Dodaj do ulubionych

Manicure francuski

20.05.04, 17:04
Dziewczyny poradzcie mi coś. Chcę zrobić sobie fajny francuski manicure,
niestety za każdym razem jak lepię plasterki to choćbym nie wiem ile
trzymała, to jak je odkleję okazuje się, że troszkę lakieru dostało się pod
spód. Brzeg białego lakieru wygląda po odklejeniu jak poszarpany, a naprawdę
się staram.
Niestety jak próbuję bez plasterka, to już kompletnie szpetnie to wygląda.
Kosmetyczka robiła mi na ślub i używał dokładnie takich samych tandetnych
plasterków jak ja, ale wówczas pazurki były rewelacyjne (za 30 złoty...)
Jak wy sobie z tym radzicie? Uzywam lakierów inglot.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga-20 Re: Manicure francuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 18:38
      Hej!
      Ja też często robię sobie francuza ale bez zadnych paseczkow(dziwie sie ze
      kosmetyczka robila z nimi)Musisz pocwiczyc.
    • dziuunia Re: Manicure francuski 20.05.04, 18:49
      Nie maluj od razu całego paseczka tylko namaluj połowę od jednego brzegu
      paznokcia i drugą połowę od drugiego brzegu tak żeby się ładnie
      spotkały.Oczywiście bez naklejania plasterków.Jak poćwiczysz to dojdziesz do
      wprawy.
    • mankalita Re: Manicure francuski 20.05.04, 19:23
      Hehehe, ja zamiast paseczków używam zwykłej taśmy klejącej, tzn. wycinam z niej
      cienkie paseczki i naklejam szczelnie na paznokieć... pewnie nie uwierzycie,
      ale wychodzi fachowo:D
    • Gość: kk Re: Manicure francuski IP: *.jci.com 20.05.04, 20:50
      ja kupilam taki zmywacz w mazaku, Sally Hansen bodajze (w USA). Maluje bez
      naklejek z grubsza rowny pasek i potem brzeg koryguje.
      • adata22 Re: Manicure francuski 20.05.04, 21:24
        ja robię sobie francuski manikiur bez żadnych paseczków. najpierw maluję każdy
        czubek paznokcia białym lakierem do pzanokci(tak niedbale). czekam aż lakier
        wyschnie i potem biorę szpatułki do uszu, maczam je w zmywaczu do paznokci i
        formuję kształt jaki chcę. polecam ta metodę- jest o wiele lepsza niż paseczki.
        pozdrawiam i życzę wspaniałych efektów. papa
    • Gość: primcia Re: Manicure francuski IP: *.chello.pl 20.05.04, 21:23
      Ja tez uzywam kawalkow tasmy klejacej od lat (bez nich nie umiem). Takie paski
      specjalne mialam, ale one maja kiepski klej i dlatego lakieru nie mozna dobrze
      rozprowadzic, bo sie pod nie dostaje.
      • groszek19 Re: Manicure francuski 20.05.04, 21:48
        Ja również maluję Inglotem. Pierwszy raz z paseczkami (ten sam problem). Za
        drugim razem nakleiłam paseczki zostawiając odrobinę węższe. Odklejając
        poprawiłam po raz drugi końcówki, wychodząc pędzelkiem lekko ponad paski. Za
        trzecim razem malowałam już bez pasków:) Wyszło najlepiej:)
    • Gość: franca3 Re: Manicure francuski IP: 195.117.149.* 20.05.04, 21:50
      Sprobuj lakierem do zdobien z cienkim pedzelkiem,albo kup cienki pedzelek i
      nim nakladaj bialy lakier.
    • Gość: imgrad Re: Manicure francuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 01:02
      tasma klejąca z niebrudzącym klejem, najlepiej scotcha, i bez żadnych cienkich
      paseczków, po prostu.. lekko zginasz zeby dopasowac do kształtu paznokcia (łuk)
      i jest zawsze perfekcyjnie
    • Gość: ellina Re: Manicure francuski-jak? IP: 213.25.3.* 21.05.04, 09:10
      jak zrobic manicure francuski? pewnie sie zdziwicie, ale nie wiem jak sie do
      niego zabrac.
      napiszcie mi prosze krok po kroku jak robi sie frencha!!!
      • Gość: imgrad Re: Manicure francuski-jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:47
        Przyklejasz plasterki tak żeby brzeg paznokcia (ten bialy luk) byl bez
        plasterka, i zebys mogla go równo pomalowac (plasterek ochrania reszte
        paznokcia przed bialym lakierem).. Odczekujesz i odlepiasz plasterki. Potem
        najlepiej kladziesz jakis utwardzacz pod lakier (przezroczysty) zeby sie
        trzymalo, a na utwardzacz lakier w wybranym kolorze. Najlepiej uzywac bialego,
        utwardzacza i tego wlasciwego lakieru jednej firmy, bo wtedy skladniki lakierow
        sie zgrywaja i efekt jest trwaly. Zdarzylo mi sie uzyc dobrych, ale roznych
        firm i podejrzewam ze bylo to przyczyna dlugiego schniecia lakieru i trwalosci
        zaledwie jednego dnia.. Teraz mam lakiery firmy golden rose za jakieś 5 zl i
        trzymaja sie tydzien. Pozdrawiam :)
        • Gość: ellina Re: Manicure francuski-jak? IP: 213.25.3.* 21.05.04, 10:05
          dzieki wielkie!
          ale jako totalna "dyletantka" mam nastepne pytania:czy utwardzaczem maluje caly
          paznokiec razem z białą koncowka?
          i czy potem nie ma problemu z malowaniem reszty paznokcia rozowym lakierem, czy
          nie "gryzie sie" lub czy nie zachodzi na biala koncowke?
          pozdrowienia
          • Gość: primcia Re: Manicure francuski-jak? IP: *.chello.pl 21.05.04, 11:25
            Ja akurat utwardzacza paznokci nie uzywam, tylko po pomalowaniu koncowek na
            bialo uzywam rozowego lakieru - naklada sie go na CALY paznokiec, lacznie z
            biala koncowka, ktora pozostaje i tak biala, bo rozowe lakiery do frencha sa
            transparentne. Na koniec uzywam utwardzacza lakieru. Jesli chodzi o lakiery to
            polecam do koncowek bialy Pierre Rene, a rozowy Bourjois Very Manucure.
            • Gość: ellina Re: Manicure francuski-jak? IP: 213.25.3.* 21.05.04, 11:46
              bardzo dziekuje dziewczyny!!!
              wiadomosci teoretyczne juz mam, zobaczymy jak pojdzie z praktyka ;-)
              pozdrawiam
              papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka