Dodaj do ulubionych

Elektryczny pedicure :)

16.03.11, 17:57
Zaczynam myśleć o kupieniu sobie zestawu do pielęgnacji stóp. Nie chce mi się już ręcznie ścierać pumeksem albo tarką tych moich nieszczęsnych kopytek...

Czy takie "domowe zestawy" do pedicure w ogóle są skuteczne? Potrzebna mi nakładka z pumeksem lub tarką, którą można łatwo wymieniać / czyścić. Pilniczki i polerki do paznokci mniej istotne, choć mile widziane.
Obserwuj wątek
    • garraretka Re: Elektryczny pedicure :) 16.03.11, 19:00
      Ja się też podłączę do pytania bo poluje na jakąś taką 'domową' frezarkę :)
      • bonze Re: Elektryczny pedicure :) 16.03.11, 21:05
        Kupcie sobie dobry krem do stop z AHA. Samo sie zluszcza, pumeks to XX wiek:-)
        Np:
        www.thymes.com/ProductDetail.aspx?nodeid=61238&parentnodeid=65884&productid=61212
        • nessie-jp Re: Elektryczny pedicure :) 16.03.11, 22:16
          bonze napisała:

> Kupcie sobie dobry krem do stop z AHA. Samo sie zluszcza, pumeks to XX wiek:-)

No i co mi da ten krem? Rozmiękczy skórę i co dalej? Przy bezproblemowej skórze to może i wystarczą kremiki, ale niestety poważniejsze zgrubienia wymagają mechanicznego usunięcia. Nawet, jeśli wcześniej się tę skórę "rozpuści" kwasem.

• zonia30 Re: Elektryczny pedicure :) 16.03.11, 23:18
            Ja mam domową frezarkę i jest do d... a nie do pięt. Jeśli chcesz coś kupić to pamiętaj by kupić naprawdę dobry i sprawdzony sprzęt. Ja osobiście preferuję tarki z drewnianą rączką- są wygodne w użyciu, trwałe i dobrze usuwają zgrubienia. Przylukałam jakich używa moja kosmetyczka i kupiłam taką samą na allegro ;)
            • konwalia55 Re: Elektryczny pedicure :) 16.03.11, 23:26
              swietne duze tarki z drewniana raczka ma Douglas. uzywam i osiagam efekt jak w profesjonalnym gabinecie, i to na dlugo. ale tez chetnie podlacze sie do pytania autorki watku, bo rowniez zamarzylo mi sie elektryczne kompleksowe urzadzenie do pedicuru :)
          • issey_miyake Re: Elektryczny pedicure :) 17.03.11, 00:44
            nessie-jp napisała:

> No i co mi da ten krem? Rozmiękczy skórę i co dalej? Przy bezproblemowej skórze
            > to może i wystarczą kremiki, ale niestety poważniejsze zgrubienia wymagają mec
            > hanicznego usunięcia. Nawet, jeśli wcześniej się tę skórę "rozpuści" kwasem.

Frezarka ACTIV 500 BIAŁA
            NR101350
            • nessie-jp Re: Elektryczny pedicure :) 17.03.11, 00:47
              > Frezarka ACTIV 500 BIAŁA
              > NR101350

Pędzę guglać :)
              • issey_miyake Re: Elektryczny pedicure :) 17.03.11, 11:25
                nessie-jp napisała:

> Pędzę guglać :)

do użytku domowego jak znalazł :)
                • nessie-jp Re: Elektryczny pedicure :) 17.03.11, 15:40
                  Poczytałam, ale oni to reklamują jako "przeznaczone do manicure". Ja nie wiem, jakby to było do manicure u słoni albo hipopotamów, to może by dało radę, ale do moich stópek to się obawiam, czy nie za delikatne :) Ale ich maszyna "do pedicure" kosztuje 800 zł :(
                  • issey_miyake Re: Elektryczny pedicure :) 17.03.11, 23:30
                    nessie-jp napisała:

> Poczytałam, ale oni to reklamują jako "przeznaczone do manicure".

Nie sugerujmy się tym, co producent zaleca, ale własnym rozumem :), kupujesz frez z większą "głową" i na hipopotama :)
    • znana.jako.ggigus a wygodne buty 17.03.11, 23:42
      i oliwka na noc nie sa lepsze? wyrzucilam dawno temu pumeks
      • nessie-jp Re: a wygodne buty 17.03.11, 23:48
        znana.jako.ggigus napisała:

> i oliwka na noc nie sa lepsze? wyrzucilam dawno temu pumeks

Przy bezproblemowych stopach pewnie to wystarczy, u mnie niestety nie :(

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka