Dodaj do ulubionych

Dieta kopenhaska - warto???

IP: *.usc.gov.pl 20.05.04, 12:32
Chciałabym rozpocząć dietę kopenhaską. śłyszałam, że dobrze oczyszcza
organizm. Macie jakieś doświadczeniadobre lub złe? Czy rzeczywiście nie ma
efektu jo-jo?
Obserwuj wątek
    • Gość: noether Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: 158.75.30.* 20.05.04, 12:35
      kilka watkow ponizej jest juz ciagniety ten temat, jest sporo opinii-poszukaj.
      Dodatkowo forum zdrowie tam tez szeroko dyskutuje sie na temat tej diety.
    • agaagnes Re: Dieta kopenhaska - warto??? 20.05.04, 12:40
      na forum fitness jest mnostwo watkow forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?
      f=342, ja jej nie polecam.
    • Gość: kasia Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: 217.153.60.* 20.05.04, 13:00
      moja kolezanka zastosowala sie do tej diety i schudla.bardzo dobrze
      wygladala,ale niestety potem znowu przytyla.wiem,ze dzieki tej diecie nauczyla
      sie pic duzo wody,a to chyba dobrze...
      • Gość: Lili Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: *.ls.net.pl 20.05.04, 15:37
        Znajoma ode mnie z osiedla stosowala i schudla 7 kg.A efekt jojo to wydaje mi
        sie ze zalezy tez od tego jak sie pozniej czlowiek prowadzi.Ja jednak osobiscie
        polecam przerzucenie sie na stale na dobre odzywianie.
    • Gość: nutelcia Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 15:41
      moja mama stosowala te diete i efekty byly ogromne bardzo schudla bez efektu jo
      jo a do tego pozbyla sie w duzej mierze celulitu wiec mysle ze jest warta
      poswiecen i wyrzeczen jakie niesie za soba
    • Gość: truskaweczka Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 23:45
      czy ktos może mi wytłumaczyc na czym polega ta dieta???
      • Gość: malaga1234 Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: *.escom.net.pl 21.05.04, 18:51
        W swoim życiu stosowałam różne diety.Muszę powiedzieć, że mam b.bogate
        doświadczenie.Dieta kopenhaska jest rewelacją.Jeśli stosuje się ją raczej
        rygorystycznie,ale bez takich wygłupów jak nie solić czy pić nie wiadomo ile
        niegazowanej wody min.to na pewno odchudzi.Ale przecież potem będziesz chciała
        jeść normalnie.Otóż nie.Nigdy nie będziesz moglą jeść tzw.normalnie.Efekt jojo
        jest nieunikniony.Pod warunkie, że masz na tyle desperacji,żeby stosować np.
        dietę Montignaca.Polecam,ale nie wiem czy masz silną wolę,bo ja mam czego innym
        forumowiczkom serdecznie życzę.
    • naila Re: Dieta kopenhaska - warto??? 21.05.04, 08:35
      Moja kuzynka stosowała ją razem z mężem. Schudła 10kg, on też podobnie. Potem
      oboje przytyli. Ona 15 kg... jego już nie pytałam :)
      Obawiam się, że po prostu wrócili do 'normalnego' wg nich odżywiania, bardzo
      energetycznego i stąd ten efekt jojo.

W pewnym momencie też chciałam spróbować tej diety, ale zrezygnowałam z kilku
      powodów:
      - osoby na tej diecie często skarżyły się na złe samopoczucie, bóle głowy, duże
      zmęczenie itp. Niedobrze jest tak osłabiać organizm ... i padać na nos
      - jeden dzień prawie się nic nie je. Ja tego nie wytrzymam.
      - przez 2 tyg. spadek ok 10kg to moim zdaniem za dużo dla skóry chociażby. Nie
      chcę, żeby mi wszystko obwisło :( i powiewało :)

Wybrałam dietę spokojniejszą niskotłuszczową + ruch + dużo picia. Mam nadzieję,
      że dotrę do celu.
    • Gość: malaga1234 Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: *.escom.net.pl 21.05.04, 19:08
      Jeszcze raz mówię: to nie dieta dla mięczaków.Jak się chce schudnąc to trzeba
      pewnych wyrzeczeń.Albo się jest do cholery kaszalotem,albo świtezianką.Wybór
      należy do Ciebie.Jeśli ja mogę wytrzymać rygor to chyba każdy człowiek
      może.Przecież nie jestem kosmitką.
    • Gość: aniab Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: 217.153.47.* 21.05.04, 20:46
      a ja wlasnie jestem w 8 dniu tej diety,wczoraj tylko 1 posilek w dniu
      byl,ciezko bylo.na poczatku diety chodzilam zla,nerwowa,gdyz jedzenia malo a
      glod czulam,ale po 3 dniach przyzwyczailam sie i jakos leci,polmetek za mna:)
      chcialam nie raz przerwac,ale wiedzialam ,ze gdy to zrobie to juz sie nie
      zmobilizuje by ponownie zaczac.Tłuszczyk spada,czuje po spodniach:)(uda,biodra
      i pupa:)) ,nie wiem ile kg zrzucilam,zwaze sie po skonczeniu diety.
      • Gość: m Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: *.escom.net.pl 21.05.04, 21:33
        Nie wiem jak Wy,ale ja b.spadłam z wagi.Rygor, rygor.Ale jaka satysfakcja.Jeśli
        ktoś nie chce sobie narzucić rygoru to niech sobie będzie kaszalotem.Czy 2 tyg.
        diety to tak dużo?
        • Gość: Anita Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: *.local.pl / 62.233.187.* 21.05.04, 21:41
          Po prostu żreć mniej i żadna dieta nie jest potrzebna!!!
          • Gość: malaga1234 Re: Dieta kopenhaska - warto??? IP: *.escom.net.pl 21.05.04, 22:24
            Ale wszystkie diety są dla tych, które przecież żreć lubią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka