ewax100 08.05.04, 19:25 Prosze o rade co mam robic.Stosuje rózne szampony i nic nie daja bo włosy się przetłuszczaja a skóra głowy swedzi juz na drugi dzien po umyciu?Dermatolog nic mi nie poradził.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: SWEDZI SKORA GLOWY i TŁUSTE WŁOSY 13.05.04, 11:37 a jakie stosujesz szampony? w aptece można kupić specjalne szampony do włosów tłustych, na łojotok. być może masz zapalenie skóry głowy, dziwne, że dermatolog nie mógł pomóc. może wybierz się do innego? polecam Ci też olejek pichtowy i herbaciany, można je kupić w aptece i sklepie zielarskim. dodaje się do szamponu kilka kropli 1 z olejków i trzyma szampon na głowie ok. 5 min., później się spłukuje. olejki te działają antybakteryjnie, przeciwzapalnie, więc powinny złagodzić swędzenie. również zapobiegają nadmiernemu przetłuszczaniu się włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
qfadrat8 Re: SWEDZI SKORA GLOWY i TŁUSTE WŁOSY 20.05.04, 01:35 Popieram-poszukaj jeszcze dermatologa, który zechce ci pomóc.I pamiętaj-nigdy nie poprzestawaj na diagnozie jednego lekarza-błędy ludzkie i partactwo zdarzają się w każdym zawodzie a źle dobrana terapia może wyrządzić więcej szkody niż pożytku.To może być jakiś mikroskopijny grzyb a wtedy stosuje się antybiotyki i leczy profilaktycznie innych członków rodziny.Można też sprawdzić czy nie masz alergii-bo można mieć jeśli woda z kranu jest wyjątkowo zanieczyszczona.Polecam regularną wymianę ręczników, delikatne kosmetyki-np.do skóry atopowej-pytaj w aptece(są całe serie) i dla alergików.I ponowną wizytę u dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: SWEDZI SKORA GLOWY i TŁUSTE WŁOSY 16.05.04, 21:36 Witam Przykro mi, że dermatolog nic nie poradził. To bardzo dziwne. W takiej sytuacji nasuwa się wiele pytań: jakie szampony były stosowane, kiedy pojawił się świąd, czy towarzyszą temu inne objawy ze strony skóry głowy itd.? Najlepiej byłoby poszukać innego dermatologa, który będzie chciał pomóc. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś