Gość: katinka IP: *.attu.pl / *.waw.cdp.pl 07.05.04, 16:49 moze nie na temat urody, ale gdybyscie mialy wybrac jeden jedyny smakolyk do jedzenia, to co by to bylo? takie cos najpyszniejszego, ulubionego, rarytasik :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: cos pysznego ;-) IP: *.jci.com 07.05.04, 17:16 marcepan ale taki do pieczenia, duuuzo mniej w nim cukru, i ogrooomna ilosc zmelonych migdalow, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIL'MY Re: cos pysznego ;-) IP: *.lpp.com.pl / *.com.pl 07.05.04, 17:43 A GDZIE KUPUJESZ TAKI MARCEPAN? JA SZUKALAM W 3MIESWCIE I NIE ZNALAZLAM :( Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: cos pysznego ;-) 07.05.04, 18:00 Ja uwielbiam ananasy nawet w puszkach i te okropnie tuczące i nie zdrowe ciastka z wielkim różowym kremem...i lody ale tylko w Gdyni w Mariolce,,biało czarne,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: cos pysznego ;-) IP: 69.38.131.* 07.05.04, 18:42 Chyba nie bede specjalnie oryginalna :-), ale gdybym mogla wybrac tylko JEDNA "rzecz", to byla by to na pewno CZEKOLADA! I najlepiej jeszcze o smaku nugatowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agda Re: cos pysznego ;-) IP: 212.244.249.* 10.05.04, 14:40 Lody - każde oprócz owocowych, gorzka czekolada - zadowala mnie mały kawałek (inne czekolady - tylko cała tabliczka) Odpowiedz Link Zgłoś
joasia8 Re: cos pysznego ;-) 08.05.04, 10:55 vitalia-pozwalam sobie tylko wtrącic,ze Gdynia to tez moja miłość -jak to miło spotkac kogos takiego :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: cos pysznego ;-) 08.05.04, 11:04 Ja jestem Gdańszczanka ale w Gdyni mieszkałam i lody z Mariolki są najpyszniejsze na świecie!!! JA kocham Melbę. No i jeszcze Ambrozję, mniam! Oprócz tego marcepan (kocham nad życie), orzeszki laskowe i migdały pod każdą postacią. Zresztą każde orzechy mogą być. Jeśli w czkoladzie, to tylko mlecznej i tylko laskowe. Vitalia, zbieram się od jakiegos czau żeby do Ciebie maila napisać, takie małe pytanka :))) jak zndajdę chwilę czasu to napiszę (kto wie może uda nam sie kiedyś w mariolce na lody umówić). Napiszę do Ciebie wkrótce na @ jak nieco czasu znajdę, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa MARIOLKA W GDYNI? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 16:23 gdzie dokładnie jest ta Mariolka, muszę się do niej wybrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola & kasia Re: cos pysznego ;-) IP: *.rob.gdynia.sint.pl 08.05.04, 20:15 lody w gdyni to tylko w justynce na abrahama a najlepsze sa jogurtowe mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: marcepan IP: *.jci.com 10.05.04, 17:08 do pieczenia kupuje w Cost Plus World's Market (USA) bywa tylko sezonowo niestety ALE, z tego co pamietam jest to marcepan z Europy - chyba niemiecki, wiec moze da sie znalezc w akiejsc budce sprzedajacej niemieckie slodycze? wyglada jak maly bezowy podluzny pakunek - tak z 15-20dkg, zapakowany w przezroczysta folie, oczywiscie bez polewy czekoladowej. Jes duzo mniej slodki i w ogole pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieskaa1 Re: cos pysznego ;-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.05.04, 18:45 galaretka w czekoladzie albo i bez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: cos pysznego ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 18:55 chałwa i pastylki miętowe w czekoladzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muriel Re: cos pysznego ;-) IP: *.magma / *.magma-net.pl 07.05.04, 19:33 Ja wiem ze bez sensu- sucharki Vital Mamuta :))). Po czekoladzie w ndmiarze mam mdlosci, to samo dot. wiekszosci tzw. smakolykow ;). A te sucharki moge jesc bez konca :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: cos pysznego ;-) IP: *.client.comcast.net 07.05.04, 19:54 Owocowe pastylki pudrowe i ciasta mojej mamy (orzechowe, szarlotka, makowiec, babka, sernik). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: cos pysznego ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 20:29 spaghetti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza koktakl truskawkowy i knedle:) IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.05.04, 20:50 a ja kocham koktajl truskawkowy. I knedle:)i jeszcze winogrona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: cos pysznego ;-) IP: *.attu.pl / *.waw.cdp.pl 07.05.04, 21:00 to ja tez napisze: ciastka francuskie wielowarstwowe przekladane musem porzeczkowym, mniam, takie pysznosci, ze moglabym jesc tonami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniucha Re: cos pysznego ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 21:09 babeczki z budyniem i owocami ... pyszności ... :) moj rekord to 14 w ciagu dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaU Re: cos pysznego ;-) IP: *.marymont.pl 07.05.04, 22:06 tez marcepan (i tez dolaczam sie do pytania: gdzie jest taki do pieczenia w wawie??) i TIRAMISUUUUUUUU MNIAAAAAAAAMMMMMMM pozdrawiam, i, parafrazujac pewna gdynianke.. ;) , ------------------ tiramisu moja milosc Odpowiedz Link Zgłoś
kimmay Re: cos pysznego ;-) 08.05.04, 12:12 truskawki winogrona (zielone!) maliny czekolada (mleczna, gorzkiej nie dotykam) ptysie paczki marcepanem i halwa nie pogardze nigdy :> no i rzecz jasna gumy orbit rozowe-nie wyobrazam sobie zycia bez nich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: cos pysznego ;-) IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 13:10 Miśki Harribo. Najlepsze są te z tym czarnym anyżkowym w połączeniu z gomowym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: cos pysznego ;-) IP: *.mtvk.pl 08.05.04, 16:29 kawa z mlekiem i bita smietana pizza z salami, oliwkami i pieczarkami salatka z tunczykiem czekoladki Lindt czekolada, ptasie mleczko, marcepan, nugat :))) A tu wiosna i odchudzac sie trzeba... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: cos pysznego ;-) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 08.05.04, 16:41 taaak, kawe z mlekiem i bita smietana to ja tez uwielbiam, ojj tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: cos pysznego ;-) IP: *.os.kn.pl 08.05.04, 17:00 GREJPFRUTY! Najlepiej te czerwone:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: cos pysznego ;-) IP: *.34-201-80.adsl.skynet.be 08.05.04, 22:03 A ja tak czytam i zglodnialam!Mam ochote na pierogi ruskie,a na deser bomba kalorii-bita smietana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: cos pysznego ;-) IP: *.aster.pl 09.05.04, 01:47 werthers original-jestem uzalezniona od nich.Dzien bez nich STRACONY aw USA maja jeszcze takie okropnie tuczace ciacha cynamonowe na cieplo...jeeeju mniam mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk cinnabon IP: *.jci.com 10.05.04, 17:04 buleczki cynamonowe na cieplo... pycha, ale kalorycznie tragedia... te z orzeszkami pecan i polewa karmelowa: 1 szt = 1100 kalorii, 57g tluszczu (www.dietfacts.com/item.asp?itemid=9381) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoAśKa Re: cos pysznego ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 02:59 Ciastko francuskie z czekoladą..hmmmmmm pycha! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: cos pysznego ;-) IP: *.os.kn.pl 09.05.04, 17:37 Zapomniałam dodać - tiramisu... mniami. A propo, robicie z torebki czy samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaU Re: cos pysznego ;-) IP: *.marymont.pl 09.05.04, 20:21 ja tiramisu tylko sama, byl kiedys przepis w wyborczej. tylko.. pol kilo maskarpone + flaszka amaretto (bo przeciez pol szklanki nie kupie ;) ) i robi sie drogo. ale i tak uwielbiam i zajadam mmmmmm a. Odpowiedz Link Zgłoś
varka19 Re: cos pysznego ;-) 10.05.04, 09:02 MACA, ciasta domowej roboty, batoniki, chałwa pychotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdziaB Re: cos pysznego ;-) IP: *.cyberia.net.pl / 80.48.253.* 10.05.04, 09:27 rafaello :-)))))) kawa latte truskawki, ananasy, gruszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szo Re: cos pysznego ;-) IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 10.05.04, 09:46 Ale fajny watek!!! To sa dla mnie prawdziwe przysmaki - moge je zjesc o kazdej porze dnia, bez limitow ilosciowych ;-) - rurki z bita smietana z Zielonej Budki na pl. Unii Lubelskiej; - domowe lody migdalowe Semifredo z musem truskawkowym w Venezii na Marszalkowskiej (orgazm po prostu orgazm...); - Vitello Tonato (cienkiutkie plasty cieleciny podane na zimno w sosie kaparowo- majonezowo-tunczykowym) - rowniez w Venezii; - sushi z duza iloscia zielonego chrzanu (najbardziej lubie krewetke krolewska, tunczyka czerwonego i wegorza slodkowodnego - ta potrawa wprowadza mnie w stan totalnego relaksu); - krewetki podsmazane z czosnkiem w sosie maslano-pietruszkowym w Elephancie przy pl. Bankowym (poezja - do tego daja gorace male buleczki z maslem ziolowym) - jogurt Bakomy migdalowo-kokosowy; - czekolada Lindt z orzechami laskowymi; - dobra kaszanka z grilla; - krakersy cebulowe Lajkonik; - zupa krem z brokulow wlasnej roboty z wiorkami sera mozarella; - sporawy kieliszek mocno, mocno schlodzonego bialego wina renskiego; - dojrzale slodkie truskawy i czeresnie; - kromka chleba razowego z domowym smalcem; - pestki slonecznika. A nikt nie zmusi mnie do zjedzenia tego: - delicje; - ptasie mleczko; - czekolada nadziewana; - ciastka tzw. dekorowane lub posypywane cukrem; - cola, - sledz w oleju; - porzeczki, agrest, wisnie, brrr... - zupa owocowa z makaronem; - pierogi, pyzy lub krokiety z miesem w srodku (z serem sa ok). - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: cos pysznego ;-) IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 11:44 biała czekolada Lindt, pączki, tiramisu (tylko w Katowicach w La Cantinie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopik Re: cos pysznego ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 12:13 owoce z jogurtem naturalnym i miodem, plus co sie nawinie - słonecznik, rodzynki, otręby.... mnmmmniammmmm........ ach, pomarzyc moge, bo jestem w 6 dniu kopenhaskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiam Re: cos pysznego ;-) IP: 213.25.97.* 10.05.04, 14:30 Hmmm to miał być jeden smakołyk??:)))) LODY każde i wszędzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth22 Re: cos pysznego ;-) 10.05.04, 17:09 Ciastka francuskie z dżemem i makaroniki kokosowe albo orzechowe ...mrrr :) No i oczywiście wielki pucharek lodów z bitą śmietaną i owocami :) A z nie- słodyczy to bezapelacyjnie wygrywają pierogi ruskie i pizza z salami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk torcik bezowy IP: *.jci.com 10.05.04, 17:10 z prawdziwa bita smietana i kwaskowatymi konfiturami, do tego kawa z mlekiem bez cukru ptasie mleczko 'wedlowskie' cukierki Admiralki z nadzieniem adwokat z nie-slodkich: mlode ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone + zsiadle mleko Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: torcik bezowy 10.05.04, 17:35 nie bede oryginalna: ptasie mleczko toffi czy karmelowe - egal, czekolada Lindt z pistacjami, truskawki ze smietana, mlode ziemniaczki z koperkiem mmm i czasem jak wacham niektore mydla to tez bym zjadla :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka do wszystkich Nas ;-) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 11.05.04, 00:21 mmmmmm, wychodzi na to, ze w zdecydowanej wiekszosci kochamy slodycze! i bardzo dobrze, wszak slodkie z nas Kobietki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: do wszystkich Nas ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 00:39 Zgadzam się :-) Słodkie Kobietki kochają słodkości! Ja bez słodyczy nie moge wytrzymać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilly Re: cos pysznego ;-) IP: *.ds.uni.wroc.pl 11.05.04, 12:03 TRUSKAWKIIIIIIIIII!! TRUSKAWECZKI MOJE KOCHANE....TRUSKAWKI..... jestem na nie uczulona ale i tak nei moge sie oprzec.... no i frytki (domowe oczywista) słodyczy nie cierpie więc może i nie jestem "słodka kobitka", ale napewno truskawkowa... Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś