Dodaj do ulubionych

Wypadające, łamliwe włosy....

21.05.04, 18:20
Witam.
Moim problemem ( nie jedynym) są łamliwe, wypadające włosy i również
przetłuszczające.Najwięcej wypada mi po ich umyciu,dosłownie garść.Mam dosyć
długie włosy za łopatki i muszę używać żelu u nasady i na całej długości , by
trochę "przygładzić" te sterczące połamane włosy:(
Przeczytałam kilka postów i nie mogę się zdecydować bo jedne osoby proponują
co innego, a drugie co innego...
Chyba jednak skuszę się na szampon Dermena , bo większość osób go zachwala,
tylko nie wiem czy sam szampon wystarczy , może jakieś tabletki również?
Teraz trochę z innej beczki, nie chcę rozpoczynać nowego wątku...
Mianowicie chodzi mi o puder, podkład do cery mieszanej, skłonnej do
wyprysków, z przebarwieniami i z"zaskórnikami".Nie wiem jaki mam sobie kupić,
zarówno chodzi mi o firmę, jak i "rodzaj". Z tego co słyszałam najlepsze dla
takiej cery , są "sypkie".Chciałabym abyście mi doradziły,z góry dziękuję i
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: katinka Re: Wypadające, łamliwe włosy.... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 21.05.04, 19:43
      tego szamponu nie kupuj, mialam zerowe efekty, a na dodatek wlosy po umyciu
      byly niemilosiernie splatane i przy czesaniu tracilam ich majatek... wlosy
      lamliwe i szorstkie ladnie wygladza seria Nutri-Gladki z Garnier'a, mniej widac
      te zlamane konce.
    • niebieskaa1 Re: Wypadające, łamliwe włosy.... 21.05.04, 20:55
      ja tez mam klopoy z wlosami.
      bylam u dermatologa, ktory po upewnieniu sie, ze mam dobre
      wyniki badan hormonalnych zalecil mi 2 mikstury.
      1.loxon
      2.alpicort E
      mozna je kupic bez recepty, kosztuja 100 zl, ale dopiero
      zaczelam stosowac i nie wiem czy skuteczne
    • Gość: X Re: Wypadające, łamliwe włosy.... IP: *.kabel.telenet.be 22.05.04, 05:08
      A ja raz zniszczylam sobie wlosy farba PALETTE , lecialy przy kazdym myciu i
      czesaniu 3 miesiace az lzy sie w oczach krecily
      Podkreslam , ze farba bo wczesniej uzywalam szamponow koloryzujacych tej
      firmy i bylo OK
      Kupilam w aptece za 5 zl cynk( cynk jest na wlosy i paznokcie , ktore przestaly
      sie lamac przy pracach domowych) i bralam codziennie 1 tabletke przez
      miesiac
      Wczoraj zafarbowalam wlosy szamponem palette i patrzylam przy plukaniu ile
      wypadnie i ani jeden wlos sie nie wylecial!

Czy to dzialanie cynku czy zle dzialanie FARBY palette o czym byl kiedys
      watek jak wlosy wypadaja ciurkiem - wszystko sie zgadza

Ale ogolnie cynk jest w malzach , sledziach ,ostrygach i roznych owocach
      morza no i tabletkach w aptece !

Ale wypadanie/lamanie wlosow moze byc rowniez uwarunkowane jakas choroba czy
      ubytkami wewnetrznymi ja akurat wiem co mi zaszkodzilo a co pomoglo
      ale w twoim wypadku radzilabym zrobic badania ogolne ( na chorobe) lub
      przeanalizowac sposob zywienia

• Gość: samanta Re: Wypadające, łamliwe włosy.... IP: *.kabel.telenet.be 22.05.04, 05:24
      jeszcze dodam odnosnie cery i przetluszczania - oczywiscie to roznica czy
      jestes nastolatka czy dorosla kobieta ale sposob odzywiania pelni tu
      glowna role - slodycze , czekolada i chipsy wplywaja bardzo zle na cere
      ale owoce i warzywa ja poprawiaja np zamiast paczki chipsow zjesc jablka w
      plasterkach ale naprawde nie wiem co jesz na co dzien

Ja tylko to moge powiedziec , ze jako dziecko mialam zawsze w domu skrzynki
      owocow , a jesli chodzi o czekolade czy lody to bylam czasem "poczestowana "
      przez ojca ale nigdy nie mialam tego pod reka i nie tesknilam za tym
      I co najwazniejsze - nigdy nie mialam tradziku jak moje kolezanki
      I do dzisiaj jestem zdrowa jak ryba , dopoki mnie jakis rak nie dorwie ale
      naprawe wierze , ze jestesmy tym co jemy
      • villete Re: Wypadające, łamliwe włosy.... 22.05.04, 17:54
        Dzięki za odzew;)
        Co do jedzenie.Bardzo rzadko jem słodycze, nie jem nic smażonego, jak również
        nic tłustego.Od dawna mi włosy wypadają, ale teraz znacznie więcej, moze
        powodem jest to , że mniej jem mięsa.No to dalej nie wiem jaki szampon sobie
        kupić i jaki puder:(
        • Gość: opa Re: Wypadające, łamliwe włosy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 19:31
          ja zaczelam ostatnio uzywac szamponu i odzywki Radical a poza tym łykam
          tabletki H-Pantoten. I musze pwoiedziec ze mi pomoglo (oby nie chwilowo :( ).
    • Gość: aneczka Re: Wypadające, łamliwe włosy.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 01:38
      czy pijesz wode z kranu moze?to wystarczy przestac mial podobnie balams ie ze
      wylysieje a teraz mam piekne zdrowe wlsoy tylko wode pije mineralna!:)a ni
      kranowe polecma sampon neril garnier tylkow aptekach!
    • mandalay00 Seboradin Niger lotion i szampon 23.05.04, 11:04
      Polecam Ci goraco Seboradin Niger lotion do wcierania po umyciu. Jest jeszcze
      szampon i balsam z tej serii. Chodzi mi o preparaty do wlosow
      przetluszczajacych sie, zawieraja wyciag z czarnej rzodkwi +inne wyciagi z
      roslin. Przeciwdzialaja wypadaniu wlosow. Stosuje je sama, wlosy przestaly mi
      wypadac, co jakis czas znajde pare wlosow na ubraniu. Dodatkowo wlosy staly sie
      bardziej lsniace:) (brzmi to chyba niczym reklama;),ale ten preparat u mnie
      naprawde dobrze sie sprawdzil. Szukaj w aptekach, cena ok.12 zł. Na stronie
      www.i-f.com.pl znajdziesz pewnie wiecej informacji.
      • mandalay00 jeszcze cos waznego 23.05.04, 11:08
        Pisalas, ze wlosy wypadaja Ci od dawna i ze nie jesz miesa. Radze zrobic czym
        predzej morfologie, byc moze masz za malo zelaza, uwazaj, aby nie dostac
        anemii, to powazna sprawa.
    • villete Wypadające, łamliwe włosy 23.05.04, 11:53
      Dzęki za poradę.
      aneczka - chodzi Ci czy piję wodę prosto z kranu?Piję tylko przegotowaną albo
      mineralną niegazowaną.
      mandalay00- być może brak mi żelaza,aczkolwiek mięso nie wykluczyłam
      całkowicie z jadłospisu.
      • Gość: aneczka Re: Wypadające, łamliwe włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 12:34
        ja tez pilam przegotowana przeprowadzilam sie do nowego mieszkania i zaczely mi
        po miesiacu wypadac wlosy!!Do tego stopnia ze wychodzily garsciami i balam sie
        ze bede calkowice lysa!witaminki szkrzyp badania na tarczyce i wszytko
        inne.Wszytko bylo w normie!No i az wyjcechalam an dwa tygodnie i wlosy zaczely
        wypadac mneij wiec zaczelam myslec ze to woda!i BINGO!!Ostrzeglam przed tym
        moje wspołlokatorki ale one myslaly ze świruje i dalej pily przegotowana wode!
        (madry polak po szkodzie)obecnei obydwie juz nie piją bo zaczely im wlosy
        garscimai wychodzic!Troche im bylo głupio bo wydawalo im sie ze moja teoria
        jest wyssana z palca!Mieszkam w Warszawie i nawet do makaronu gotowania uzywam
        mineralnej!Od tamptej pory jak nie pije wody nie wypadaja mi włosy!Spróbuj bo
        ot moze wlasnie ten problem co ja masz!NApewno woda mineralna ci nei zaszkodzi
        a sprobowac warto inaczej niedlugo staniesz w kolejce po peruke!moje intencje
        sa jak najbardzies szczere choc moze sie to wydawac dziwne!no i pomocniczo
        stosuj jakis szampon od wypadajacyh wtedy po miesiacu gwarantuje efekt po
        warunkiem ze ot woda:)tak nabroiła!!booziaki i trzymam za ciebie kciuki!
        • villete Do aneczki:) 23.05.04, 12:58
          Jeżeli to wina wody, to dlaczego mi tylko włosy garściami wypadają, a reszcie
          rodziny nie?:(
    • villete O kurde! 23.05.04, 13:01
      Jednak nie tylko mi, przed chwilą spytałam się mojej mamy, czy jej też
      wypadają, okazało się również, że jej też wypadają i siotrze też, to może
      rzeczywiscie problem tkwi w wodzie
      Ps.Pozdrawiam
      • Gość: aneczka Re: O kurde! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.05.04, 13:42
        wiesz co sproboj nie pic tej wody po miesiacu zobaczsz rezultat i albo woz albo
        przewoz szkoda abys wyłysiala!:)trzymam kciuki!pozdrawiam
    • Gość: Izabella Re: Wypadające, łamliwe włosy.... IP: *.telnet / *.stanet.pl 23.05.04, 13:09
      Ja także ejstem wegetarianką i powiem ci ze klopoty z wlosami mam wlasnie od
      momentu kiedy przestalam jesc mieson a to juz ponad 5 lat.
      Byłam z tym u lekarza dal mi tabletki z żelazem łykałam codziennie.. okropne w
      smaku pozatym kał miał inny kolor a mocz śmierdział tymi taleakmi... koszmar!!!

Potem poszlam do sklepu fryzjerskiego i kupiam za 50zl maseczke do wlosów
      EKIMOS BAGNO jakoś tak... nie pamietam ale wlosy sie poprawily fryzjerki
      powiedzily mi ze to najlepsza maseczka na zniszczone wlosy w rozządnej cenie bo
      inne kosztuja juz ponad 100-200 zl i więcej

Ale przestalam i dalej mi wypadaja wlosy choc ostatnio kupilam sobie eliksir i
      szampon firmy Yers Rocher odzywczo regenerujace-
      • villete Do Izabelli. 23.05.04, 13:24
        Izabella , nie znam tego fluidu, nie wiem czy będzię w drogediach w moim
        mieście:( Ale dzięki zaodpowiedź:)
        Ps.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka