Dodaj do ulubionych

Pytanie do Issey - Biochemia Urody

08.02.11, 12:33
Po pierwsze podziwiam Twoja wiedze:) To wspaniale, ze chcesz sie nia podzielic tu, na forum. Po drugie mam prosbe - w ktoryms z watkow wspominalas, ze z Biochemii Urody jedynie kilka kosmetykow zaslugje na uznanie i wydanie pieniazkow. Czy moglabys napisac, ktore konkretnie? Wiem, ze wielokrotnie wspominane serum Flavo C. Co jeszcze?

Obecnie stosuje (lub stosowalam wczesniej):
olej monoi (nie widze efektow poza natluszczeniem ciala),
zel hialuronowy (napina skore, ale i bardzo wysusza, czego nie powinien niby robic)
hydrolaty (oczarowy, kocankowy i rozany) jako toniki, bardzo je lubie. Czy sama je polecasz da naczynkowca?
olej z kasztanowca (na naczynka, to konkretnie z mazidel, ale nie widze efektow...)
olej tamanu (bez rewelacji takze)
skwalan (super nawilzacz)

Idea kosmetykow naturalnych przekonuje mnie, wiec na pewno bede jeszcze kupowac je na Biochemii lub innych tego typu stronach. chcialabym jednak nie celowac "na slepo" i poznac opinie eksperta:)

z gory dzieki

Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 08.02.11, 13:20
      to.ja.esmeralda napisała:

> Po pierwsze podziwiam Twoja wiedze:) To wspaniale, ze chcesz sie nia podzielic
      > tu, na forum. Po drugie mam prosbe - w ktoryms z watkow wspominalas, ze z Bioch
      > emii Urody jedynie kilka kosmetykow zaslugje na uznanie i wydanie pieniazkow. C
      > zy moglabys napisac, ktore konkretnie? Wiem, ze wielokrotnie wspominane serum F
      > lavo C. Co jeszcze?

forum.gazeta.pl/forum/w,211,118996721,119014595,Re_Opinie_na_temat_pielegnacji_Issey.html
      Jest też dużo produktów wartych uwagi na stronach (zrobsobiekrem, mazidla, ecospa) - nie wszystko jest na BU.

> Obecnie stosuje (lub stosowalam wczesniej):
      > zel hialuronowy (napina skore, ale i bardzo wysusza, czego nie powinien niby ro
      > bic)

sam w sobie żel zawsze wysuszać będzie, lepiej go do czegoś dodawaj

> hydrolaty (oczarowy, kocankowy i rozany) jako toniki, bardzo je lubie. Czy sama
      > je polecasz da naczynkowca?

Jak najbardziej. Jeśli nie powoduje to podrażnień, to z całą pewnością.

> olej z kasztanowca (na naczynka, to konkretnie z mazidel, ale nie widze efektow
      > ...)

lepiej poszukaj czegoś z witaminą K

ps: jak o coś konkretnego chcesz zapytać - pytaj, takie doradzanie zajmuje mi mniej czasu :)
      • to.ja.esmeralda Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 13.02.11, 13:04
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.

Issey mam pewna prośbę - nie chce pisać o tym tu na forum, ale muszę lojalnie zapytać, czy mogę napisać do Ciebie na mejla (i na jaki adres?)? Mam problem ze swoją naczynkową cerą począwszy od pielegnacji, po dobór odpowiednich kosmetyków kolorowych ostatnio (podrażnienia). Chętnie wysłałabym Ci zdjęcie w celach poglądowych, a nie chcę tego robić publicznie.

daj znać, czy to dla Ciebie ie problem.
        • issey_miyake Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 13.02.11, 19:21
          to.ja.esmeralda napisała:

> (i na jaki adres?)?

gazetowy
          • to.ja.esmeralda Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 13.02.11, 22:50
            Issey wysmarowałam mejl:) Jak znajdziesz chwilkę - odczytaj. Będe zobowiązana.
    • happy_time Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 14.02.11, 18:11
      Również mam podobne pytanie więc napiszę tutaj, nie będę nowego wątku zakładać. Kupiłam serum flavo c i serum migdałowe. Używać na zmianę, jedno dnia flavo c, następnego serum migdałowe czy lepiej tego samego dnia najpierw jedno, po około dwóch godzinach drugie? Cerę mam mieszaną, trochę wrażliwą.
      I jeszcze czy maseczka winogronowa z BU może niekorzystnie wpływać na działanie powyższych. Podejrzewam, że nie, ale chciałabym się upewnić.
      • issey_miyake Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 14.02.11, 20:02
        happy_time napisała:

> Również mam podobne pytanie więc napiszę tutaj, nie będę nowego wątku zakładać.
        > Kupiłam serum flavo c i serum migdałowe. Używać na zmianę, jedno dnia flavo c,
        > następnego serum migdałowe czy lepiej tego samego dnia najpierw jedno, po okoł
        > o dwóch godzinach drugie? Cerę mam mieszaną, trochę wrażliwą.

Lepiej Flavo C rano, pod makijaż, serum migdałowe wieczorem.

> I jeszcze czy maseczka winogronowa z BU może niekorzystnie wpływać na działanie
        > powyższych. Podejrzewam, że nie, ale chciałabym się upewnić.

nie powinna
        • happy_time Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 14.02.11, 20:20
          Bardzo dziękuję za pomoc :)
    • petydyna Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 14.02.11, 23:59
      Issey, ja również mam podobne pyatnie. Mogłabyś napisać co sądzisz o serum odmładzającym RENEW z retinolem z BU?? Uważasz, że warto kupić??
      • issey_miyake Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 15.02.11, 00:37
        petydyna napisała:

> Issey, ja również mam podobne pyatnie. Mogłabyś napisać co sądzisz o serum odmł
        > adzającym RENEW z retinolem z BU?? Uważasz, że warto kupić??

nie daje takich efektów jak gabinetowy (environ, sesderma) retinol
        • petydyna Re: Pytanie do Issey - Biochemia Urody 15.02.11, 09:49
          dziękuje za odpowiedź. poczytam sobie o preparatach, które polecasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka