niezapowiedziana 10.07.11, 23:59 Co zastosowac na blizny na twarzy? Blizny po rozcieciu, szarpana też jest. Jakie kremy, zabiegi chirurgi estetycznej. Lasery czy cos innego? Nie znam sie. Dziekuje za porade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kremzeslimaka Re: co na blizny 14.07.11, 21:42 Preparaty zawierające : wyciąg z cebuli i sól sodową heparyny, np Cepan, Contratubex silikony, np Veraderm, Dermatix, plastry silikonowe proszek z macicy perłowej, np NoScar ekstrakt ze śluzu ślimaka Helix Aspersa Muller czyli snail secretion filtrate, czyli Elicina, Arenscaracol Laser, głębokie pilingi itp. Wszystko zależy od blizny :) Odpowiedz Link Zgłoś
norvegianwood Re: co na blizny 15.07.11, 23:40 Wybierz się do dobrego dermatologa i poddaj się jakiemuś zabiegowi - typu kwasy lub głęboki peeling. Dobrym sposobem jest wspominany wcześniej Cepan i jego droższa wersja Contratubex - ale jesli blizna jest głęboka to raczej nie pomoże ;/ --- OmniBusSimulator.pl | wakacyjna wymiana domów | Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: co na blizny 16.07.11, 09:36 Cebulowe: cepan i contaltubex uczulają i są do bani. Najlepsze są maści silikonowe. Nakładasz je, a nie smarujesz blizny. Nie licz na spektakularny efekt szybko. Ja swoje blizny smaruję wieczorem (rano mi się nie chce) i po dwóch latach jest coraz lepiej. Trzeba dużo cierpliwości, bo walka z bliznami jest długa i ciężka. Jeżeli się nie poddasz, na pewno po silikonowych będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kremzeslimaka Re: co na blizny 16.07.11, 16:34 Żadna blizna nie zniknie od razu, tu cierpliwość jest kluczowa. A co skuteczności, wiele zależy i od typu blizny i od tego jak skóra będzie reagować. www.elicina.com/ing-dr-1.php www.elicina.com/ing-coaniquem-1.php www.elicina.com/ing-grecia-1.php www.elicina.com/ing-greece-argentina-1.php Nie w kazdym linku jest blizna, ale poczytać mozna :) Akurat Elicina, bo najdlużej jest na rynku, ale każdy inny krem z snail secretion filtrate będzie działać podobnie. forum.gazeta.pl/forum/w,211,95471213,96861456,Re_Dalam_sie_nabrac_Ostrzegam.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: co na blizny 17.07.11, 10:26 Ja od dwóch lat stosuję veraderm. Odpowiada mi jego konsystencja. Jest gęstszy niż np. silkyderm, dermatix i inne, a na allegro można go kupić za 80 zł z przesyłką, podczas gdy pozostałe powyżej stówki nie schodzą. Polecam veraderm. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziana Re: co na blizny 16.07.11, 14:10 Dermatix i contratubex miałam. Bardziej służył dermatix. Jeżeli żele silikonowe to jakie? Jest mnóstwo w sieci, a nie wiem które są godne polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: co na blizny 18.07.11, 22:49 Zależy jaka blizna. Po laserze może być jeszcze gorzej. Z bliznami jaj nie ma, grzebiąc w nich można sobie tylko zaszkodzić. Ja jednak postawiłabym na maści silikonowe i cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
nina0007 Re: co na blizny 21.07.11, 14:07 polecam kremy z masą perłową, jedyny warunek to systematyczność/ niektórzy skarżą się na nieskuteczność podobnych specyfików, a należałoby raczej zrzucić to na karb niesystematyczności Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziana Re: co na blizny 21.07.11, 17:02 Kupiłam Veraderm w aptece, 102 zł płaciłam. Przed chwilą posmarowałam blizny. Uczucie jakby to był jakiś klej. Nie ma poślizgu, nie jest tłuste, ale najważniejsze aby pomogło. Napiszę po jakimś czasie, jak zadziałało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: niezapowiedziena 26.07.11, 08:54 U mnie ostrzykiwanie strerydami przyniosło niestety efekt odwrotny. Dobrze zrobiłaś kupując veraderm. Bądź tylko cierpliwa. Pamiętaj, że silikonów się nie wciera, tylko nakłada cienką (!) warstwę. Walka z bliznami jest długa i żmudna, nie poddawaj się a będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
szymianka21 Re: co na blizny 25.07.11, 15:06 Wszystko zależy od tego jakie to są blizny :) Preferuje się mikrodermabrazję, peelingi chemiczne lub zabiegi złuszczające ;)) W przypadku blizn głębszych lub trudniejszych, poleca się najczęściej specjalne opatrunki, sterydy, laseroterapię, bądź zabiegi chirurgiczne ;) Polecam zajrzeć na doUrody.pl po więcej informacji ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: co na blizny 25.07.11, 23:52 Ale to zależy jaka blizna- wypukła (bliznowiec), czerwona np, sam fakt utraty kolagenu w miejscu skaleczenia no i jak stara. Na wypukłe bliznowce tzw. można maści silikonowe lub cepan np ( mnie nie uczulał jak ktoś stwierdził, że uczula), są też plastry silikonowe. Ja polecam ostrzykiwanie bliznowców- nie pamiętam czym ale u mnie efekt był powalający- śladu nie mam po bliznowcu na dekolcie- ale przyznam,że ten co ja miałam dopiero zaczął się kształtować. 2 blizny pooperacyjne na nodze, które nie są bliznowcami na szczęście traktowałam zaraz po odpadnięciu strupka Lioton 2000- zalecenie lekarza i dzisiaj są tak blade,że pewnie tylko ja je widzę. Blizna po wycięciu zmiany skórnej na udzie- zbledła z koloru bordowego do normalnego- ale na to potrzeba czasu bo blizny takiego typu około 2 lata dojrzewają. Najlepiej jest się udać do dobrego dermatologa, który doradzi co konkretnie robić z daną blizną. Odpowiedz Link Zgłoś