Dodaj do ulubionych

ŁZS a zmarszczki

24.01.11, 21:17
Mam 30 lat. Jakiś czas temu dermatolog zdiagnozowała u mnie łzs (okolice nosa i brody). Dostałam maść, kremik taki jakiś półtłusty. wszystko ok, działa. tylko chodzi o to, że chciałabym używać czegoś co działałoby przeciwzmarszczkowo. Czy jest jakiś krem godny polecenia dla skóry z łzs, a działający przeciwzmarszczkowo?

Dziękuję ze ewentualne rady.
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: ŁZS a zmarszczki 24.01.11, 21:28
      nadinka14 napisała:

> Mam 30 lat. Jakiś czas temu dermatolog zdiagnozowała u mnie łzs (okolice nosa i
      > brody). Dostałam maść, kremik taki jakiś półtłusty. wszystko ok, działa. tylko
      > chodzi o to, że chciałabym używać czegoś co działałoby przeciwzmarszczkowo. C
      > zy jest jakiś krem godny polecenia dla skóry z łzs, a działający przeciwzmarszc
      > zkowo?

Najlepiej przeciwzmarszczkowo zadziała ochrona przed wolnymi rodnikami (zewnętrznie i wewnętrznie - pożywienie bogate w antyoksydanty i krem/serum na dzień z owymi składnikami), ochrona przed promieniowaniem UVA (kremy z wysokim filtrem spf, tylko w takich wysoki występuje współczynnik ochrony anty UVA czyli PPD) + nawilżanie + złuszczanie/oczyszczanie.
      • nadinka14 Re: ŁZS a zmarszczki 25.01.11, 14:02
        Dziękuję. A może jakieś konkretne produkty. Bo tego jest mnóstwo na rynku, i nie wiem co się może nadawać do skóry z moim problemem.
        • issey_miyake Re: ŁZS a zmarszczki 25.01.11, 19:39
          nadinka14 napisała:

> Dziękuję. A może jakieś konkretne produkty. Bo tego jest mnóstwo na rynku, i ni
          > e wiem co się może nadawać do skóry z moim problemem.

np.
          - serum Flavo C
          - Bioderma - Photoderm Max Crème teintée SPF 50+ / UVA 38
          - Excipial Creme
          - Diroseal Avene
    • e.st1 Re: ŁZS a zmarszczki 25.01.11, 22:18
      A czy tak przy okazji mogłabyś napisać, co za krem i maść polecił ci dermatolog? Dzięki;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka