Dodaj do ulubionych

cellulit - nogi i pupa :(

18.04.11, 19:32
Witam,
Kobietki bardzo proszę o rady jak pozbyć się cellulitu z łydek, ud oraz pupy.
Raczej nie mam nadwagi, a powyższy problem staje się dla mnie coraz większym utrapieniem, szczególnie, że juz nie długo będzię można odkryć trochę ciałka. Wiem, że nic nie ma od razu, ale chce spróbować coś z tym robić. Czy może udało wam się chociaż w niewielkim stopniu pozbyć tego problemy ???
Obserwuj wątek
    • so-nia87 Re: cellulit - nogi i pupa :( 18.04.11, 23:10
      polecam rower, do pracy, do sklepu, gdziekolwiek. Robi świetnie na brzuszek i uda, waga ani drgnie, na cellulit naprawdę pomaga. Dodatkowo wspieram się masażami balsam Naturaktiv z algami. Uczciwie przyznaję, ze nie robie tego regularnie i nie biegnę po kolejny balsam jak skończy mi się butelka. Ale po ponad roku sama widzę, że jest lepiej niz było. Pewnie wszystko razem jakoś działa. Rower uważam za konieczny.

• brak.slow Re: cellulit - nogi i pupa :( 19.04.11, 12:48

-czy nosisz obcisłe spodnie?: jeansy, rurki - ciasne nawet na łydkach? obecna moda nie jest przyjazna naszej urodzie-spodnie nie mogą aż tak uciskać ciała, pamiętaj o tym- jesli są ciasne gdy stoisz, to juz w nich nawet nie siadaj, bo wyrządzasz sobie ogromną krzywdę. u mnie cellulit zrobił się na 99% od tego właśnie, że nosiłam non stop ciasne spodnie, a naprawdę szczupła jestem. ciasno opinający materiał zaburza prawidłową cyrkulację krwi.
      -jedzenie-ograniczaj tłuszcze: smażone mięso, frytki, itd
      -kup sobie szczotkę do masażu i masuj-pobudza krążenie, a to juz dobra droga do redukcji cellulitu.
      -rower, stepper, bieganie -
      • wiktoria.85 Re: cellulit - nogi i pupa :( 19.04.11, 19:35
        Niestety nosze dopasowane spodnie, które działają też pewnie niekorzystnie na naczynka, które również zaczynają się coraz mocniej pojawiać :(
        Trzeba się za siebie brać, bo lepiej nie będzię...
        dziękuję za porady
    • agnieszka.el Re: cellulit - nogi i pupa :( 19.04.11, 13:48
      Zerknij na to i dobrze się zastanów zanim wydasz fortunę na kosmetyki i zabiegi :)
      www.infotuba.pl/spoleczenstwo/ludzie/dlaczego_walczymy_z_cellulitem__a11727.xml
      • gazeta_mi_placi Re: cellulit - nogi i pupa :( 02.05.11, 12:45
        Dokładnie, poza tym nie ma kobiet bez cellulitisu, nawet wychudzone modelki mają.
        Zaakceptować!
    • gruszka231 Re: cellulit - nogi i pupa :( 20.04.11, 01:02
      Proponuję masaż bańką chińską.
      Medanet takie coś oferuje.
      www.grubszyportfel.pl
    • znana.jako.ggigus Re: cellulit - nogi i pupa :( 20.04.11, 17:14
      biegaj co drugi dzien, zacznij od marszobiegu albo krotkich dystansow, jak masz forme i iegaj, biegaj, biegaj
    • otterly Re: cellulit - nogi i pupa :( 27.04.11, 11:50
      Nie jestem przekonana do tego zbawiennego działania roweru. Jeżdżę tylko rowerem od wielu lat (tylko w wielkim deszczu lub zimą przesiadam się do komunikacji) i mam cellulit tak sam od lat. Zero tłuszczu na nogach, mięśnie aż nadto wyrobione, a cellulit jak był, tak jest. Kiedyś bardzo regularnie praktykowałam jogę (codziennie co najmniej półtorej godziny) i wtedy faktycznie trochę się zmniejszył, ale też bez spektakularnych efektów.

Oczywiście, ruch i sport to jedyne działające metody na ładną sylwetkę, ale na Twoim miejscu nie nastawiałbym się na spektakularny efekt. Z cellulitem proponuję się zaprzyjaźnić, zadbać o ogólny wygląd ciała i skóry (zauważyłam, że kiedy jestem lekko opalona, cellulit jest mniej widoczny). Zdrowa, zrównoważona dieta, ruch i pozytywne nastawienie sprawią, że zapomnisz o cellulicie. Nie jest on niczym niezwykłym, ma go 99% kobiet, a 99% mężczyzn go nie zauważa :) Sztucznie rozdmuchany problem podsycający rozbuchany rynek kosmetyków.
      • nexstartelescope Re: cellulit - nogi i pupa :( 27.04.11, 12:31
        A w moim przypadku rower zdziałał cuda. Przez jakiś rok jeździłam co najmniej 5 razy w tygodniu po 15 km, po kilku miesiącach cellulit zniknął całkowicie, a dodatkowo kondycja o niebo lepsza. Teraz nie jeżdżę prawie wcale i cellulit znowu mam :( Nie zmieniałam diety przez cały czas, nie stosowałam żadnych balsamów i kremów na cellulit, bo w nie nie wierzę, więc sprawcą na 100% był rower - szczerze polecam.
        • nexstartelescope Re: cellulit - nogi i pupa :( 27.04.11, 12:37
          Aha - co do zalinkowanego artykułu - racja, że nie ma co z uporem maniaka walczyć z najdrobniejszym cellulitem na generalnie zgrabnej sylwetce i zadręczać się z jego powodu, ale zaawansowany cellulit w połączeniu z nadwagą nigdy nie wygląda dobrze. Jestem nawet zdania, że "puszyste" kobiety, nawet te "bardzo puszyste" wyglądały by dobrze i apetycznie ;) gdyby nie okropny cellulit. Waga moim zdaniem nie ma takiego znaczenia, jeśli uda i tyłek są gładkie.
    • ania.135 Re: cellulit - nogi i pupa :( 27.04.11, 12:51
      Moim zdaniem najważniejszy jest sport, ale polecam też kosmetyki. Ostatnio zaczęłam stosować Dermedic Celluend Expert na bazie Myriceliny, Kofeiny, Cynamonu i Corum. Już od miesiąca go stosuję i widzę rezultaty. Znajdziecie ich produkty na stronie internetowej i ostatnio też pokazali się na facebooku, co mnie bardzo cieszy. Teraz mogę być informowana na bieżąco o nowościach. Dużo preparatów stosowałam na walkę z cellulitem, ale ten wydaje się być skuteczny.
    • ladyjm Re: cellulit - nogi i pupa :( 27.04.11, 16:43
      najwazniejszy jest sport (niestety) poza tym mi np pomaga Vacu Well ale niestety poprawa utrzymuje sie miesiac - dwa, ale ja niestety mam to w genach z obu stron. nosze rozmiar 34, cwicze, i celulit mam od liceum.
      • gryzikiszka Re: cellulit - nogi i pupa :( 27.04.11, 16:58
        Bańka chińska! Używałam rozmaitych kosmetyków, ale nic nie przyniosło tak dobrego efektu. I jak tanio:) (oczywiście mam na myśli kupno bańki i samodzielny masaż w domu).
      • aroma-group Re: cellulit - nogi i pupa :( 27.04.11, 18:12
        A dlaczego niestety? Chyba lepiej wyrobić sobie sylwetkę poprzez ruch niż przez tony kosmetyków? To tak jak z odchudzaniem - klucz to ćwiczenia,a nie żażywanie pigułek :) Kosmetyki i suplementy to raczej dodatek niż remedium na problem.
    • lady.godiva Re: cellulit - nogi i pupa :( 27.04.11, 19:31
      Gimnastyka, środki kosmetyczne działają tylko po wierzchu i czasowo.
    • dzizabell42 Re: cellulit - nogi i pupa :( 27.04.11, 19:39
      witam, moja rada... kup w aptece gumowe banki chinskie i masuj codziennie przez 40 min miejsca dotkniete pomaranczowa skorka... ja robilam tak ok dwa miesiace [przyznam ze nieregularnie;P] i cellulit znacznie sie zmniejszyl ;]
    • nienarzekam7 Re: cellulit - nogi i pupa :( 02.05.11, 11:45
      polecam dodatkowo fajne porady odnośnie diet i chudnięcia :) homedicspolska.blogspot.com/2011/04/porady-chudnij-latwo-czyli-technologia.html
    • noire3 Re: cellulit - nogi i pupa :( 02.05.11, 14:24
      ćwiczenia + balsamy ujędrniające
      • lonely.stoner Re: cellulit - nogi i pupa :( 02.05.11, 14:57
        na lydkach? cellulit?? hmm, dziwne, zazwyczaj kobiety maja na brzuchu, udach i pupie. Ja oprocz tych cwiczen co dziewczyny wymieniaja to polecam zdrowa diete- nie jakas odchudzajaca, ale zdrowa- czyli wyklucz wszystkie przetworzone tluszcze i zastap je oliva, zadnych czipsow, smakowych chrupek i innego tego typu sufu. Slodycze- zalezy jakie, i w jakiejs ilosci, zwykla czekolada nie zaszkodzi :) pod warunkiem ze nie zjadasz z 2 tabliczek dziennie. Ziemniaki- ktorych tak duzo kobiet sie obawia, sa zdrowe i smaczne, pod warunkiem ze nie samzone heh, wiec mozna spokojnie je jesc. No i duzo warzyw, owocos, ciemnej kaszy, ciemnego chleba. Zamiast roznej masci wedlin w ktorych nie wiadomo co jest np. kawal grilowanej ryby, kurczaka albo jak jestes wege to tofu. Ogolnie wiecej powinno byc protein w diecie niz weglowodanow i tluszczu.
      • inka650 Re: cellulit - nogi i pupa :( 03.05.11, 21:40
        żadne balsamy, one nie pomagają w ogóle. fortunę na nie straciłam i nic mi to nie dało. po ciąży cellulit się rzucił.
        Moim sportem jest bieganie za córką :) a tak w domu ponadto, to po kąpieli codziennie robię peeling z zabłockiej soli termanej. Skuteczna metoda, zdecydowanie polecam. Balsamom stop! ;)
    • kalunia0 Re: cellulit - nogi i pupa :( 06.05.11, 12:32
      endermologia jest dobrym sposobem, ale drogim. Możesz też spróbować masaży. Tylko trzenba je robić regularnie (2 razy w tyg przez miesiąc) żeby wogóle było widać jakiś efekt. jednak jest to sposób bolesny. ja po takiej kuracji miałam siniaki ;)
      • adolesense Re: cellulit - nogi i pupa :( 20.07.11, 19:21
        Witam. Polecam wszystkim zabiegi w salonie ADOLESENSE w Kielcach. Jeżeli chcesz pozbyć się cellulitu i zbędnych centymetrów to jest to oferta skierowana właśnie do Ciebie. Polecam zabieg liposukcji ultradźwiękowej w połączeniu z masażem bańką chińską. Tylko teraz oferujemy je w bardzo obniżonych cenach
        pakiet 7 zabiegów w cenie 499 zł ( zamiast 1296 zł)
        pakiet 5 zabiegów w cenie 399 zł ( zamiast 890 zł )

Serdecznie zapraszam do skorzystania z promocji!
        • gazeta_mi_placi Re: cellulit - nogi i pupa :( 21.07.11, 09:03
          Głupie baby! Jak chcecie nieco pozbyć się cellulitisu ( w pełni to średni możliwe bo ponad 90 % go ma, w tym aktorki i modelki które stać na najdroższe kremy i zabiegi o wiele więcej warte niż w osiedlowym zakładzie) to się ruszajcie i dużo chodźcie, a jak macie nadwagę schudnijcie.
          Wszelkie zabiegi w tych wszystkich salonach nie wiele lub wcale nic nie dają.
          Wiem to z własnego doświadczenia.
          Tylko ruch kochane i w miarę zdrowa dieta, nie dajcie się ogłupić tymi wszystkimi zabiegami, chyba że za dużo kasy macie...
      • mocno.zdziwiona Re: cellulit - nogi i pupa :( 20.07.11, 20:35
        Mnie masuje mąż. Bardzo energicznie wciera mi krem w pośladki, nogi i pupę. Jest trochę wklepywania, oklepywania, masowania. Generalnie trochę boli, ale pomaga. Te podskórne kulki rozbijają się i skóra wydaje się dużo gładsza.
        • solight Re: cellulit - nogi i pupa :( 20.07.11, 23:14
          Rower, basen, fitness to chyba trzy podstawowe zajęcia, ktore pomogą w walce z cellulitem. Jeśli ktoś ma ochotę - kremy. Ja uważam je za dopełnienie, te z Eveline są naprawdę dobre, lubiię jak skóra jest jędrna i napięta, poza tym po wklepaniu kremu czuję się świeżo i ladnie :) ale może właśnie o to chodzi producentom...i koło się zamyka ;)
        • gazeta_mi_placi Re: cellulit - nogi i pupa :( 21.07.11, 09:00
          Krem w pupę? Ale to na pewno ten krem na cellulitis? Bo krem przeznaczony do pupy jest inny.
          • mocno.zdziwiona Re: cellulit - nogi i pupa :( 21.07.11, 13:44
            Nie ma jak łapanie za słówka. Balsam brzmi lepiej? I już bez przesady z tymi skojarzeniami odwłokowymi.
          • edip29 Re: cellulit - nogi i pupa :( 21.07.11, 17:28
            hehe- ale się uśmiałam:)))
    • nina0007 Re: cellulit - nogi i pupa :( 21.07.11, 14:15
      Nawet jeśli nie jest to kwestia nadwagi, to wydaje mi się, że sposób postępowania będzie tu taki sam: ćwiczenia + masaże + kremy antycellulitowe. No i oczywiście inny, zdrowszy sposób odżywiania się.
      • aaksiaa Re: cellulit - nogi i pupa :( 22.07.11, 19:03
        Dziewczyny mają rację. Dieta, ćwiczenia, masaże i zabiegi kosmetyczne to jedyna metoda. Endermologie, choć może nie jest przyjemne, daje naprawdę świetne rezultaty. Możesz także spróbować mezoterapii beziglowej. W niej składniki wspomagające walkę z cellulitem dostarczane są w głąb skóry za pomocą prądu.
    • tatsi007 Re: cellulit - nogi i pupa :( 22.07.11, 20:20
      Ja też polecam bańkę chińską. Efekty super!
      • sliceoflife Re: cellulit - nogi i pupa :( 30.11.11, 21:05
        A co sądzicie o dermomasażu? czy jest skuteczny? czy ktoś próbował?
        Ponoć boli...
        lifeandanythingelse.blogspot.com/2011/11/jak-sie-pozbyc-cellulitu.html
        ale jeśli pomaga to się poświęcę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka