luka80 04.05.04, 13:32 Czy macie sprawdzony sposób na płaski brzuch? Przede wszystkim chodzi mi o jakieś skuteczne ćwiczenia. Mam raczej normalna figure, ale niestety jakoś wszystko odkłada mi sie na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roksana11 Re: płaski brzuch 04.05.04, 14:24 No właśnie ja mam ten sam problem, normalną figurkę ale to co zjem odkłada mi się w postaci tłuszczyku na brzuchu. Ćwiczenia na brzuch bywają monotonne i trzeba czekać miesiącami na efekty, kupiłam już przyrząd w postaci rowerka (nie rowerek, ale jego imitacja, ćwiczysz na leżąco), pomaga trochę ale ostatnio zastanawiałam się nad kupnem pasa wyszczuplającego. Ściskasz brzuch tym pasem i chodzisz w nim codziennie. Moja siostra po porodzie straciła nadmiary tłuszczu na brzuchu poprzez ten pas. Chyba go sobie kupię...Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: płaski brzuch IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.05.04, 14:36 1. spięcia ("brzuszki" - ale nie do końca) rada 1: po wykonaniu 1 spięcia nie odkładaj głowy na podłogę. rada 2: broda do góry - nie będzie boleć szyja 2. kładziemy się na plecach - nogi wyprostowujemy do góry i robimy "piłeczkę" - odrywamy biodra od ziemii, podciągamy je do góry 3. spięcia ukośne - do podniesionej nogi albo do kolana póki co tylko tomi przychodzi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
luka80 Re: płaski brzuch 04.05.04, 15:38 W jakiej ilości takie ćwiczenia trzeba wykonywać, żeby spalić tłuszczyk z brzuszka? Ja wprawdzie sie zawziełam i od tygodnia ćwicze codziennie zwłaszcza skłony ( ale te takie nie do końca),ale tez inne klasyczne cwiczenia na brzuch, zajmuje mi to tak około 15 minut dziennie. Ale tak naprawde nie wiem ile powinnam tych ćwiczeń wykonywać i kiedy moge sie spodziewać rezultawów, bo oczywiście jak na razie to jeszcze ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_vs_explorer Re: płaski brzuch 04.05.04, 14:53 ktoś tutaj polecał wczesniej co najmniej 3 serie dziennie po 100 skłonów do wyprostowanych zlaczonych nog.. ponoc widoczne sa efekty juz po m-cu .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonka Re: płaski brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 15:32 o ile wczesniej nie padniesz :D:D:DD: Odpowiedz Link Zgłoś
luka80 Re: płaski brzuch 04.05.04, 15:43 chodzi o to że u mnie to właśnie jest tak, że o ile sie przykładam do ćwiczeń i w trakcie sie męcze, to niestety nie odczówam " zakwasów" w dzien później. To chyba oznacza, że chyba za mało ćwicze, a moze nieprawidłowo, albo moze spala sie tłuszcz dopiro, a na mięśnie musze poczekac jeszcze????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: płaski brzuch IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.04, 15:48 witam, ja robie takie cwiczenia na aerobiku i zwykle jest to okolo 40 powtorzen na jedno cwiczenia (tak szacuje). jesli jestes z wawy, moge ci polecic super fitnessclub, niedrogi a porzadny. efekty widac po okolo miesiacu i wcale az tak dlugo nie trzeba na nie czekac. na zakwasy najlepsze jest 10 minut rozciagania po cwiczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betti Re: płaski brzuch IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 04.05.04, 16:39 Podaj pliz namiary na ów fitnesss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: płaski brzuch IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.05.04, 21:42 akademia fitness ul. ksiegarzy 11 865 46 40 to sa bielany 2 razy w tygodniu kosztuje 80zl/ miesiac zewnatrz nie za ciekawie wyglada ale jest ok jest tam tez silownia jesli teraz sie zapiszesz to jak sie usmiechniesz do pani to te zajecia co ominelas to bedziesz mogla 'odpracowac' ja chodze w poniedzialek na 18 ABT i srode na 20 TBC Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: płaski brzuch 04.05.04, 15:44 brzuszki, brzuszki, jeszcze raz brzuszki. Co najmniej 15 min dziennie i po miesiącu naprawdę widać efekty.Ja do tego jeszcze sobie biegam, tak 1,5 km dziennie.To naprawdę skutkuje!!!Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: płaski brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 21:48 Instruktor na silowni powiedzial mi ze nic tak nie spala tluszczu ( na brzuchu) jak bieganie ok. 3 razy w tyg po 30 minut.Ja od kilku lat cwicze w domu i na silowni, ale bez wiekszych rezultatow. Sylwetke mam umiesniona, tylko ten brzuch... od jutra biegam, przylaczcie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina www.sfd.pl IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.05.04, 22:36 tam sa opisane cwiczenia na wszystkie partie ciala. I co jest zaskakujace, ze oni wyraznie tam napisali, ze nie wolno!!! cwiczyc codziennie brzuszkow, bo nic nie osiagniemy. oni tlumacza tam, ze tak naprawde miesnie sie ksztaltuja w czasie odpoczynku czyli co najmniej jeden dzien musi byc przerwy miedzy cwiczeniami. Oni nawet proponuja dwa, trzy dni przerwy. Przeczytajcie to i podzielcie sie swoimi uwagami. Szukajce na gorze strony Atlas Cwiczen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: płaski brzuch IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.05.04, 22:06 jesli jestes z wawy to zalozylam watek o beganiu w niedziele :) ciekawe, jaki to odniesie skutek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulette Re: płaski brzuch IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.05.04, 22:40 zapisz sie na bbs przynajmniej bedzies zmiala pewnosc ze ci dobiora odpowiednie cwiczenia i do tego urozmajcone. Ja chodze 3 razy w tyg i po dwuch miesiacach juz nie musialam sie martwic wciaganiem brzucha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: płaski brzuch IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.05.04, 21:54 jesli masz mozliwosc sciagniecia czegos z internetu to polecam wpisac na kazaa "8 minute abs" polecala to jakas dziewczyna z wizazu, sciagnelam, to sa dokladnie cwiczenia z moich zajec, a przynajmniej podobne i jest pokazane co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
luka80 Re: płaski brzuch 06.05.04, 10:41 dziękuje za wszystkie rady. Jak na razie postanowilam ze bede jeszcze przez miesiac cwiczyc brzuszki :-), jak nie bedzie rezultatow, to zaczne biegac :-). Jeszcze raz dziękuje i pozdrwiam. Odpowiedz Link Zgłoś