Dodaj do ulubionych

rozszerzone pory

06.01.11, 20:46
Co polecacie na rozszerzone pory i zaskorniki,glownie na policzkach???Czy kosmetyki typu acnederm,diacneal lub triacneal to dobry wybor?Najchetniej poszlabym do kosmetyczki na jakies zabiegi,ale obecnie nie mam na to kasy.Nawet zakup kremu z avene to dla mnie spory wydatek.Dlatego pytam co wybrac,choc wiem,ze na kazdego cos innego moze dzialac,ale licze na pomoc.
Dodam,ze cere mam wrazliwa,mieszana w kierunku suchej.Co jeszcze moglabym uzywac na ta buzie,chce sie z tym uporac,bo juz nie moge patrzec w lusterko. :(
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: rozszerzone pory 06.01.11, 21:12
      bezzznicka napisała:

> Co polecacie na rozszerzone pory i zaskorniki,glownie na policzkach???Czy kosme
      > tyki typu acnederm,diacneal lub triacneal to dobry wybor?Najchetniej poszlabym
      > do kosmetyczki na jakies zabiegi,ale obecnie nie mam na to kasy.Nawet zakup kre
      > mu z avene to dla mnie spory wydatek.Dlatego pytam co wybrac,choc wiem,ze na ka
      > zdego cos innego moze dzialac,ale licze na pomoc.
      > Dodam,ze cere mam wrazliwa,mieszana w kierunku suchej.Co jeszcze moglabym uzywa
      > c na ta buzie,chce sie z tym uporac,bo juz nie moge patrzec w lusterko. :(

jeśli masz skórę wrażliwą, nie na wszystko możesz sobie pozwolić i ciężko będzie pozbyć się rozszerzonych porów skóry. Na początek warto zacząć od niewielich stężeń, np. Triacneal bądź Bandi (6% i 5%). Kolejno przechodzić do mocniejszych stężeń i w efekcie do retinoidów.

Zabiegi wykonane w ilości 1-2 niewiele dadzą. Najlepszy na to jest Jessner.
    • cdnastapi Re: rozszerzone pory 06.01.11, 21:13
      Wdaje mi się, że żaden kosmetyk Ci tego nie zlikwiduje:( można ewentualnie trochę zminimalizować ten problem. Ja mogę polecić serię z Biothermu Biopur Pore Reducer maseczka z glinką widocznie rozjaśnia i wygładza, na pewno nieźle oczyszcza. Podczas nałożenia maseczki czuje się wyraźnie jak ściąga i oczyszcza pory(czuć lekkie szczypanie przez kilka minut, ale to ponoć tak ma być:) nie mylić z uczuleniem:)). Efekt bezpośrednio po maseczce jest bardzo zadowalający. Gdyby tak powtarzać regularnie i dodać jeszcze tonik z tej serii myślę, że na pewno trochę pomoże. Niestety to dość drogie kosmetyki. Ale ja polecam, bo sama widzę, że naprawdę działa, drugiej tak dobrej oczyszczającej maseczki jeszcze nie spotkałam.
      • saleu Re: rozszerzone pory 06.01.11, 22:20
        Dobrym produktem jest Idealist Estee Lauder ale to kosmetyk drogi.
        • sloneczna.dziewczyna Re: rozszerzone pory 06.01.11, 22:39
          U mnie idealist się nie sprawdził, ale mam połowę regularnego opakowania, więc jeśli ktoś byłby zainteresowany, zapraszam na @
    • blondynka_online Re: rozszerzone pory 06.01.11, 23:38
      Na mnie działa Pore Refiner Biodermy. Polecam :)
    • dzioucha_z_lasu Re: rozszerzone pory 07.01.11, 10:15
      Ja polecam maseczkę z białej glinki Bielendy. U mnie działa rewelacyjnie, saszetka kosztuje ok. 4 zł, wystarcza na 4 - 6 zastosowań.
    • bezzznicka Re: rozszerzone pory 09.01.11, 13:07
      Narazie postawilam na szczoteczke do mycia twarzy i na glinki.Musze tylko dokupic ta biala...
      Rozmawialam z pania w superpharmie i polecila mi zel zluszczajacy z vichy.Uzywalam juz takie zele i specjalnego efektu nie widzialam.
      obecnie stosuje krem z biodermy pore refiner,efekty srednie,choc napewno lepiej po niz przed stosowaniem...
      • sloneczna.dziewczyna Re: rozszerzone pory 09.01.11, 13:25
        Pani w Superpharmie poleciła Ci Vichy bo była konsultantką tej firmy.
    • wasil_ka Re: rozszerzone pory 09.01.11, 18:44
      ja polecam maske-krem Orientana z alg filipinskich. maske-krem calkowicie naturalną i przezroczystą nakladasz codziennie na twarz ok 0,5 -1 godz przed snem- trzeba troche poczekac az sie wchlonie i potem trzymasz na twarzy cala noc. Wchlania sie calkoiwcie.
      • lonely.stoner Re: rozszerzone pory 09.01.11, 19:44
        regularne oczyszczanie i moj sposob- co dziennie rano, zanim naloze na twarz cokolwiek, po prysznicu, przemywam twarz lodowata woda- zamyka mi pory na ok. 6h (klimatyzacja w biurze mi i tak potem caly efekt psuje), i wieczorem, po zmyciu makijazu, robie to samo (ale juz nie co dziennie- chyba ze biore goroacy prysznic - wtedy obowiazkowo!).
        W ogole przed kazdym nakladaniem makijazu zawsze przemywam twarz taka zimna woda, czekam chwile az sie obkurczy skora i dopiero zaczynam nakladac olejek jojoba, krem pod oczy, podklad,etc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka