Dodaj do ulubionych

obwisły biust.....

08.12.10, 18:20
Witam,mam problem z biustem.....zrzuciłam jakieś 15 kg,jeszcze trochę muszę ale jestem przerażona.....piersi wiszą mi do pasa,no może trochę przesadzam ale szok,planuję urodzić jeszcze jedno dziecko a wtedy to dopiero będzie katastrofa....więc porady w stylu operacja plastyczna to nie dla mnie ,póki co ale chciałabym dowiedzieć się czy ćwiczenia,albo jakieś specyfiki spowodowały widoczną poprawę i w jakim czasie?czy zostaje tylko modelujący stanik ....
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: obwisły biust..... 08.12.10, 18:44
      Nie "modelujący", tylko dobrze dobrany stanik o odpowiednio ciasnym obwodzie i dobrze dobranych miskach. Inaczej problem będzie się pogłębiać. Dobierz stanik jak najszybciej, na pewno przed kolejną ciążą, a potem dbaj o dobranie odpowiedniego stanika do karmienia, to i problemu pociążowego nie będzie.

Lobby znasz? Tam ci dziewczyny doradzą konkretny rozmiar i odpowiednie modele. Nie wiem, czy teraz karmisz, czy już nie, ale tak czy inaczej stanik musisz mieć dobrze dobrany.

forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html
      • a365 Re: obwisły biust..... 13.12.10, 22:03
        problem da sie zatrzymac, ale bez hirurgii cofnac sie nie da. nie wydawaj kasy na zadne cydowne specyfiki, bo one i tak nie dzialaja...

mala operacja to nic strasznego, jesli poczujesz sie dzieki temu lepiej. to nie oznacza, ze bedziesz miala sztuczny bius, bo nic ci tam przeciez nie wszczepia, ale jedynie pozbedna sie zbednej skory.
        • maja_sara Re: obwisły biust..... 13.12.10, 22:46
          Mała operacja, czyli jak to nazwałaś "jedynie pozbycie się zbędnej skóry", to zabieg znacznie poważniejszy i niosący za sobą większe ryzyko powikłań, niż wszczepienie implantów.
          Prosta zasada. Jeśli nie wiesz, nie doradzaj.
          • oliwinka Re: obwisły biust..... 14.12.10, 13:10
            nie,nie dziewczyny...tak jak pisałam póki co chcę zrobić coś nieinwazyjnego......chciałabym za rok ,góra dwa urodzić jeszcze jedno dziecko.....więc teraz to bez sensu a tak w ogóle to straszek jestem trochę
    • enith Re: obwisły biust..... 08.12.10, 18:47
      Po pierwsze: gratuluję spadku wagi. Po drugie: stanik to PODSTAWA, zwłaszcza przy takich zmianach kobiecego ciała, jak ciąża i karmienie czy dramatyczny spadek wagi. Po trzecie: masaże i kremy działają, ale wspomagająco. Podstawa to: patrz punkt drugi.
      Idź na lobby albo biuściastych, albo małobiuściastych. Tam jest skarbnica wiedzy, dziewczyny na pewno doradzą.
      • oliwinka Re: obwisły biust..... 08.12.10, 19:14
        lobby biuściastych--zaraz szukam--dziękuję
        • myszmusia Re: obwisły biust..... 08.12.10, 19:24
          na "dzien dobry" mozesz tez poczytac to:
          besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html
          i popieram lobby biusciastych, albo lobby małobiuściastych - zdziwisz sie jak mozna zmienic wyglad:-) pozytywnie oczywiście
          • lonely.stoner Re: obwisły biust..... 09.12.10, 00:23
            Dobry stanik to podstawa.
            Do tego - ja gdy sie gimnastykuje w domu to przy okazji robie takie cwiczenia na klatke piersiowa - to sa dobre cwiczenia ogolnie zeby wzmocnic ta czesc ciala, wiadomo ze biust nie jest zbudowany z miesni ale z tkanki tluszczowej (wiec pewnie dlatego ci troche obwisl) i z gruczolow, ale miesnie na klatce tez go podtrzymuja. Zazwyczaj robie pol pompki, albo jak mi sie bardzo nie chce to np. siadam po turecku albo stoje na lekko rozstawionych nogach i dlonie skladam na piersi tak jak do modlitwy i zaciskam jedna dlon do drugiej - nawet powinnas poczuc takie napiecie w klatce piersiowej. Po za tym mozesz tez robic takie krazenia calymi ramionami, kolka. Dobre sa tez cwiczenia z jakimis ciezarkami albo czyms co troszke wazy (mozesz sobie 2 male butelki wziac w dlonie), polozyc sie na jakiejs lawce na plecach i unosic wyprostowane ramiona jednoczesnie i je laczyc przy ze soba nad klatka piersiowa.
            Do tego- zadbaj o skore piersi, poniewaz mozesz zauwazyc i tu zmiany, ja uzywam olejku lub oliwki, ale jakis balsam ujedrniajacy tez bedzie dobry, albo krem do biustu???
            a tu masz link do mniej wiecej tych cwiczen co ja robie (pewnie jakos lepiej opisane :): wdziek.info/cwiczenia_na_ladny_biust.html
            • kasha77 Re: obwisły biust..... 09.12.10, 10:06
              ja ostatnio odkryłam ponownie:)oliwkę johnsona.kiedys używałam,ale jakos zapomniałam...ostatnio kupilam dziecku i sama zaczęłam używam.wmasowuje na mokro i przy okazji robię mały masaż,skóra jest super....zaznaczam,ze juz jestem po ciąży i po ponad rocznym karmieniu piersią więc stan moje biustu pozostawia wiele do życzenia,ale po tej oliwce jest naprawdę fajny w dotyku:)
              • oliwinka Re: obwisły biust..... 09.12.10, 12:22
                dzięki dziewczyny....każda rada na wagę złota
    • pani.cogito Re: obwisły biust..... 09.12.10, 22:06
      Tak jak napisały poprzedniczki - dobrze dobrany stanik to podstawa. Poczytaj Lobby, znajdziesz tam mnóstwo cennych porad. Szczerze radziłabym Ci też nie wydawać pieniędzy na drogie kosmetyki, lepiej zainwestować w staniki.
    • agas301 Re: obwisły biust..... 13.12.10, 13:20
      a ja się cieszę bo od kiedy przestałam karmić mogę smarować się bez obaw <choć smarowałam też w okr. laktacji ale to bardziej czasochłonne; zmywanie na czas karmienia itp> pielęgnacja podstawowa w postaci kremów, ampulek itp. - ważna ale j.w napisały dziewczyny dobrze dobrany stanik to podstawa sukcesu więc nie będę się powtarzać. Nie mogę patrzeć jak nie raz kobieta w zle dobranym staniku chce zmniejszyć sobie biust; piersi wylewaja się z góry i dołu.
      Także ćwiczenia miesni kl. piersiowej- pompki, motylki lub zaciskanie piłki robi wiele ale nie tylko bo ważne są też mięśnie ramion a nawet pleców. Profilaktyka to jednak najlepsza inwestycja po co wywalać potem kase na operacje:)
      • usunelamkonto Re: obwisły biust..... 13.12.10, 17:36
        chyba cwiczenia z hantlami dadza tez rade
    • persephonix Re: obwisły biust..... 13.12.10, 18:40
      teraz to troche po kwiatach z tym stanikiem, trochę za późno pomyślałaś, jedyne co ci da teraz stanik to tyle, ze nie opadną Ci do kolan (też ważne). Niemniej dobrze dobrany trzymajacy stanik przy większym biuście to podstawa taka sama jak umyte zęby. Ja mam miseczke E i od kilku lat kłąde nacisk na dobre biustonosze, efekt taki że zdejmuje stanik i biust jest w tym samym miejscu. Ale jakbym połaziła z tydzien w jakimś badziewnym - to po tygodniu pewnie by mi zwisł sporo.
      Kupuj dobre firmy, FREYA, Panache itp, lub z tanszych Belle Femme (też dobrze odszyte)
      Ja Freye mierze w PL i kupuje w sklepach internetowych w UK na promocjach, wiec biustonosze które są tutaj po 300zł mam czasem za 50-70zł

Zainwestuj w kremy do biustu MUSTELLA (w aptece około 100zł, w aptekach na allegro znacznie taniej)

pozdrawiam
      • agas301 Re: obwisły biust..... 13.12.10, 21:03
        tak, ale czy mustella koniecznie bo nawet na all jest ok 65 PLN a eveline wcale mu nie ustepuje, wiem co mówię bo przetestowałam wiele włacznie z mustella, vichy itepe.
        Nie widzę żadnej różnicy po za wysoką ceną.
        • persephonix Re: obwisły biust..... 13.12.10, 22:25
          hejka, nie uzywałam eceline do biustu ale faktem jest ze na celulitisi i sadło maja super efektywne kremy, lepsze niz Vichy itp Wiec faktycznie na biuscik tez musi byc ok :)

a zapomniałam dodac ze przy duzym lub obwisłym biuście należy spać w biustonoszu (mniej usztywnianym ale także dopasowanym)

Pozdrawiam
    • misia.50 Re: obwisły biust..... 14.12.10, 08:31
      oliwinko,jak zrzuciłaś 15 kg?
      • oliwinka Re: obwisły biust..... 14.12.10, 13:03
        schudłam bardzo prosto.....przestałam jeść zupełnie biały cukier,nigdzie,jak już miałam ochotę na coś słodkiego wcinałam kromkę chleba z dżemem słodzonym fruktozą....a już najskuteczniejsza dieta jaką kiedykolwiek stosowałam to dieta diamondów:rano owoce do woli,w południe sałatka-ja opracowałam własną,ulubioną,którą mogę jeść tonami:pekinka,pomidory,ogórki kiszone lub świeże,gotowane brokuły lub kalafior,tarta marchewka,jakaś zieleninka,sucha przyprawa knorr,na to podsmażone na łyżce oleju chude mięsko-troszkę potem podlane wodą z przyprawą głównie kebab,na to dip na chudym jogurcie z czosnkiem,pychota...dla mojego męża podawałam z frytkami......taka sałatka jest lekka pożywna i przepyszna,na kolację kromka chleba z masłem i warzywkami lub jakieś mięsko,rybka zawsze z sałatką.....schudłam 15 kg w niecałe 3 miesiące i rewelacyjnie się czułam.....tylko te piersi niestety nie nadążyły!!!!aaaaa
    • agnieszka.janeczek Re: obwisły biust..... 14.12.10, 10:35
      Witam, ja nie mam sposobu na biust, ale mam pytanie jak udało się pani tyle schudnąć .Ja używałam MERIDIĘ i tylko 6 kg.
    • elicha Re: obwisły biust..... 14.12.10, 11:28
      Smolna 13, jeśli chodzi o Warszawę, tam panie fantastycznie dobierają staniki (z poprawkami krawieckimi). polecam, korzystam juz od lat.
      • ptysiowa_7 Re: obwisły biust..... 14.12.10, 12:21
        Smolna nie. Chyba że chcesz przepłacić i dostać stanik przerobiony zamiast takiego od razu w Twoim rozmiarze. Tutaj adresy dobrych sklepów z brafittingiem: www.stanikowamapa.prv.pl
      • houhou Re: obwisły biust..... 14.12.10, 12:22
        Na szczęście czasy słynnej pani Hani minęły i teraz mamy spory wybór wykwalifikowanych brafitterek, które w przeciwieństwie do rzeczonej, są miłe, słuchają klientek i nie wciskają klientkom paskudnych namiotów Feliny.
        Polecam poszukać sklepu na Biuściastej Mapie: tnij.org/c68g
        ---------------
        "Bo Czesio śpiewa sobie w środku. W Czesiu."
    • oliwinka Re: obwisły biust..... 14.12.10, 13:06
      fajny sklepik.....dziękuję
    • rtix Re: obwisły biust..... 14.12.10, 23:45
      Stanik, nawilżanie, masaże, ćwiczenia. Więcej chyba nie da się nic zrobić, testowałam na sobie. Chyba, że chcesz inwestować w jakieś być-może-działające-na-pewno-drogie tabletki. Łączę się w bólu ;)
    • agusiah Re: obwisły biust..... 15.12.10, 10:50
      Ja byłam po ciąży bardzo zadowlona z ampułek Phytrel Lieraca. No i dobrze dobrany stanik.
      • agas301 Re: obwisły biust..... 15.12.10, 16:50
        agusiah napisała:

> Ja byłam po ciąży bardzo zadowlona z ampułek Phytrel Lieraca.

po pierwszej ciąży też stosowałam po drugiej nie; ale dbałam równie, masowałam, ćwiczyłam i efekt też był zadowalający. Niestety tu liczy się SYSTEMATYCZNOŚĆ. Kropka:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka