/forum/w,211,111209391,111244323,Re_Masaz_antycellulitowy_domowej_roboty_.html
    • gwarek77 Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 12.11.10, 15:01
      Sadze,że domowymi sposobami raczej nie poradzisz sobie z tym problemem, jedynie mozna go zredukowac, polecam zabiegi w gab. kosmetycznym
      • lonely.stoner Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 13.11.10, 11:21
        hej, ja oprocz nie jedzenia slodyczy, albo raczej - zamiast, to bym ogolnie zmienila diete na zdrowa- wykluczjaca wszelka zywnosc przetwarzana- to jest chrupki, czpisy, jakies gotowe dania (rowniez takie ktore mozna w domu przyrzadzic), dodatki smakowe- sztucznie stworozne aromaty itd. ktore zatrzymuja wode w organizmie, zamiast maslo- virgin oliwa z oliwek, duzo kaszy, i takich rzeczy ktore 'wymiataja' przewod pokarmowy, naturlane jogurty i zdrowe chude mieso- ewentualnie, bo tak naprawde to zdrowy czlowiek nie musi jesc miesa, wystarcza owoce morza i ryby. slodycze to bym ograniczyla jakies przetworzone ze sztucznymi dodatkami typu ciastka sklepowe, wafle, batony, zamiast tego zrobic wlasne ciasto z owocami.

A z cwiczen to ja polecam typowe aerobicowe fat burning, moze sobie sciagnij albo kup jakaks plyte z cwiczeniami???wazne zeby robic je uczciwei i czuc ze dajesz sobie wycisk :)

balsamy- to moze jako dodatek i pomoc dal skory, nakladaj po cwiczeniach, jak bedziesz miec jedrna skore to wystarczy zwykla oliwka.
    • hotally Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 13.11.10, 18:04
      Każdy jest inny, ale Mi pomogło eliminacja z diety przetworzonych produktów i przejście na produkty bio.
      • lonely.stoner Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 13.11.10, 22:03
        hotally napisała:

> Każdy jest inny, ale Mi pomogło eliminacja z diety przetworzonych produktów i p
        > rzejście na produkty bio.
        >

i w tym sie zgadzam!!! wczesniej jakos nie istaniala taka plaga cellulitu jak wspolczesnie, i ja wierze ze to wlasnie zwiazane jest ze wspolczesna dieta- wiekszosc produktow jest przetworzona i zasyfiona roznymi cudami chemicznymi ktore powoduja odkladanie sie tego gabczastego tluszczu pod skora. Dieta cud nie pomoze, ale jedzenie swiezego normalnego jedzenia taka, produkty bio i eko tez. Najlepiej jakby nie jesc chleba i wedlin sklepowych- hehe, tez sa przetworzone, a najlepiej to myslec nad tym co sie kladzie na talerz.
        • hotally Re: Cellulit -"walka" w warunkach domowych 14.11.10, 00:38
          dokladnie, jakosc ciala zmienia sie na PLUS.
        • znana.jako.ggigus no jest też chleb ekologiczny 14.11.10, 13:01
          bez dodatków.
          Droższy, ale się trzyma parę dni domu, a nie jak ten nasycony chemią - jadalny w dniu zakupu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka