Dodaj do ulubionych

Depilacja IPL - polecam!!

22.02.11, 18:08
Naczytalam sie mnostwo negatywnych opinii o IPL tu na forum i z bardzo negatywnym nastawieniem poszlam 2 tygodnie temu na zabieg - i musze powiedziec, ze jestem zachwycona!!! Wlasnie polecam wszystkim dookola - znalazlam w moim miescie salon, gdzie mozna zrobic cale nogi za 99zl. Wiec teraz mam zamiar wydepilowac sie cala od szyi w dol :)))) Tzn. najpierw tam pojde przetestowac tamtejsze IPL, ale to, ktore robilam zadzialalo zadziwiajaco dobrze wiec moze tamto tanie tez bedzie tak samo dobre!

Jak ktos pisze, ze ta metoda nie dziala, to niech przetestuje najpierw na sobie. Mialam zabieg 2 tygodnie temu - trwalo wszystko 10 min, bolalo jako tako, ale do przezycia - od kilku dni wypadaja mi wszystkie wloski i efekty sa niesamowite :)))))

Wykupilam w promocji w Gruponie 6 sesji raz na miesiac, ale mysle, ze 6 to bedzie za duzo, bo juz teraz prawie nic tam nie zostalo :))))

No i musze przyznac, ze jest roznica czy place 100zl za IPL, ktore bardzo dobrze dziala, czy 600zl za laser (ktory moze tez dobrze dziala).
Obserwuj wątek
    • cdnastapi Re: Depilacja IPL - polecam!! 24.02.11, 21:30
      Ostudzę nieco Twoją euforię. To, że wypadają było do przewidzenia, chodzi o efekt długotrwały i o to co będzie się działo później. A z tym to już niestety niekoniecznie będzie tak wspaniale. Ale może jesteś wyjątkiem, czego Ci życzę naturalnie. Te wszystkie negatywne opinie o IPL nie wzięły się znikąd, taka jest prawda:(
      • konwalia55 Re: Depilacja IPL - polecam!! 24.02.11, 21:46
        a ja jestem optymistka i mysle, ze nasza Forumka bedzie miala wiecej szczescia, niz inne "pacjentki" aparatu IPL :)
      • mary_an Re: Depilacja IPL - polecam!! 24.02.11, 22:37
        No coz, wiele opinii bylo takich, ze po depilacji IPL nic a nic sie nie dzieje. No wiec u mnie dzieje sie, i to duzo :) Wloski powypadaly!

Kolezanka miala depilacje laserem, z ktora wydala majatek i po jednym zebiegu nic sie nie stalo - u mnie jest zdecydowanie roznica. No ale moze to tez jest tez kwestia urzadzenia - wiem, ze mozna kupic IPL za kilkaset zl na Allegro, ale z tego co czytalam to to moje jest bardzo drogie, wyglada na oko calkiem porzadnie (duze ustrojstwo i zabieg na prawde boli).

Z checia napisze za pol roku, albo nawet za rok - w kazdym razie po przeczytaniu setek negatywnych opinii (glownie od osob, ktore mialy depilacje laserem i sa przekonane, ze IPL nie dziala) uwazam, ze dobrze zamiescic chociaz jedna pozytywna opinie. Dla tych, ktorzy tak jak ja nie moga sie zdecydowac - moja rada: warto sprobowac!

Jakbym zmienila w tej kwestii zdanie to od razu tutaj napisze, ale na razie sie na to nie zapowiada :)
    • luiza8116 Re: Depilacja IPL - polecam!! 05.03.11, 18:29
      Moniczko szefowo salonu Zostań Motylem. Najpierw wymień głowicę w sprzęcie, bo tą co macie jest tak zużyta, i przez rok czasu niewymieniania, ma za dużo nabitych impulsów i nie daje żadnego efektu dopiero potem się reklamujcie.
      A podrugie żadna kosmetyczka u was nie powinna tego robić bo nie zrobionego kursu IPL. I nie wmawiaj że macie certyfikaty bo te co wiszą na ścianie są lewe
      • mary_an Re: Depilacja IPL - polecam!! 07.03.11, 09:27
        Piszesz do mnie? :))) Jestem na forum od jakis 7 lat (sprawdz sobie klikajac na moj nick) i mieszkam za granica od 8. I tez za granica robilam pierwsze zabiegi, wiec raczej nie robie nikomu reklamy. Ale ze w Polsce jest o ponad polowe taniej to zastanawiam sie, czy reszty zabiegow nie robic w kraju, chociaz chyba jednak zrezygnuje, bo jestem za rzadko w Polsce i nie wiem czy udaloby mi sie utrzymac odpowiednie odstepy zabiegow.

Jutro mam moj drugi zabieg i juz sie nie moge doczekac!!!! :) tzn. moze niekoniecznie bolu, ale efektow po :)

A w przyszlym tygodniu chcialabym sobie jeszcze zrobic cale nogi po raz pierwszy :)

Robie zabiegi w malenkim zakladzie w Brukseli w dzielnicy arabskiej - jak chcesz moge dac ci namiary - czy przekonuje cie to, ze nie jestem wlascicielka jakiegostam salonu w Warszawie? :)))
    • karolina1234567890dwa Re: Depilacja IPL - polecam!! 09.03.11, 22:08
      Ja bylam w salonie Nomasvello w Pruszkowie na zabiegu IPL i szczerze mówiąc jest mega zadowolona. Miałam robione pachy, bikini i nogii - każda z części ciała za 99 zł, dodatkowo prawie w każdym miesiącu są jakieś promocje - np na walentynki zaciagnełam narzyczonego i jego zabieg na pachy byl za darmo. Jestem już po 3 seriach zabiegów i nie sadziłam, że to tak dobrze zadziała, mam jeszcze niewielkie owosienie - raczej na nogach, ale pani wykonujaca zabieg powiedziała, że jeszcze dwa zabiegi i powinno wystarczyć. Poza tym zabieg nic nie bolał, przed pierwszym razem wykonano mi test, żeby przekonać się jak moja skóra zareaguje na IPL. Pracownicy super, czysto, a w środku ładnie. Zdecydowanie polecam, bo jestem bardzo zadowolona z usług.
      • mary_an Re: Depilacja IPL - polecam!! 11.03.11, 12:15
        Mi nikt nie robil zadnego testu, bylam na kolejnym zabiegu we wtorek i bolalo okrutnie, myslalam, ze tam zwariuje. Ale jestem histeryczka i panikara :)

Zaraz potem poszlam do apteki a tu mile zaskoczenie - kupilam masc Emla za 5 Euro - wczesniej nie kupowalam, bo slyszalam, ze jest bardzo droga. Nastepnym razem sie cala wysmaruje i mam nadzieje,ze nie bede juz umierala z bolu.

Mu po pierwszym zabiegu zniknelo 60% wloskow, za to u mojej kolezanki rezultaty sa o wiele gorsze - to chyba zalezy od osoby.
        • konwalia55 Re: Depilacja IPL - polecam!! 11.03.11, 15:41
          jesli posmarujesz sie kremem emla przed zabiegiem laserowym lub IPL mozesz po nim miec siniaki, dluugo sie gojace. jesli podczas pierwszego zabiegu "stracilas" ok. 60% wloskow, teraz po drugim zapewnie kolejna duza partie, wiec moze za trzecim razem nie bedzie juz tak bolalo? "bola" tylko te miejsca, w ktorych nadal sa cebulki wlosowe.

pozdrawiam!

• mary_an Re: Depilacja IPL - polecam!! 11.03.11, 15:46
            Mnie juz bolalo zanim bylam w salonie, juz jak tam szlam to mnie bolalo, jak sie polozylam to bolalo okrutnie chociaz jeszcze zabieg sie nie zaczal.
            Po prostu za bardzo sie wkrecilam z tym bolem.
            Ale moze w takim razie zrezygnuje z Emli. Chociaz jak juz kupilam jedna tubke to chyba jednak sprobuje, kolezanka uzywala i nic jej sie po niej nie dzialo, przynajmniej nic nie mowila o siniakach.
            Jesli tam gdzie boli to sa cebulki to ja mam bardzo duzo tych cebulek...
            :)
            • konwalia55 Re: Depilacja IPL - polecam!! 11.03.11, 15:53
              no jak Cie boli na sama mysl, to nic nie poradzimy, chociaz moze... moze zamiast wyobrazac sobie bol wybraz sobie delikatne masowanie albo laskotki?
              hihi :)

a z kremem Emla roznie bywa, jak sie posmarujesz tuz przed zabiegiem to i nie bedzie za dobrego efektu przeciwbolowego i siniaki tez sie raczej pojawia. najlepiej posmarowac sie na godzine wczesnie i jeszcze owinac szczelnie posmarowane miejsca folia, wtedy na pewno bedzie oki.
              • mary_an Re: Depilacja IPL - polecam!! 11.03.11, 15:56
                wlasnie nie wiem jak owinac bikini, ide zaraz po pracy wiec bede miala raczej problem :/

raczej ten bol nie przypomina ani masowania ani laskotek, raczej razenie pradem albo przypalanie papierosem
      • mary_an Re: Depilacja IPL - polecam!! 11.03.11, 12:16
        Aha a w tym nomasvello to jest jedna pacha za 99zl czy obydwie?

porownuje sobie z tutejszymi cenami i zastanawiam sie, czy mi sie bardziej oplaca robic w polsce czy nei
        • aagaa11 Re: Depilacja IPL - polecam!! 11.03.11, 12:18
          dwie :)
    • mary_an Re: Depilacja IPL - polecam!! 20.06.11, 17:04
      Chcialam sie po paru miesiacach podzielic doswiadczeniami:

1. na bikini mialam juz 4 zabiegi, jutro piaty, ale wlasciwie to praktycznie niepotrzebny, bo wszystkie wloski powypadaly, zostaly tylko jakies pojedyncze i bardzo slabe. Niestety kosmetyczka nie robila zabiegu bardzo dokladnie i mam 2 miejsca, gdzie wloski rosna. Ale trudno, przycisne ja jutro i mam nadzieje, ze po 6 zabiegach nie zostanie tam juz nic a nic. Z 4 zabiegow raz mi troche przypalila skore i mialam strupki, ale teraz nie ma sladu.

2. Umowilam sie w Nomasvello na zabieg na cale nogi, tuz obok jest gabinet z zabiegami IPL + RF w promocji za 39 zl, wiec sie spontanicznie zapisalam (pachy). Zabieg bezbolesny, ale efektow zero. Wiec po jednym promocyjnym zabiegu juz wiecej tam nie poszlam, chociaz lampa niby byla nowa, studio wygladalo bardzo profesjonalnie.

3. W nomasvello zrobilam 1 zabieg na cale nogi i przez 2 miesiace praktycznie nie odroslo mi nic - musialam sie golic raz na 2 tygodnie. Teraz juz zaczely odrastac wloski i zapisalam sie na zabieg na sobote, jak bede z wizyta w Polsce. Efekty fajne, tylko tez mnie ta lampa w kilku miejscach przypalili i mam tam jasniejsze slady, mam nadzieje, ze z czasem to sie opali i wyrowna. Zrobilam tam tez drugi zabieg na pachy po pierwszym nieudanym, wloski powypadaly, teraz powtorze i zobacze, czy beda jakies efekty. Teraz kupilam kupon na grouponie do innego salonu na 6 zabiegow na nogi, zobacze, co z tego wyniknie.

Czyli ogolnie doswiadczenia wciaz pozytywne :)
      • 1pastaibasta Re: Depilacja IPL - polecam!! 08.08.11, 11:30
        Uważaj z opalaniem po zabiegach IPL (przed też) ot tego powstają przebarwienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka