Dodaj do ulubionych

kwasy kontra mikro

15.11.10, 07:44
moja dobrze ponad 30 letnia cera, kondycyjnie nie za bardzo, pierwszy raz od nie pamietam kiedy wyglada niezle.....po kwasach. Poszedł 35% glycol, odczynow zadnych nie ma, skrora sie lekko łuszczy ale pory ewidentnie sa mniejsze, mała blizna potrądzikowa jakby lekko wygładzona.
Nie mialam takich efektow po mikro, w zasadzie nawet nie zauwazylam po mikro ze mialam jakis zabieg. I tu pytanie:kosmetyczna namawia mnie na zabieg łączony, mikro i kwasy, wyjdzie to sporo kasy, ale jesliw arto, to czemu nie. Czy ktos mial taki zestaw wykonany?
Szczerze mowiac myslalam o serii zabiegow z samymi kwasiurami.
Podpowiedzcie, warto? (sama mikro 250 zl, kwasy 260 - razem łatwo policzyc ;), zamiast mikro, która mi nie podeszla, mialabym dodatkowa serie kwasiurów?
Obserwuj wątek
    • gwarek77 Re: kwasy kontra mikro 15.11.10, 08:51
      Jeżeli lepsze efekty sa u Ciebie po kwasach i sama to juz przerobiłaś to odpuśc sobie kolejna mikro
      • lady.godiva Re: kwasy kontra mikro 15.11.10, 08:59
        Jeden zabieg mikro to chyba za mało- zalecane jest kilka.
    • issey_miyake Re: kwasy kontra mikro 15.11.10, 18:34
      bu-zia napisała:

> Nie mialam takich efektow po mikro, w zasadzie nawet nie zauwazylam po mikro ze
      > mialam jakis zabieg. I tu pytanie:kosmetyczna namawia mnie na zabieg łączony,
      > mikro i kwasy, wyjdzie to sporo kasy, ale jesliw arto, to czemu nie. Czy ktos m
      > ial taki zestaw wykonany?
      > Szczerze mowiac myslalam o serii zabiegow z samymi kwasiurami.
      > Podpowiedzcie, warto? (sama mikro 250 zl, kwasy 260 - razem łatwo policzyc ;),
      > zamiast mikro, która mi nie podeszla, mialabym dodatkowa serie kwasiurów?

Jeśli połączenie zabiegu wyniesie Ciebie 510zł to jak dla mnie to bzdura. Kosmetyczki standardowo liczą sobie za wszystko co użyte podczas zabiegu, a skoro masz mieć mikro + kwasy powinna policzyć mniej, jako że nie wykorzystuje tylu preparatów jakby robiła dwa zabiegi.

Druga sprawa - jak dla mnie za taki zabieg to bardzo drogo. Gdybym miała wydać tyle pieniędzy na taki zabieg, wolałabym iść na dobry masaż ciała + zaopatrzenie w dobre kosmetyki do pielęgnacji domowej.

Jakiej firmy kwasy robisz?
    • sophia5 Re: kwasy kontra mikro 15.11.10, 19:05
      Kobieto, gdzie Ty mieszkasz? Co to za cena? Ja mieszkam w dużym mieście i za oba te zabiegi razem płacę 320 zł. Efekty REWELACYJNE, miałam już 4 zabiegi w odstępach 7-10 dniowych.
    • littlefrog Re: kwasy kontra mikro 15.11.10, 19:29
      pewnie że warto, z tym że w innym gabinecie :) w Wawie za 400zł można kupić pakiet 3 zabiegów mikro+kwasy, nie wiem skąd tu takie ceny, a przeciętna cena jednego łączonego zabiegu to 150-170zł. nie wiem skąd te kosmiczne ceny u Ciebie.
      • bu-zia Re: kwasy kontra mikro 17.11.10, 13:18
        pewnie nie kwestia miasta tylko miejsca. To jest jakis super hiper salon spa, gdzie dostalismy od pracodawcy bon upominkowy - stąd moje w ogole pojawienie sie tam. Teraz gdybym chciala kontunuacje, to zostal mi wyliczony taki wlasnie koszt.
        Jednak jesli juz, to pewnie pojde gdzie indziej, bo ceny jak sie zaczelam interesowac to istotnie maja z kosmosu.
        Nie wiem jakie kwasy-jakiejs francuskiej firmy, tyle mi powiedziala.
        • issey_miyake Re: kwasy kontra mikro 17.11.10, 13:21
          bu-zia napisała:

> Teraz gdybym chciala kontunuacje, to zostal mi wyliczony taki wlasnie kos
          > zt.
          > Jednak jesli juz, to pewnie pojde gdzie indziej, bo ceny jak sie zaczelam inter
          > esowac to istotnie maja z kosmosu.
          > Nie wiem jakie kwasy-jakiejs francuskiej firmy, tyle mi powiedziala.

Kobieto, uciekaj gdzie pieprz rośnie. W życiu za takie pieniądze nie uzyskasz w gabinecie kosmetycznym tego co byś chciała. Kosmetyki użyte w zabiegu mają działanie krótkotrwałe. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na dobrą pielęgnację domową.

Widzę, że nie informują w ogóle co robią i na czym, a szkoda, mogłybyśmy coś wtedy powiedzieć, czy warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka