Dodaj do ulubionych

NAPRAWDE dobry krem?

04.05.04, 21:56
Poszukuje dobrego kremu po 25 roku zycia. Do cery mieszanej. Wyprobowalam juz
kilkanascie-zaden sie nie sprawdza, sa albo za tluste, albo nie dosc
nawilzajace, albo wywoluja alergie. Czy trafilyscie na jakis, ktory z czystym
sumieniem mozecie polecic?
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: NAPRAWDE dobry krem? 04.05.04, 21:59
      na dzień, na noc, pod oczy, do cery wrażliwej, na czym polega "mieszaność"
      twojej cery??? jak podasz więcej konkretów, to moze ktoś ci dobrze doradzi.
      • willow_girl Re: NAPRAWDE dobry krem? 04.05.04, 22:08
        Cera tlusta na czole i nosie, wrazliwe okolice oczu, a krem zarowno na noc, jak
        i na dzien (tzn dwa). Po umyciu blyskawicznie sie przesusza, a mleczek nie
        toleruje (za tluste). Uff... To chyba tyle. Dzieki za nakierowanie:)
        • Gość: ree Re: NAPRAWDE dobry krem? IP: *.acn.waw.pl 04.05.04, 22:32
          A czym myjesz? pewnie żelami, a mleczka są różne, niektóre rzadkie jak
          prawdziwe mleko
          • willow_girl Re: NAPRAWDE dobry krem? 05.05.04, 12:34
            Niby tak, ale i tak zostawiaja tlusta warstewke, co dla mojej cery jest
            najwyrazniej nie do przyjecia:) Chyba ze jeszcze nie wyprobowalam takiego,
            ktore tego nie robi? A myje obecnie zelem Garnier Skin Naturals - i w sumie
            jestem zadowolona. Tylko ze wlasnie dobrego kremu brak...:(
            • Gość: Ishi Re: NAPRAWDE dobry krem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 12:56
              tez mam mieszana cere, z doswiadczenia wiem, ze bez wzgledu na krem zawsze po
              jakims czasie pojawi sie swiecenie na czole, dlatego sukcesem jest znalezienie
              kremu, ktory mimo tych efektow pozwala skorze oddychac, nie zatyka i nie
              prowadzi do wypryskow. W moim przypadku sprawdzil sie b. dobrze krem
              detoksykujaco-nawilzajacy Erisu po 25 roku zycia, rewelacyjny jest tez z tej
              samej serii krem biodotleniajacy na noc, nalozony w odpowiedniej i raczej malej
              ilosci. Polcam tez na noc i w okresie jesienno-zimowym Glyco A z kwasami do
              stosowania na noc (kuracja 2-3 tygodniowa, co 2 dni), troche wysusza, ale w
              efekcie zmniejsza sie swiecenie w ciagu dnia, pzdr!
            • Gość: ree Re: NAPRAWDE dobry krem? IP: *.acn.waw.pl 05.05.04, 14:32
              Uczucie ściagnięcia masz po żelach, wszystko co się pieni ściaga skórę. Można
              stosować mleczko, a potem spłukiwać je przegotowaną wodą, a następnie tonikiem.
              Z kremami jest tak że nie ma uniwersalnie dobrego, zawsze coś komuś nie pasuje.
              Ja byłam zadowolona z Hydrafresh L'oreal, bardzo dobrze nawilża, super się
              wchłania, tylko zapach zbyt intensywny.
    • Gość: tea Re: NAPRAWDE dobry krem? IP: *.dsl.pipex.com 05.05.04, 13:27
      Mam dokladnie taka sama cere. Myje ja najczesciej zelami, nie wszystkie
      wysuszaja. Mleczek nie lubie, nie sa skuteczne. Ale chusteczki do
      demakijazu+tonik wystarczaja. Vichy i avene sa niezle, obecnie mam clarins
      matujacy na dzien i zel odtluszczajacy na noc i od dwoch dni testuje effaclar.
      Jestam z nich zadowolona. Nie sadze, ze istniela kremy, ktore idealnie matuja.
      Trzeba po prostu uzywac srodkow matujacych na krem pod podklad.
      A tak w ogole to ciezko dogodzic cerze mieszanej. Zawsze cos nie gra.
      • Gość: blou Re: NAPRAWDE dobry krem? IP: *.ydp.com.pl 05.05.04, 14:41
        mam cere podobna do Twojej a raczej do opisu. Ja stosuje cala game Vichy
        normaderm - zel i tonik mocno wysuszaja, krem swietnie pomaga na regulacje
        wydzielania serum, ale zeby jej nie przesuszac - co jest notoryczne uzywam
        dodatkowo oligo25 - rewelacyjnie nawilza. dodatkowo dwa razy w tygodniu
        maseczka intensywnie nawilzajaca np AA czy Dior. Wydatek jest dosc duzy -
        normaderm seria na miesiac to 130 - 150 zl + oligo 25 kolo 70-80 zl ale za to
        moja cera jest jak atlas, bez jakichkolwiek grudek, przebarwien, czy wypryskow,
        nie swieci sie nawet po calym dniu - i nie jest przesuszona. Tanszym
        rozwiazaniem byl kiedys krem Soray hyrozel z zenszeniem - swietnie nawilzal nie
        natluszczajac cery a rewelacyjnie nawilzal.
        • Gość: K. Re: NAPRAWDE dobry krem? IP: *.mtvk.pl 05.05.04, 14:48
          Czy Normader zawiera kwasy? Mozna w czasie takiej kuracji sie opalac?
          • Gość: blou Re: NAPRAWDE dobry krem? IP: *.ydp.com.pl 05.05.04, 15:28
            Nie wiem ale raczej nie wywoluje alergi na slonce, napewno nie zawiera filtrow
            UF, dla mnie to nie problem bo sie nie opalam, raczej unikam slonca a jak
            wychodze z domu to urzywam dodatkowo kremu z filtrem 30-45.
    • Gość: tea Re: NAPRAWDE dobry krem? IP: *.dsl.pipex.com 05.05.04, 15:38
      Czy po uzyciu toniku normaderm odczuwasz lekkie pieczenie lub odczuwalas na
      poczatku?
      Mam wrazenie, ze mam na niego alelgie, chociaz po tygodniu jest lepiej.
      • Gość: Super połączenie! Re: NAPRAWDE dobry krem? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 05.05.04, 19:17
        Dzień: Nivea Visage Creme D'Energie
        Noc: L'Oreal Nutrissime
        • willow_girl Re: NAPRAWDE dobry krem? 05.05.04, 20:52
          Masz babo placek:) Czuje sie jak w wierszyku, wiecie: 'osiolkowi w zloby
          dano...':) Zdaje sie, ze mam liste kosmetykow do sprawdzenia na najblizsze pol
          roku:) Dzieki, dziewczyny, bardzo mi pomoglyscie
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka