Dodaj do ulubionych

depilacja pach i bikini WOSKIEM

08.04.04, 14:27
Lato sie zbliza, krotkie spodnice itp, trzeba wygladac idealnie ;-) i swiecic
gola skora. Zdobylam sie na poswiecenie i depiluje nozki depilatorem (placze
z bolu, ale tez jestem z siebie dumna,nie bede musiala codziennie golic nog
zyletka). Teraz mysle o paszkach i bikini.
Kremy do depilacji nie zostawiaja skory idealnie gladkiej (mam ciemne i grube
wloski), a golenie to tak jak z nogami-trzeba by codziennie dla idealnego
efektu. Dlatego pomyslalam o wosku u kosmetyczki (sama byc sobie nie
zrobila)...
Ile to kosztuje?
Czy BARDZO boli, bo przeciez to wrazliwe okolice?!
Czy efekt jest wart cierpienia?

Prosze o odp i z gory dzieki :>
Obserwuj wątek
    • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 18:07
      Podobno pachy to najbardziej wrazliwa czesc ciala.
      Ja tu uzywam maszynki, ale juz na nogi i bikini chodze na wosk.
      Wazne, aby pasek, ktorym kosmetyczka bedzie depilowac byl miekki i cienki,
      wtedy jest bardziej elastyczny i latwiej sie odkleja od ciala.
      Bikini..no coz, tez boli, ale da sie wytrzymac. Najlepeij naprez sobie skore
      przez zerwaniem paska z woskiem. Najlepiej tez abys miala do kosmetyczki
      zaufanie, bo stres troche dodaje bolu, moze popytaj kolezanek?
      Ja dostalam w gabinecie stringi do zabiegu, ale one i tak prawie nic nie
      przykrywaja, wiec nastepnym razem po prostu ich nie zaloze, tym bardziej ze
      depiluje nie tylko na linii majtek z przodu :-)
      Koszt pach to ok. 15 zl, bikini 20.
      • Gość: kiki Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 20:17
        Mam pytanko:po jakim czasie usunięte włoski odrastają(chodzi mi konkretnie o
        bikinii).Czy usuniete włoski nie wrastaja pod skórę i nie robią się krostki
        ropne?Bo ja kiedyś używałam depilatora.Przez rok-rewelwcja.Jednak później
        włoski zaczęły wrastać pod skórę,robiły się krostki ropne,a później(co
        najgorsze)zostawały po nich blizny.Po 2 latach używania depilatora miałam nogi
        w okropnym stanie.Teraz są już prawie Ok.Teraz uważam,że byłam głupia,bo
        widziałam,że włoski mi wrastają a ja nadal używałam depilatora.Może pomyśle nad
        woskiem,ale narazie interesuje mnie bikini.
        • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 20:24
          Ja zawsze uzywalam jednorazowej maszynki, a wosk stosuje co miesiac od lutego,
          wiec dopiero trzeci raz bylam.
          Wloski odrastaja mieciutkie i slabsze, nic mi nie wrasta, i nie mialam zadnych
          krostek ropnych.
          PO 2 tygodniach zaczyna byc widac male kielki wyrastajace ze skory-dla
          porowniania-po maszynce widac je juz po 3 dniach. Ale to pewnie sprawa
          indywidualna.
    • Gość: ania Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 21:01
      ja bardzo sobie chwale depilacje woskiem...mysle ze wrastanie wloskow to
      kwestia indywidualna, ja raczej nie mam problemow z wrastajacymi wloskami w
      okolicach bikini, ale mam za to klopoty z nogami i pozostajacymi bliznami :-(
      wloski jednak odrastaj slabsze, jest ich mniej, a na lini bikini jest ich
      niewiele, a bylam na woskowaniu chyba z 3 razy
      Sandro...czy to znaczy ze depilujesz wloski nie tylko na lini bikini ale i
      glebiej? czy wowczas to boli...i pytanie moze banalne ale czy nie jest to zbyt
      krepujace? z gory dziekuje za odpowiedz
      pozdrawiam
      • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 08:16
        ja tez z ta glebsza depialcja czailam sie, az kosmetyczka sama zaproponowala,
        ze moze sieganc glebiej, i boli to mniej niz na pachwinach z przodu.
        Czuje sie teraz estetyczniej, fajne uczucie jak nic z majteczek nie wychodzi.
        A moja kosmetyczka mimo ze jest mloda, stwarza wrazenie jakbym byla u
        ginekologa, i jakby bylo to cos naturalnego.
        • umaa Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM 10.04.04, 08:44
          przepraszam,nie rozumiem, jaka glebsza depilacja?
          • Gość: plum1000 Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 09:45
            glebsza tzn ze usuwasz wloski z wiekszosci (lub calej) okolicy bikini
            • Gość: kasia Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.qtn.pl / *.gdm.pl 10.04.04, 11:58
              Sandra a gdzie mieszkasz? Moze w gdansku? Czy siadasz u kosmetyczki nago czy w
              majtkach? NIe ma sytuacji ze np ktos wchodzi do gabinetu itd ? Jak mieszkasz w
              3 miescie to prosze o namiary, papapa.
              • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 12:06
                Nie ma czegos takiego, ze ktos wchodzi do gabinetu, bo do zabiegow na cialo
                jest osobne pomieszczenie. W najgorszym przypadku wejdzie inna kosmetyczka (sa
                tam 2).
                A siedzisz jak sobie zyczysz, z gatkami, ktore od nich dostaniesz, lub bez.
                Salon Vital, tel. 3451988.
                Ja zawsze robie wosk u p. Agnieszki.
    • Gość: kasia Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.qtn.pl / *.gdm.pl 10.04.04, 13:37
      dziekuje, jeszce takie glupie pytanko- mam wlosow dosc sporo, wystaja mi poza
      majtki, krepuje sie okropnie ze kosmetyczka na moj widok pomysli cos w stylu "
      o jezu, jaka owlosiona" itd.Jakie majtki tam daja. sa to stringi? i czy sa
      mocno wciete.Kurcze, ja jestem chyba za wstydliwa na takie zabiegi:(
      • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 14:00
        Ej, daj spokoj :-)
        nikt tak nie pomysli!
        Kosmetyczka mowi ze mnostwo kobiet robi u niej w gabinecie takie 'akrobacje'
        przy woskowaniu bikini, coraz wiecej, wierz mi. I nie tylko przedniej linii...
        Tak, te majtki to sa stringi, bardzo luzne, w rozmiarze ma moje oko xxxxl :)
        wykonane z jakby fizeliny.
        • Gość: kiki Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.04, 14:12
          A może wiecie gdzie można zrbic taki zabieg w Warszawie np.w Centrum i ile to
          tam kosztuje?
        • Gość: kasia Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.qtn.pl / *.gdm.pl 10.04.04, 14:13
          dzieki, uspokoilas mnie:))) chyba niedlugo sie wybiore:)
          • Gość: Mimi Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.04.04, 14:51
            a czy wczesniej trzeba takie wlosy na bikini zapuscic? w koncu musi na cos to
            przykleic.
            • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:15
              Najlepiej jest ogolic je na 2 tyg. przed woskowaniem, jak lekko odrosna beda
              rowniutkie i latwiej bedzie je usunac.
              • Gość: iks Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:21
                Sandro ja tez sie wybieram na wosk i mam pyt.
                okolice bikini ktore goilam od ok 2 tyg nie "ruszam" by mi urosl i bym, mogla
                isc na wosk. ale ja bym chciala tez usunac troszke dalej wlosy-te ktore zwykle
                nie golilam sama--czy mam je krotko przyciac?? czy co?
                czy moge isc na wosk ja mam takie slady i troszke krostek---nie ropnych.
                mam troszke wrosnietych wloskow nie moge ich wyjac czy moge isc z
                takim "cudownym lonem" na depilacje?????
                • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:34
                  Tak, w takim przypadku je przytnij, koniecznie. To tez da taki efekt jak
                  ogolenie, beda mniej wiecej rownej dlugosci, a o to nam chodzi. Pasek z dlugimi
                  klaczkami gorzej oderwac, wiem po sobie.

Te drobne krostki ktore masz, o ile nie sa jakims schorzeniem dermatologicznym,
                  tez nie powinny stanowic problemu, tym bardziej ze nie sa ropne. Moze to
                  podraznienie po poprzedniej depilacji, lub zwykle potówki?

A jesli chodzi o wrastajace wloski, przeciez to doswiadczona kosmetyczka jest
                  najbardziej kompetentna osoba, by poradzic ci, co z tym robic. Mnie nie
                  wrastaly, wiec nie wiem nic na ten temat.

• Gość: kasia Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.qtn.pl / *.gdm.pl 10.04.04, 15:37
                    wiec przed depilacja tzreba zgolic wloski, poczekac kilka dni i wtedy do
                    kosmetyczki tak? zgolic wloski w miejcu gdzie chce miec je wydepilowane? dzieki
                    i sory ze Ciebie tam mecze pytaniami.
                    • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:46
                      Nie szkodzi:) ciesze sie ze moge pomoc:)
                      Tak, dokladnie, bo wosk nie chwyci super krotkich wloseczkow, musza one byc
                      troche odrosniete, sadze ze jakies kilka milimetrow na pewno. Lepiej sie je
                      usuwa, jak sa w miare rowne i nie za dlugie- to slowa kosmetyczki.
                      • Gość: Blea Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.acn.waw.pl 10.04.04, 17:37
                        Ja mam bardzo silne owłosienie i po depilacji woskiem zrobiły mi się krwiaki
                        Co byście mi radziły ? Po maszynce będą jeszcze silniejsze a na laser mnie nie
                        stać.
    • Gość: ania Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.04, 19:07
      Sandro przepraszam znowu za te pytania, ale myslalam, aby wydepilowac rowniez
      wloski miedzy posladkami, teraz wykonuje sama akrobacje w domu, aby czuc sie
      dobrze w stringach, ale na niezbyt dlugo to starcza, czy mozesz rowniez cos o
      tym napisac...jeszcze raz przepraszam za moze idiotyczne pytania, ale z drugiej
      strony wole tutaj zapytac, gdyz ciagle czuje sie skrepowana, jesli mialabym o
      to poprosic w gabinecie kosmetycznym...
      • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 19:30
        Do Blei : czy probowalas sama tego wosku czy u kosmetyczki? wazny jest kąt pod
        jakim ciągnie sie pasek, samemu trzeba duzo wprawy. Ja tez raz mialam naczynka,
        zeszly po 2 dniach, ale byla to chyba wina paska do wosku-byl malo elastyczny,
        gruby i trudno odklejal sie od skory. Potem juz ani razu zadnego podraznienia.
        A moze mialas zbyt dlugie wloski? istnieje tez mozliwosc podraznienia, gdy
        pasek jest parokrotnie przyklejany w tym samym miesjcu, skora tego nie lubi.

Do Ani: tam zupelnie w okolicach odbytu tego nie robilam, bo nie mam ich duzo,
        ale pomiedzy nogami w pachwinach jak najbardziej. Ale naprawde mysle ze nie
        bedzie z tym problemu, byly juz tu wczesniej watki innych dziewczyn, ze
        depiluja wszystko, i stad tez zaczerpnelam inspiracje :-) i trafilam na
        kosmetyczke, ktorej depilacja 'glebokiego' bikini nie dziwi.
    • Gość: Estella Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 18:49
      Dziewczyny, podziwiam Was za odwage. Raz bylam u kosmetyczki na depilacji
      woskiem nog-nigdy wiecej tego nie zrobie, w zyciu. Bolalo jak cholera, mialam
      wrazenie, ze wosk odrywa sie razem ze skora i wytrzymalam tylko jedna noge.
      Poza tym zaczely odrastac po 10 dniach. I co mialabym czekac, az znowu troche
      odrosna, zeby je powyrywac? O nie, nigdy. Nie dla mnie wosk, chyba jestem za
      wrazliwa ;)
      Trzymajcie sie dzielnie dziewczyny!
    • kimmay Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM 11.04.04, 18:55
      Sandra, podziwiam szczerze i zazdroszcze takiej fajnej kosmetyczki :> Bo wiem z
      doswiadczenia, ze trudna o godna zaufania i fachowa w robocie!
      Kurde, najgorsze jest to glupie skrepowanie :<
      A ja na dodatek jestem b.mloda i tym bardziej glupio mi isc i poprosic o
      usluge 'glebokiej depilacji'...
      • Gość: Sandra Re: depilacja pach i bikini WOSKIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 19:02
        Ja tez bylam troche niepewna zanim trafilam do niej. Ale zniknelo to w momencie
        gdy zobaczylam, ze dla niej to cos z czym spotyka sie na codzien.

Lubie tam chodzic, bo po depilacji smarują specjalną emulsja ktora zawiera mala
        dawke antybiotyku, co zapobiega infekcjom i nadmiernemu podraznieniu.
        Szkoda ze ta pani niedlugo wyjezdza na stale za granice:-( wtedy i ja bede w
        kropce :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka