Dodaj do ulubionych

Moja zachcianka

10.03.11, 13:04
Dziewczyny!
"choruję" na przedłużanie rzęs..wybijcie mi to z głowy!!!
:-)
Obserwuj wątek
    • setorika Re: Moja zachcianka 10.03.11, 13:25
      a po co- ja chorowałam na tipsy, zrobiłam, stwierdziłam, ze nie umiem w tym chodzić , zdjęłam i po problemie :)
      • kasha77 Re: Moja zachcianka 10.03.11, 13:34
        też choruje wiec tez proszę o jakies wady:)
        różnica miedzy tipsami a rzęsami to jakies parę stów:)dlatego mnie osobiście by było żal zapłacic np.500zł i zdjąc po 2 dniach.
        aa! mam jeden minus - podobno osłabia rzęsy:)
        • setorika Re: Moja zachcianka 10.03.11, 14:21
          ja mieszkam w małej mieścinie, gdzie rzęsy można założyć za 80 zł - tydzień temu właśnie taki prezent zrobiłyśmy koleżance na urodziny.
          Te najlepsze rzesy, robione z jedwabiu kosztują 140 zł, uzupełnienie coś koło stówki
          • madziulkak Re: Moja zachcianka 10.03.11, 14:39
            Hmmm ... przepraszam, ale nie wierzę,że "przebitka" jest aż tak duża!

Mam opory (mimo wszytsko), ponieważ to stały, duzy wydatek.
            paznokcie żelowe nosiłam póltorej roku.... trzeba było się wiecznie trzymac terminów uzupełnienia (bo wygladało nieestetycznie),. Po zdjeciu byłam uradowana - malowanie na wszelkie kolory, wolnośc .. :D
            Ale teraz mam już dośc słabych paznokci, malowania co drugi dzień itd.
            • setorika Re: Moja zachcianka 10.03.11, 15:22
              Nie chcesz - nie musisz - ceny są takie bo to są prawa wolnego rynku. 6 lat temu moja szwagierka robiła rzęsy w byłym mieście wojewódzkim i kosztowało to 600 zł, dwa lata temu widziałam program SOS uroda na TVN Style i pokazywano zabieg zagęszczania rzęs w Warszawie za 1200 zł...
              Wystarczy przejrzeć ceny zestawów startowych i firm oferujących szkolenia, przekalkulować i wychodzi rzeczywisty koszt zabiegu....

To jest tak jak z henną - koszt zrobienia klientce w gabinecie nie przekracza złotówki, a można zrobić hennę brwi i rzęs za 12 zł, można i za 35 zł (odnoszę się do mojego miasta)

te rzęsy, które kupiłyśmy mojej koleżance, nie są jakościowo tak ładne jak te, które w moim mieście kosztują drożej, ale wystarczy zrobić naturalne i najcieńsze, nie te najdłuższe i najgrubsze, żeby efekt był porównywalny...
              Wprawdzie nie wiem jak długo się trzymają, ale ona chciała akurat te - dodam tylko, że uzupełnienie kosztuje 40 zł, a czasem trzeba to robić nawet co dwa tygodnie - wiele zależy od kleju i indywidualnych nawyków (czy np. nie pocierasz oczu bezwiednie)

Paznokcie też kiedyś kosztowały fortunę, więc sama widzisz...
          • kasha77 Re: Moja zachcianka 10.03.11, 15:19
            a ja mieszkam w Warszawie i koszt rzęs to miedzy 500-700zl,uzupełnianie to jakies 150-200zl co 2-3 tygodnie,a jeśli bym juz zakładała to chciałabym z sprawdzonym salonie wiec raczej trzeba sie liczyc z tą wyższą kwotą.i dlatego tez chce zeby mi ktos przeedstawil jakies minusy,bo w czerwcu jade na wakację i tym bardziej by mi pasowało nie malowanie rzęs przez ten czas.
            ps. za niska cena troche by mnie zastanowila,bo wiem,że jest wiele chińskich podróbek na rynku od kleju po rzęsy.a okolice oka to raczej nie miejsce do eksperymentów.
            • setorika Re: Moja zachcianka 10.03.11, 15:27
              Byłam na szkoleniu pewnej firmy kosmetycznej, która sprzedaje ekskluzywne kosmetyki gabinetowe.
              Pani szkoleniowiec była z Warszawy (młoda dziewczyna ok. 24 lata) i za nic w świecie nie mogła zrozumieć, że wydanie kwoty 400 zł za zabieg na okolicę oczu i ust jest praktycznie nie do zaakceptowania w mieście, gdzie kobiety zarabiają średnio ok. 1800 zł...
              Nie docierało do niej również to, że 150 zł to maksymalna cena zabiegu odżywczego na twarz (bez użycia sprzętu typu fale radiowe czy galwan), jaką możemy zaproponować klientkom, bo dystrybutor sugerował cenę 195 zł..

Więc rozumiem, dlaczego Wam jest trudno uwierzyć, że rzęsy z najwyższej półki kosztują u mnie max 160 zł..ale tak jest
              • madziulkak Re: Moja zachcianka 10.03.11, 15:52
                160 zł to nie 80,- ....a pisałaś,że tyle kosztowało zrobienie rzęs.

Co do wakacji - osoba z salonu w którym się dowiadywałam o rzęsy powiedziała mi,że nie radzi w nich pływac bez okularów, stac długo pod prysznicem itd. ( sama tez miała załozone) - nie wiem jak spędzasz wakacje, ale dla mnie byłoby to ograniczenie :).
                I z doświadczenia wiem,że nie warto eksperymentowac wakacyjnie :)
                • setorika Re: Moja zachcianka 10.03.11, 16:09
                  madziulkak napisała:

> 160 zł to nie 80,- ....a pisałaś,że tyle kosztowało zrobienie rzęs.

nie czytałaś uważnie - pisałam, że najdrożej jest 140-160 zł (w zależności od ilości) w jednym gabinecie, a w innym, tam, gdzie kupiłyśmy prezent - założenie kosztuje niezależnie od ilości i długości 80 zł
                • kasha77 Re: Moja zachcianka 10.03.11, 16:15
                  no wakacje będą nad morzem,słona woda,słońce itd więc prysznic pewnie tęz będzie dośc często grany.ok.to narazie mam spokój;)
                  • niefrasobliwa Re: Moja zachcianka 10.03.11, 20:25
                    Płaciłam 170 zł, trzymały sie 3 tygodnie do momentu kolejnego zabiegu.
                    • kasha77 Re: Moja zachcianka 10.03.11, 23:14
                      w warszawie?
                      • niefrasobliwa Re: Moja zachcianka 10.03.11, 23:35
                        Nie, miasto wojewódzkie, również duże :)
                        • kasha77 Re: Moja zachcianka 10.03.11, 23:37
                          no niestety warszawa rządzi się innymi prawami jesli chodzi o ceny ....wszystkiego:/
                          • niefrasobliwa Re: Moja zachcianka 10.03.11, 23:40
                            Wiem, wiem, najwyższe ceny prawie we wszystkich kategoriach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka