Dodaj do ulubionych

balejage-domowe sposoby

IP: *.widzew.net / *.widzew.net 01.05.04, 11:16
Może coś zaproponujecie? Jakieś dobre farby- jasny blond.Jaki sprzęt pomaga
zrobić to w domu.Za wszystkie sugestie dzięki:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: polka Re: balejage-domowe sposoby IP: *.widzew.net / *.widzew.net 01.05.04, 16:56
    • Gość: Kasia Re: balejage-domowe sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 20:52
      Ja kiedys sama kupowalam farby do pasemek. I uwierz sama nigdy nie uzyskasz
      takiego efektu jak wykona fryzjerka.Mam obecnie dwa kolory-jasny blond, ciimny
      braz i moje( ciemny blond) efekt jest rewelacyjny- poszukaj dobrej fryzjerki...
      • Gość: Kasia Re: balejage-domowe sposoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 19:11
        A ile kosztuje mniej więcej balejaz lub pasemka u fryzjera(chodzi mi o zwykłe
        oraz firmowe salony fryzjerskie).Z góry dzieki za odp. i pozdrawiam :-)
    • Gość: olka Re: balejage-domowe sposoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 11:38
      jezeli chcerz zrobic balejage w domu to popros o pomoc np. kolezanke . to nie
      jest wcale takie trudne .na poczatek polecila bym ci jedno kolorowy
      balejae.poniewaz bedzie troche latwiej do wykonania. potrzebne tobie bedzie
      grzebien szpikulec jezeli nie masz to zakup w sklepie kosmetycznym lub
      fryzjerskim i sreberko.robisz przedzialek we wlosach. i zbierasz pasemkka
      szpikulcem kladziesz pod pasemka zlotko i malujesz farba po czym zawijasz.
      pozniej kolejne czynnosci wykonujesz tak samo.
    • ula_s Re: balejage-domowe sposoby 03.05.04, 21:48
      Ja robilam za czasow studenckich - zwykla farba (blond loreala), z foliowym
      czepkiem kapielowym - w ktorym robilam dziurki i drutem (gruby drut do robienia
      na drutach) wyciagalam pasemka wlosow. Niestety zeby zrobic ladnie tyl glowy,
      potrzebna jest pomoc.
      Reszta jak z normalna farba. Czepek zdejmowalam po ostatnim plukaniu, przed
      myciem z szamponem. Wychodzilo tak ze zadna fryzjerka nie mogla uwierzyc ze ja
      to sama zrobilam (no prawie sama).
    • an_ni Re: balejage-domowe sposoby 04.05.04, 15:54
      polecam farbe Londa - np jasny blond mozesz ja aplikowac w dowolnych ilosciach,
      poniewaz zarowno farba jaki i utleniacz sa w tubce i moga poczekac na nastepny
      raz - a nie tak jak inne farby czy szampony ze trzeba je uzyc na raz
      na pasemka czy balejaz calej farby nie zuzyjesz a jak ci zabraknie w 3 minuty
      rozrobisz koleja porcje
      uzywam tej farby pare lat, wczesniej na cale wlosy, teraz na "balejaz domowy" i
      wlosy mam w idealnym stanie
      farba jest tania ok 10 zl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka