Dodaj do ulubionych

SWEDZI SKORA GLOWY i TŁUSTE WŁOSY

08.05.04, 19:25
Prosze o rade co mam robic.Stosuje rózne szampony i nic nie daja bo włosy się
przetłuszczaja a skóra głowy swedzi juz na drugi dzien po umyciu?Dermatolog
nic mi nie poradził.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: SWEDZI SKORA GLOWY i TŁUSTE WŁOSY 13.05.04, 11:37
      a jakie stosujesz szampony? w aptece można kupić specjalne szampony do włosów
      tłustych, na łojotok. być może masz zapalenie skóry głowy, dziwne, że
      dermatolog nie mógł pomóc. może wybierz się do innego? polecam Ci też olejek
      pichtowy i herbaciany, można je kupić w aptece i sklepie zielarskim. dodaje się
      do szamponu kilka kropli 1 z olejków i trzyma szampon na głowie ok. 5 min.,
      później się spłukuje. olejki te działają antybakteryjnie, przeciwzapalnie, więc
      powinny złagodzić swędzenie. również zapobiegają nadmiernemu przetłuszczaniu
      się włosów.
      • qfadrat8 Re: SWEDZI SKORA GLOWY i TŁUSTE WŁOSY 20.05.04, 01:35
        Popieram-poszukaj jeszcze dermatologa, który zechce ci pomóc.I pamiętaj-nigdy
        nie poprzestawaj na diagnozie jednego lekarza-błędy ludzkie i partactwo
        zdarzają się w każdym zawodzie a źle dobrana terapia może wyrządzić więcej
        szkody niż pożytku.To może być jakiś mikroskopijny grzyb a wtedy stosuje się
        antybiotyki i leczy profilaktycznie innych członków rodziny.Można też sprawdzić
        czy nie masz alergii-bo można mieć jeśli woda z kranu jest wyjątkowo
        zanieczyszczona.Polecam regularną wymianę ręczników, delikatne kosmetyki-np.do
        skóry atopowej-pytaj w aptece(są całe serie) i dla alergików.I ponowną wizytę u
        dermatologa.
    • oksana.zarewicz Re: SWEDZI SKORA GLOWY i TŁUSTE WŁOSY 16.05.04, 21:36
      Witam
      Przykro mi, że dermatolog nic nie poradził. To bardzo dziwne. W takiej sytuacji
      nasuwa się wiele pytań: jakie szampony były stosowane, kiedy pojawił się świąd,
      czy towarzyszą temu inne objawy ze strony skóry głowy itd.? Najlepiej byłoby
      poszukać innego dermatologa, który będzie chciał pomóc.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka