Dodaj do ulubionych

Jakiego kremu na dzień obecnie używacie?

12.04.04, 17:13
I jak się sprawuje? Potrzebuję czegos dobrego do suchej cery...
Obserwuj wątek
    • balbinia Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 12.04.04, 17:35
      mam cere sklonna do przesuszen ale wrazliwa (nie duzo trzeba aby wyskoczyly
      jakies pryszcze) i uzywam obecnie kremu The Body shop Aloe vera na dzien,
      kosztowal 12 euro bodajze i spisuje sie lepiej niz najdrozsze innych mark :)
      • Gość: julita30 Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 17:46
        Ostatnio kupiłam od kolezanki konsultantki Avonu świetny krem Milk Komfort.
        Jestem z niego bardzo zqdowolona.Jest to raczej krem na noc, uwielbiam jego
        zapach, konsystencję, i to co robi z cerą .Ja mam raczej skórę normalną, lekko
        przetłuszczajacą się w strefie T I U MNIE TEN KOSMETYK SPRAWDZA SIĘ
        DOSKONALE ..POLECAM.Używam go tez na dzień.Cera po jego uzyciu jest idealnie
        gładka,miekka,krem dobrze sie wchłania.Myślę , że w przypadku cery suchej
        dobrze się sprawdzi.Kupiłam ten krem w ciemno, nie spodziewałam sie po nim
        niczego dobrego, zdziwiłam sie na +.
        • Gość: julita30 Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 17:49
          Oprócz tego kupiłam tez nowy krem Dax Cosmetics Botox Effect,mam dwa jakies
          Loreale ( srednie...)Kończę Oligo 25(pomarańczowy)i jeszcze kilka innych ..ale
          w tej chwili najlepiej służy mi ten z Avonu, ale mam bezproblemowa cerę...
        • misia777 Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 12.04.04, 18:57
          ten krem, o ktorym piszesz jest za malo tlusty do suchej skory i przede
          wszystkim na noc a przeciez forumowiczka pyta o krm na dzien. Ja tez mam sucha
          skore i wedlug mnie na dzien bardzo dobry jest krem AA Oligovital (czy jakos
          takiego)- takie rozowe opakowanie. pozdrawiam
    • Gość: balbina_alexandra Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 17:40
      Skonczyłam już Myokine Vichy, teraz mam znów Happylogy Guerlaina. Ale dla
      Twojej suchej cery nie polecam żadnego... nawilżenie na pewno
      niewystarczające...
      • Gość: Lenka Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.04.04, 17:59
        Uzywam Olay Complete Care,wersja dla cery normalnej i suchej.
        Choc mam mieszana skore kremik bardzo mi podpasowal,blyskawicznie sie
        wchlania,nie pozostawia tlustej warstwy,bardzo dobrze nawilza,ujedrnia,chroni-
        spf 15,ma delikatny zapaszek,jest przyjemny w uzyciu.Kosztuje tez niewiele bo
        30 zl.Mam jeszcze jego wersje na noc i tez jestem z niej zadowolona.
        Polecam.
    • Gość: kk Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.jci.com 12.04.04, 18:14
      Soraya seria ultranawilzajaca, juz trzecie czy czwarte opakowanie, dla mnie
      super.
      Vichy S2 tez mi pasowal.
    • Gość: MIki Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 12.04.04, 19:00
      Iwostin
      na dzien z filtrami do cery suchej i alergicznej....co prawda moja nie jest
      sucha tylko mieszana i alergiczna tez nie jest, ale ten bezzapachowy krem
      bardzo mi spasowal.Szukac w aptekach, cena 28 zl.
    • vilejka Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 12.04.04, 19:03
      wiesz,podobno ( a raczej na pewno) nie jest takie wazne jakiego kremu na dzień
      uzywasz - niech bedzie po prostu odpowiedni dla twojej cery,ale nie musi być
      jakis ekskluzywny,mozna opędzić tańszym.Naprawde to trzeba zainwestować w krem
      na noc...
      • lady Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 13.04.04, 07:21
        vilejka napisała:

> wiesz,podobno ( a raczej na pewno) nie jest takie wazne jakiego kremu na dzień
        > uzywasz - niech bedzie po prostu odpowiedni dla twojej cery,ale nie musi być
        > jakis ekskluzywny,mozna opędzić tańszym.Naprawde to trzeba zainwestować w krem
        > na noc...

Krem na noc mam bardzo dobry, dla mnie tro podstawa, ale jak się prszesusze w dzień, to zadna radocha ratowac się co wieczor maseczka. Dlatego dzienny tez musze miec dobrze dobrany. W tej chwili mam Day Wear Plus, ktory jest fajny, ma tylko te wade, ze mi sie znudzil i drugiego wolalabym nie kupowac. Ale jak nie znajde niczego innego...

BTW co to za marka to Olay? Nie widziałam nigdzie.
        • staua Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 13.04.04, 20:49
          To sie kiedys nazywalo Oil of Olaz i bylo w Polsce na pewno z 10 lat temu pod
          ta nazwa. W roznych krajach nazywalo sie roznie (np. w UK spotkalam Oil of
          Ulay), az wreszcie ujednolicono nazwe na Olay (zobacz www.olay.com ). Niedrogie
          kosmetyki, supermarketowa marka. Dwa dni temu kupilam ich krem na dzien z SPF
          20 i jest OK. Tez mam sucha skore i na noc odzywiam ile wlezie.
          • lady Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 13.04.04, 22:10
            Oil of olaz miałam jakieś stulecie temu, zabij, a nie pamiętam, jaki to był kosmetyk. Obecnie na szyję mi się to w żadnym sklepie nie rzuciło, poszukam chętnie, dzięki.
            • staua Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 13.04.04, 22:55
              Moze w Polsce nie ma??
              Ale ja pamietam na poczatku lat 90, jak mialam taki przezroczysty zel
              nawilzajacy...
              Teraz to chyba jest lepsze. Zreszta zobacz na ich stronie.
              • justy1 Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 14.04.04, 20:47
                staua napisała:
                > Moze w Polsce nie ma??

jest, jest. ale na razie tylko w jednym salonie firmowym w Warszawie w Galeri
                Mokotów (a gdzieżby indziej...)
      • Gość: !!! Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 13.04.04, 22:22
        vilejka napisała:

> wiesz,podobno ( a raczej na pewno) nie jest takie wazne jakiego kremu na
        dzień
        > uzywasz - niech bedzie po prostu odpowiedni dla twojej cery,ale nie musi być
        > jakis ekskluzywny,mozna opędzić tańszym.Naprawde to trzeba zainwestować w
        krem
        > na noc...

To akurat jest bzdura, jesli na dzien nei bedziesz uzywac kremu z dobrymi
        filtrami i chronic sie przed nadmiarem slonca, to zaden krem na noc nie pomoze
        nawet za 500zl czy wiecej
        • lady Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 14.04.04, 18:07
          Gość portalu: !!! napisał(a):

> vilejka napisała:
          >
          > > wiesz,podobno ( a raczej na pewno) nie jest takie wazne jakiego kremu na
          > dzień
          > > uzywasz - niech bedzie po prostu odpowiedni dla twojej cery,
          Alez ja właśnie nie szukam niczego innego, ;-) Tylko dopasować coś do mojej cery to wyzwanie... :-/
    • ladyblue Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 12.04.04, 19:47
      ja się ostatnio "obraziłam" na wszystkie posiadane kremy - a to wysusza, a to
      za mało nawilża, wałkuje się, pory zatyka itp.
      i w skutek tego przerzuciłam sie na Nivea Soft - no kurcze, jak na razie jest
      świetny - lżejszy niż klasyczny Nivea, dobrze sie wchłania, nic sie nie
      wałkuje, puder sie na nim dobrze trzyma, nie zatyka porów, nawilża, skóra jest
      gładka, miękka, bez zadnych "niespodzianek" - aż sama nie wierzę :)
      • lady Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 13.04.04, 07:24
        Ja się w akcie desperacji wyciapałam ostatnio po basenie Nivea tą klasyczną - zapomniałam kremu, a to jedyne mazidło jakie miałam w aucie. Kurcze, twarz mi nie odpadła, a nawet mnie nawilżył do wieczora.
    • colleen_1 Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 12.04.04, 20:06
      Ja uzywam Iwostinu z filtrami.
      Mam trudna do okreslenia skore. Tradzik (maly ale jest) a przy tym bardzo suche
      czolo, z kolei nos i broda w ciagu dnia zaczynaja mi sie swiecic. Ten kremik
      jest bardzo fajny bo nie jest za ciezki, dobrze nawilza, nie uczula i nie
      pogarsza stanu mojej skory.
      Moze z tym intensywnym nawilzanie to przesada ale i tak go lubie.
    • naila Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 13.04.04, 07:50
      L'oreala Active Future do cery suchej. Jest świetny! Ma lekką konsystencję i
      dobrze się rozprowadza. Czuje się, że to bogatszy krem od tych a'la żelowych,
      ale naprawdę świetnie nawilża na dłuższą metę. Trzeba odrobinę poczekać na
      wchłonięcie, ale makijaż trzyma się świetnie i, co ważne, nie zatyka porów i
      nie powoduje wysypu niespodziewajek! Gdyby miał większy filtr niż 8, to byłby
      ideałem.
      Mam cerę suchą, wrażliwą i sprawdza się! Polecam.
      • Gość: Kasia Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: 82.150.72.* 13.04.04, 20:03
        Uzywam Vichy Thermal S2.
        Tak bardzo mi pasuje, ze zaczelam juz 3 sloiczek.
        Polecam.
    • ula_s Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 14.04.04, 18:42
      Hydrance UV Avene - do cery wrazliwej, z filtrami UVA15/UVB15.
      Dlugotrwale nawilza, ma filtry i wit. E. Na 100% nie zatyka porow. Ja mam
      mieszana cere (z suchymi policzkami) i jestem b.zadowolona. Wczesniej stosowalam
      Iwostin i Hydraphase XL LRP. Do suchej cery Hydrance bylby najlepszy z tych 3.

• charade Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 14.04.04, 18:46
        Ziaja Aretina Q, nawilżająco-wygładzający. Jest świetny, wcale nie musi się
        mieć 35+ lat, żeby go używać. Definitywnie go kupię ponownie. Dodam jeszcze, że
        kosztuje 10 zł. :))))
    • ivette1 Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 14.04.04, 19:25
      Ja używam z Delii nawilżająco - matujący. Naprawdę fajny, tani i godny
      polecenia krem. Dobrze nawilża i sprawia że cera nabiera blasku. Po tygodniu
      stosowania nie mam żadnych suchych partii na skórze. Używam go pod podkład, bo
      ma dobre działanie matujące. Pozdr.
      • Gość: erja Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.04, 22:58
        ja mam bardzo sucha skore i do tego wrazliwa, wyprobowalam juz wszystko co bylo
        mozliwe, po kilku razach musialam wyrzucic albo komus dac (dostalam uczulenie
        albo nie bylo oczekiwanego efektu)az wreszcie znalazlam troche drogi ale
        swietny VICHY NUTRILOGIE 2 do bardzo suchej skory,polecam
    • pomyslowa Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 15.08.04, 07:35
      Moisture 24 z Avonu - ten sam efekt co po Hydrafresh Loreala tylko duzo
      tanszy :)
    • roxi_hart Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 15.08.04, 10:38
      Krem na lato AA Oceanic w pomaranczowej tubce.
      • maira Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 15.08.04, 10:59
        ja obecnie uzywam AA Oligovital i jestem bardzo zadowolona,wcześniej miałam
        Aquasource Biothermu i wcale nie uważam by te kremy tak bardzo odbiegały od
        siebie jakością bo różnica w cenie jest znaczna!
    • voluptas Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 15.08.04, 11:09
      Ja mam cerę mieszaną i stosuję Hydraphase LA Roche Posay. Na noc tę o bogatszej
      konsystencji, na dzień XL, czyli z filtrami.

Jeśli natomiast chodzi o krem dla cery suchej - moja koleżanka, właścicielka
      takowej, ostatnio kupiła Nutrilogie Vichy i chwali je po wszystkich odpustach,
      że takie genialne ;)))

pozdr.
      • Gość: erja Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.04, 18:08
        bo vichy jest faktycznie genialny
    • Gość: straba Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.star.ceti.pl / 62.121.129.* 15.08.04, 18:05
      A ja mam Ictyan z Ducray. Kupiony we Francjii. Teraz częściej bywam we
      Włoszech, gdzie jest dużo droższy, ale jest godny każdych pieniędzy. Kocham ten
      kremik.
    • Gość: justa Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 12:05
      Poranny Blask Avonu - na mojej cerze mieszanej spisuje się nieźle.
    • Gość: kati2001 Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.tcz.pl / *.tcz.pl 16.08.04, 12:11
      Dermika Variete nawilżająco ochronny ale chyba lepszy od niego ejst Yver
      Rocher Biospecific Nutrion
    • madzia773 Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 16.08.04, 13:18
      mam cerę mieszaną i na dzień używam zamiennie nivea soft/biodermine i milk
      comfort Avon
      • Gość: sniegotka Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 16.08.04, 13:40
        Mam cere mieszana, wrazliwa, sklonna do krostek - uzywam SVR 100 - ma gesta,
        bogata konsystencje, ladnie nawilza, nie splywa, nie zatyka, lekko tonuje,
        czasami trudno mi uwierzyc ze ma az tak wysoki filtr - zachowuje sie po prostu
        jak dobry krem pielegnacyjny.

• Gość: justa Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 14:10
        Milk Comfort to krem na noc - nie ma filtrów.
    • Gość: Kika Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.mtvk.pl 16.08.04, 14:00
      Zaczelam wlasnie drugie opakowanie Complete Protection NIVEA. Krem jest swietny
      dla mojej suchej i wrazliwej cery, swietnie nawilza, podobno ma takze dzialanie
      ochronne przed sloncem i zanieczyszczeniami powietrza, ladnie pachnie, jest
      idealny pod mkaijaz. No i cena jest smieszna jak na taka jakosc- ok. 28zl.
      Szczerze polecam.
    • Gość: jotka Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 14:25
      Ja mam suchą skórę. Niedawno też okazało się, że jest wrażliwa - na krem z
      pigwy zareagowała poważnym zaczerwienieniem i łzawieniem oczu. Skutek był taki,
      że w ogóle nie mogłam zadnego kremu nałożyć, bo wszystko mnie szczypało.
      Poszłam więc do apteki i poprosiłam o coś na podrażnienia. Aptekarka poleciła
      mi krem "Bepanthen". Na ulotce wyczytałam, że może być on także stosowany jako
      codzienny krem na bardzo suchą skórę. Nałożyłam go i... wpadłam w zachwyt.
      Buzię wyleczył mi szybko. A teraz stosuję go jako krem na dzień i jest super!!!!
      Właśnie kupiłam sobie drugą tubkę i, jak na razie, nie planuję zmian.
      Zwłaszcza, ze mam po nim naprawdę fajną cerę.

• Gość: jotka Bepanthen IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 14:27
        Wyczytałam na opakowaniu, że producentem jest Roche Consumer Health w Szwajcarii
      • Gość: jotka Bepanthen IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 14:29
        Aha, dodam jeszcze, że tuż po nałożeniu masz wrażnienie, że krem się nie
        wchłonął, bo pozostała warstwa kremu na twarzy. Jest to jednak tylko wrażenie.
        Należy to zostawić (nie próbować na siłę wsmarować) i odczekać tak z dwie
        minutki, a krem sam się wchłonie i nie pozostanie nawet mały ślad :)
        • Gość: viki Re: Bepanthen IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:05
          Na moja cere mieszana najlpesza jest Dermika, zamiennie stosuje z serii MatB-
          raz matujacy na dzien, raz nawilzajacy na dzien. Sa super, a jaka ładna cera:)
          Miodzio:))
    • Gość: dziewczynka Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:22
      NIVEA soft ;-))) cera cudowna po nim i ładnie nawilżona ;-))) polecam
    • nutak Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? 17.08.04, 19:51
      goraco plecam NIVEA Soft, ja go używam na noc
      super nawilza(mam wysuszone policzki),
      skóra jest gładka, milutka w dotyku,
      na dzień NIVEA Young Control it,
      policzki nawilżone, a czoło się nie błyszczy :)
      dla mnie to idealne kremy
      pozdrawiam nutak :)
    • kasiunia62 matujący SORAYI lub AVONu 17.08.04, 20:07

>
      • Gość: milenazuzia oeparol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:01
        Polecam krem ooeparol z olejem wiesiołka- taniutki, a mimo to bardzo skuteczny.
        na codzień używam kemów przeciwzmarszczkowych- droższych, ale ten krem jest
        swietny , super nawilża i mozna sie pozegnac z sucha skora nawet na pare tyg.
        po jego skonczeniu. Nie zatyka porów, a twarzyczka jest gładziutka i jedrna.
        warto sprobowac bo kosztuje ok. 10zl.
    • Gość: katinka Re: Jakiego kremu na dzień obecnie używacie? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 17.08.04, 21:09
      Biologie + z serii Anew z Avonu, chyba jedyny, ktorym jestem naprawde
      zachwycona (wlasnie go wycofali, chlip chlip, zapasow sobie nie zrobilam :(( ).
      mam po nim dobrze nawilzona, gladziutka i ladniutka buzke ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka