Dodaj do ulubionych

Podkrążone, zmęczone oczy

19.11.10, 12:46
Nie wiem czy to dlatego iż dużo czasu spędzam przy komputerze, czy może dlatego że jestem alergiczką, ale od długiego już czasu (2 lata a może i dłużej) mam podkrążone oczy, cienie pod oczami. Bez makijażu oczy wyglądają jakbym np płakała albo nie wyspała się. Czy możecie podpowiedzieć jakiś żel pod oczy na taką przypadłość? Nigdy pod oczy niczego nie stosowałam, mam 23 lata. Dodatkowo mam tak jakby zarysowaną podkówkę od jednego kącika oka do drugiego, "idealny" półokrąg. Słyszałam o jakiejś nowości firmy Jean d'Arcel, jakis roll-on pod oczy z chyba kwasem hialuronowym albo z kofeiną, ale nie mogę nigdzie znależć info o tym produkcie, jest drogi, ale bylabym w stanie się szarpnąć gdyby miało pomóc. Dzięki za jakieś sugestie.
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Podkrążone, zmęczone oczy 19.11.10, 13:11
      lampanocna napisała:

> Słyszałam o jakiejś nowości firmy Jean d'Arcel, jakis roll-on pod oczy z ch
      > yba kwasem hialuronowym albo z kofeiną, ale nie mogę nigdzie znależć info o tym
      > produkcie, jest drogi, ale bylabym w stanie się szarpnąć gdyby miało pomóc. Dz
      > ięki za jakieś sugestie.

Nie pomoże.
    • ladyjm Re: Podkrążone, zmęczone oczy 21.11.10, 00:04
      mysle, ze taka twoja uroda i nic ci na cienie pod oczami nie pomoze chyba, ze jakis zabieg medycyny estetycznej. kup sobie korektor pod oczy to zamaskujesz cienie a na to supercudo szkoda kasy.
    • variovorax Re: Podkrążone, zmęczone oczy 21.11.10, 11:22
      na dzien i na noc - zel Shiseido Eye Soother - fajnie koi, w dluzszej perspektywie zmniejszyl u mnie obrzeki. Polecam tez krem pd oczy Loius Widmer - anti age.
      • variovorax Re: Podkrążone, zmęczone oczy 21.11.10, 11:24
        wyzej jest literowka - Louis Widmer
    • p_estka1 Re: Podkrążone, zmęczone oczy 22.11.10, 19:09
      Przy okazji wątku mam pytanie, jak skutecznie zamaskować podkrążone oczy korektorem (i jakiej marki), bo jakoś mi nie wychodzi, a podkówki nie wiadomo, kiedy się pojawiły i zadomowiły na dobre.
      • ania_gil Re: Podkrążone, zmęczone oczy 22.11.10, 23:57
        jak to zakryć ? wszystko zależy od koloru podkówek- ja miałam szare cienie spowodowane brakiem tłuszczyku- likwidował je tylko korektor mocno kryjący w kolorze żółtym, tylko poszukaj płynnego, bo taki w sztyfcie był do niczego, robiły mi się z niego takie wałeczki pod oczami i niezbyt to ładnie wyglądało
        Ale polecam też pozbycie się takich cieni na dłużej- ja nie wytrzymałam tego ciągłego maskowania, malowania i poddałam się zabiegowi przeszczepienia tłuszczu z ud. Efekt mnie samą zaskoczył, bo wreszcie wyglądam jak normalny człowiek i nawet jakby z 10 lat mi ujęli. Jeśli ktoś jest zainteresowany to polecam Warszawę, dr Grzesiak jest w tym wybitnym specjalistą. Nie mam na twarzy żadnych blizn, nic się nie czuje, bo robi się to w znieczuleniu ogólnym i natychmiastowy praktycznie powrót do normalnego życia, polecam tym bardziej zdesperowanym
        • p_estka1 Re: Podkrążone, zmęczone oczy 24.11.10, 12:21
          Na korektor nakłada się podkład, czy sam wystarcza?
          • ania_gil Re: Podkrążone, zmęczone oczy 02.12.10, 11:08
            korektor nakładałam w niewielkiej ilości - trzeba wyczuć ile jest potrzebne- jak dałam za dużo, to niestety strasznie podkreślał mi zmarszczki pod oczami, a potem trzeba nałożyć jakiś lekki sypki puder pyłkowy , ale tylko tak muśnięty odrobinkę wystarczy ni i niestety- ciągła poprawa makijażu:(( ale na jakiś czas działa
            no i dobry korektor jest potrzebny, ja eksperymentowałam z kilkunastoma chyba , zanim coś mi przypasowało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka