Dodaj do ulubionych

Glamour-Torebka

22.04.04, 20:47
Wlasnie dzisiaj kupilam nowy Glamour. Strasznie sie zdenerwowalam tym tak
zwanym dodatkiem: torebka. Nie wiem co oni mysla o nas kobietach, niby jakas
luksusowa gazeta (w kazdym razie cenowo) a wciskaja nam takie badziewia.No
przeciez zadna szanujaca kobieta nie wyjdzie z czyms takim.
Ale ostatnio obsewuje, ze coraz wiecej takiego badziewia jest w gazetach. A
co wy o tym sadzicie? Czy tylko ja jestem jakas nadwrazliwa?
Obserwuj wątek
    • Gość: julita30 Re: Glamour-Torebka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 20:51
      Nie widzialam jeszcze tej torebki, opisz niej wiecej jak wyglada, dzieki.
      • missmarion Re: Glamour-Torebka 22.04.04, 20:59
        Torebka jest w "modnym" ostatnio kolorze mocno blekitnym, prawie zarowiastym :)
        (nie mam pojecia jak to sie pisze) z cienkiego materialu, trudno okreslic
        jakiego ale to chyba plastik z takim smiesznym zapieciem w formie zatrzaska. W
        zasadzie jest mala i nie wiele sie tam zmiesci. Mam nadzieje, ze po moim opisie
        mozesz ja sobie wyobrazic. W kazdym badz razie nie jest ladna.
      • Gość: asa forum glamour IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 16:58
        www.bizz.pl/forum/glamour/viewforum.php?f=13
        forum GLAMOUR
    • Gość: goha Re: Glamour-Torebka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 20:52
      Nie , nie jesteś nadwrażliwa.Mam takie samo odczucie. Dlatego, jeśli to tylko
      możliwe wybieram tańszą wersję gazet bez prezentów.
      • Gość: julita30 Re: Glamour-Torebka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 21:04
        ja zawsze wybieram wersję bez "prezentów", no cgyba ze sa to płyty dvd, które
        daje siostrze, albo płyty cd..moja teściowa ma manię kupowania gazet z
        dodatkami, póxniej te wszystkie smieci daje mojej córce do zabawy;-//Nigdy nie
        wyszłabym na ulice z torebka -dodatkiem z gazety, nie zalozyłabym tez koszulki
        które kilkakrotnie doodawane były do gazet(viva, poradnik domowy, ).
      • groszek19 Re: Glamour-Torebka 23.04.04, 14:49
        A mnie kobieta w sklepie wprowadziła w błą tłumacząc, że nie ma wersji bez
        torebki. Koszmar, dałam synowi, niech obdaruje jakąś koleżankę w klasie.
        Prezent w sam raz.
    • soffica Re: Glamour-Torebka 22.04.04, 21:07
      I przez tą torebkę nie kupiłam dzisiaj Glamour - byłam wściekła ale nie zapłacę
      11 zł za jakieś badziewie, a wersji bez torebki nie było (może w ogóle nie ma)?
      Strasznie wkurzają mnie te dodatki, za które trzeba zapłacić mimo że ich się
      nie chce - zazwyczaj są bardzo badziewiaste jak słynna kosmetyczka z Elle.
      Niektóre czasopisma nauczyły się, żeby wydawac wersję "bez" i "z" czego Glamour
      się chyba nie nauczył
      • Gość: pszczola Re: Glamour-Torebka IP: *.crowley.pl 22.04.04, 21:13
        ja tez zazwyczaj wybieram gazety bez dodatkow, chyba ze jest ciekawy film. Ale
        ta torebke zobaczylam w poprzednim numerze G, na zdjeciu wygladala calkiem ok.
        Mysle sobie: bedzie pasowac do mioch niebieskich sandalkow latem ( na plaze lub
        tak po miescie). No i chodzilam dzisiaj za numerem z torebka blekitno- biala.
        Kupilam i ..............zaluje tych 11 zl!!!!!!!!!1
        torebka jest mala, smierdzi guma czy czyms podobnym, ma za maly jak dla mnie
        uchwyt....
        poza tym myslalam ze ona bedzie z jakiegos materialu bardziej " naturalnego',
        nie ze to bedzie plastik czy co to tam jest:(
        • Gość: julita30 Re: Glamour-Torebka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 21:18
          zawsze mozesz oddac jakiejś małej dziewczynce z rodziny albo córce znajomych;-))
          do zabawy;-))na pewno sie ucieszy...
          • Gość: BleBle Re: Glamour-Torebka IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 21:24
            no tak kusza prezentami, ale prezenty sa badziewne, to jakas forma promocji i
            marketingu, tyle ze nikt nie zwraca uwagi na jakosc tych prezentow.
            choc ja mam torbe elle z gazety, chyba z 2 lat juz ma, ale jest fajna, taka
            plocienna czarna :)
      • gocha221 Re: Glamour-Torebka 23.04.04, 17:08
        wersja bez torebki jest, ja tej gazety nie kupuje, ale widzialm wersje bez
        'prezentu" np. w empiku( poznan).
    • roxi_hart Re: Glamour-Torebka 22.04.04, 22:01
      Zgadzam sie ze najbardziej wkurzajace jest gdy dostajesz prezent, ktorego nie chcesz i na dodatek musisz za niego zaplacic.
      Ja np. kupilam dzis dodatek do Claudi-Ciaza bez leku i nawet tam dolaczona byla plyta dvd. Po co mi ona? A wersji bez oczywiscie nie bylo.
      • Gość: kasia.lomanczyk Re: Glamour-Torebka IP: 213.199.221.* 22.04.04, 22:10
        Za to teraz w Shape ma być krem pod oczy Eveline. Kiedyś kupiłam Vitę i był do
        niej do wyboru krem Eveline na noc i na dzień (seria Oligoproxygen). Wzięłam
        ten na noc i muszę powiedzieć, że to przypadkiem jeden z najlepszych kremów
        jakie kiedykolwiek zdarzyło mi się mieć.
        Dlatego teraz chętnie kupie Shape z kremem pod oczy z tej serii.
        • dziuunia Re: Glamour-Torebka 22.04.04, 22:15
          Te kremy były też w Przyjaciółce i też kupiłam oba-na dzień i na noc.Kosztowały
          po niecałe 4 zł i faktycznie bardzo dobre były.Na pewno kupię Shape w takim
          razie.A Glamour być może będzie bez torebki jutro-tak mi powiedziała moja pani
          kioskarka:)
      • Gość: katinka Re: Glamour-Torebka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.04.04, 08:27
        > Zgadzam sie ze najbardziej wkurzajace jest gdy dostajesz prezent, ktorego nie
        >chcesz i na dodatek musisz za niego zaplacic.

Też się wkurzyłam - nigdzie nie dostałam wersji bez torebki. A tak w ogóle to
        za "prezenty" się zazwyczaj nie płaci... Zrozumiałabym, gdy cena wzrosła
        powiedzmy o 1zł, ale aż tyle? za plastikową torebkę?? Porażka! :(

Do szału doprowadzają też płyty z filmami dodawane do czego się tylko da... A
        cena od razu oczywiście w góre... :( Nie wiem po co to? Nie można kupić
        ulubionej gazety, a potem i tak wyprzedają w zestawach po dużo niższej cenie.
    • Gość: tea Re: Glamour-Torebka IP: *.dsl.pipex.com 22.04.04, 22:17
      A w Londynie wszystkie supereleganckie kobiety nosza torebki z magazynow. Co
      miesiac inna!
    • Gość: Lenka Re: Glamour-Torebka IP: *.chello.pl 23.04.04, 08:53
      Torebka badziewna fakt,napewno nie bede nosic jej samej. Dla mnie idealnie
      nadaje sie jako "sniadaniowka", do ktorej moge wlozyc produkty na
      sniadanie,gazete itd.
      • Gość: Aga Re: Glamour-Torebka IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 09:16
        Właśnie dlatego zaczęłam bojkotowac te gazetki. Wcześniej kupowałam, a teraz
        podchodze do półki, patrze:11 zł za jakąś pierdołę i mówię:NIE! Nie bede placic
        11 zl za szajs co miesiac, a inne gazetki tez czytam wiec gdybym chciala kupic
        wszystkie ktore mam ochote przeczytac, i to co miesiac, to chyba musialabym
        zarabiac tylko na te gazetki. A prezenty i tak lezalyby w kącie. Troche mi
        ciezko, bo zawsze czytalam te gazetki, to taki relaks, no ale przyzwyczajam
        sie. Czasem trafie na wersje bez dodatku, to biore. Ale mysle ze oni sami sobie
        robia krzywde, bo coraz wiecej czytelniczek sie przez te dodatki zniecheca...
    • Gość: polusiewka Re: Glamour-Torebka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:04
      Ja też uważam ,że to szczyt chamstwa dać taką torebkę, nadaje się tylko do
      zabawy dla mojej córki. Żądamy gazet bez dodatków.
    • mumma Re: Glamour-Torebka 23.04.04, 11:56
      Szczytem byla gazeta o ciazy z filmem "Psy" czy cos takiego. Akurat do
      poogladania dla przyszlych mam.Byle tylko dac "prezent"
      • Gość: Sandra Re: Glamour-Torebka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 12:03
        A ja dzis kupilam Glamour za 5 zl, kioskarka wziela torebke dla swojej
        corki...ufff ;-)
    • mantha Re: Glamour-Torebka 23.04.04, 14:28
      Mnie denerwuje fakt, ze wydawca nie pozostawia wyboru (tak bylo w tym przypadku
      G), normalnie kupuje Glamour, bo kosztuje tylko 4,50 i miesci sie do torebki,
      podczytuje w tramwajach i jest ok.
      Poza tym nazywanie tych wszystkich wspalnialych gadżetów "prezentami" to chyba
      lekkie naduzycie, skoro musimy za nie placic (o stronie uzytkowej tych rzeczy
      nie wspomnę).
      pozdrawiam
      • charade Re: Glamour-Torebka 23.04.04, 14:37
        Tja... te cudowne torebeczki i kosmetyczki z magazynów to temat-rzeka. Też
        osobiście nienawidzę tego, że magazyny wpychają to totalne dziadostwo i syf i
        jeszcze każą sobie sobie za to płacić. Nigdy w życiu bym nie wyszła z taką
        torebką, poza tym są to z reguły badziewia, które się do niczego nie nadają.
        Skąd oni w ogóle biorą te śmieci ??? To są jakieś produkty kategorii Z... kto
        to produkuje ?

Swoją drogą, skok z 4,5 zł. do 11, fiu fiu... Nawet z płytą magazyny kosztują
        mniej, normalnie droższe od Glamour.
    • soffica Re: Glamour-Torebka 23.04.04, 14:43
      A w ogóle co ciekawego w nowym Glamour??
    • dziuunia Napisałam do nich... 23.04.04, 15:17
      Wiecie co,napisałam do nich maila w sprawie tego że nie dają wyboru i że tak
      drogo.A co mi tam.Pewnie nie odpowiedzą ale przynajmniej do nich to
      dotrze.Wysłałam też linka do tego wątku,niech wiedzą że nie tylko jedna osoba
      ma takie zdanie.
      • Gość: asa czyli glamour bez tego scheissu nie ma? IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 16:52
        dzieki
        za info
      • soffica Re: Napisałam do nich... 23.04.04, 19:29
        dziuunia napisała:

> Wiecie co,napisałam do nich maila w sprawie tego że nie dają wyboru i że tak
        > drogo.A co mi tam.Pewnie nie odpowiedzą ale przynajmniej do nich to
        > dotrze.Wysłałam też linka do tego wątku,niech wiedzą że nie tylko jedna osoba
        > ma takie zdanie.

No i fajnie. Nie wpadłam na to :(, ale popieram w razie czego :)
        • groszek19 Re: Napisałam do nich... 23.04.04, 19:43
          Wysłałam do nich liścik i ja. A niech mają:)
    • Gość: madusiak Re: Glamour-Torebka IP: *.aster.pl 23.04.04, 19:54
      polowalam na wersje biala tej torebki...bo niebieska ma za bardzo wystrzalowy
      kolor no i WSZEDZIE w kioskach jest, biala tylko w EMPIKU byla. No i zla
      jestem, sam torebka nie jest najgorsza gdyby nie te BADZIEWNE ramiaczka...na
      wakacje na kremy na plaze w sam raz...GDYBY NIE RAMIACZKA takie oblesne
      plastikowe g...a juz sie cieszylam ze takie cos smieszne bede miala na sezon
      letni jasne...wiecie przez was sie glupio poczulam ze w ogole pomyslalam o
      noszeniu jej...czy to mam byc przejaw mojego zlego smaku?coz widzialam gorsze
      torebki pamietacie takie cos rozowe z TWOJEGO STYLU?
      • dziuunia Re: Glamour-Torebka 23.04.04, 20:02
        Nie no aż tak bardzo się nie przejmuj.Głównie chodzi o to że redakcja nie daje
        wyboru i wypuszcza pismo tylko z torebką,a mnie na przykład torebka
        niepotrzebna i za ponad 10 zł po prostu tej gazety nie kupię.W ogóle chyba
        przestanę ją kupować.
    • ivette1 Re: Glamour-Torebka 23.04.04, 21:02
      W ubiegłym roku kupiłam gazetę w której dołączyli strój kąpielowy - bikini,
      kosztowała 16 zł, ale muszę przyznać że ten kąpielowy jest naprawdę fajny,
      rozmiar też się zgadza, dobry materiał z Lycry i ładnie opina piersi, ogólnie
      jestem bardzo zadowolona. Nigdy nie kupuję gazet z dołączonymi torebkami,
      filmami itp. ale na ten strój się skusiłam...Pozdr.
    • Gość: madusiak Re: Glamour-Torebka IP: *.aster.pl 23.04.04, 21:41
      zgadzam sie co do tego ze nie daja wyboru-teraz torebke wzielam ale wiele razy
      nie chcialam a to filmu a to innych prezentow-WYMUSZONYCH
    • june.miller Re: Glamour-Torebka 24.04.04, 10:34
      To w końcu jest gdzieś ta wersja bez torebki czy nie ma?
      • Gość: Sand from Boat Re: Glamour-Torebka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 19:41
        Są wersje bez torebki, lecz skrzetnie ukrywane przez kioskarzy. Najpierw chcą
        opylić te za 11zł, bo to dla nich zysk. Robią tak nawet w samoobsługowych
        sklepach z gazetami, takich jak Empik czy In Medio. Przynajmniej w Łodzi.

From Boat With Love
        xxx
    • Gość: ANIA Re: Glamour-Torebka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 12:48
      Zgadzam się z tobą w 100%, to co teraz dają jako dodatek w gazetach jest
      poprostu zwykłym kiczem i mało która szanująca się kobieta to nosi. A na
      dodatek każą sobie za to płacić, bo gazeta jest wtedy droższa, i co to za
      prezent, za który trzeba dopłacać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka