Gość: polka IP: *.widzew.net / *.widzew.net 01.05.04, 11:16 Może coś zaproponujecie? Jakieś dobre farby- jasny blond.Jaki sprzęt pomaga zrobić to w domu.Za wszystkie sugestie dzięki:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polka Re: balejage-domowe sposoby IP: *.widzew.net / *.widzew.net 01.05.04, 16:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: balejage-domowe sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 20:52 Ja kiedys sama kupowalam farby do pasemek. I uwierz sama nigdy nie uzyskasz takiego efektu jak wykona fryzjerka.Mam obecnie dwa kolory-jasny blond, ciimny braz i moje( ciemny blond) efekt jest rewelacyjny- poszukaj dobrej fryzjerki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: balejage-domowe sposoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 19:11 A ile kosztuje mniej więcej balejaz lub pasemka u fryzjera(chodzi mi o zwykłe oraz firmowe salony fryzjerskie).Z góry dzieki za odp. i pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: balejage-domowe sposoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 11:38 jezeli chcerz zrobic balejage w domu to popros o pomoc np. kolezanke . to nie jest wcale takie trudne .na poczatek polecila bym ci jedno kolorowy balejae.poniewaz bedzie troche latwiej do wykonania. potrzebne tobie bedzie grzebien szpikulec jezeli nie masz to zakup w sklepie kosmetycznym lub fryzjerskim i sreberko.robisz przedzialek we wlosach. i zbierasz pasemkka szpikulcem kladziesz pod pasemka zlotko i malujesz farba po czym zawijasz. pozniej kolejne czynnosci wykonujesz tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: balejage-domowe sposoby 03.05.04, 21:48 Ja robilam za czasow studenckich - zwykla farba (blond loreala), z foliowym czepkiem kapielowym - w ktorym robilam dziurki i drutem (gruby drut do robienia na drutach) wyciagalam pasemka wlosow. Niestety zeby zrobic ladnie tyl glowy, potrzebna jest pomoc. Reszta jak z normalna farba. Czepek zdejmowalam po ostatnim plukaniu, przed myciem z szamponem. Wychodzilo tak ze zadna fryzjerka nie mogla uwierzyc ze ja to sama zrobilam (no prawie sama). Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: balejage-domowe sposoby 04.05.04, 15:54 polecam farbe Londa - np jasny blond mozesz ja aplikowac w dowolnych ilosciach, poniewaz zarowno farba jaki i utleniacz sa w tubce i moga poczekac na nastepny raz - a nie tak jak inne farby czy szampony ze trzeba je uzyc na raz na pasemka czy balejaz calej farby nie zuzyjesz a jak ci zabraknie w 3 minuty rozrobisz koleja porcje uzywam tej farby pare lat, wczesniej na cale wlosy, teraz na "balejaz domowy" i wlosy mam w idealnym stanie farba jest tania ok 10 zl Odpowiedz Link Zgłoś