Dodaj do ulubionych

do posiadaczek pedzli MAC

04.09.11, 14:09
Chce kupic pedzle MAC ,wiadomo pedzle sa drogie wiec che je kupowac stopniowo.Interesuja mnie glownie te do twarzy i oczu.Ktore pedzle polecacie,ktore wg was sa absolutnie niezbedne i najlepsze.Na mojej liscie jest juz 217 do cieni.Jakie jeszcze?
Obserwuj wątek
    • najada Re: do posiadaczek pedzli MAC 04.09.11, 22:01
      Do cieni warto: 222 (cieńszy od 217, jak dla mnie łatwiej i precyzyjniej nim działać), a teraz mozna kupić w PL limitowany, genialny do załamania 226, też warto. Fajne są ścięty (208) i kulkowy (219), no i 210 do cieniutkich kresek. I 224 - do korektora świetny. Do różu warto ścięty 168, do konturowania - 116, ja lubę kabuki do sypańca, do podkładu też mają niezłe (płaski 190, duo fibre 187 czy 188, choć ja wolę tu akurat Beauty Blender). W sumie niestety, jak się je zacznie kupować i używać, to trudno przestać powiększać kolekcję :)
      • biedrona999 Re: do posiadaczek pedzli MAC 05.09.11, 17:48
        213 - do nakladania cienie jest zdecydowanie godny polecenia.
        • minniemouse Re: do posiadaczek pedzli MAC 05.09.11, 21:32
          nie wiem jaki ma numer ale taki cienki, waski i sciety ukosem - swietnie nadaje sie do nakladania cieni na brwi, i do robienia kresek na powiekach eyelinerem w kremie i nawet cieniami.

drugi od lewej
          www.makeupandbeautyblog.com/wp-content/uploads/2009/03/brushes-bar1.jpg
          Minnie
          • ewkakar1 Re: do posiadaczek pedzli MAC 06.09.11, 15:25
            Hej dziewczyny,dzieki za odpowiedz!
            Na mojej liscie sa w tej chwili:217 do cieni,188 albo 187 (waham sie ktory,roznia sie chyba tylko rozmiarem),138 do rozu/pudru sypkiego.Zastanawialam sie nad Beauty Blender ale zniechecilo mnie to,ze mozna go uzywac max 6 miesiecy(przynajmniej tak jest napisane na ich stronie), a tanie to to nie jest:) Czy warto?
            • najada Re: do posiadaczek pedzli MAC 06.09.11, 21:58
              Warto, warto. Efekt fajniejszy (natralnie, cieniutko nałożony podkład) na pewno niz skunsy Maca, zdecydowanie polecam BB. Ja mam to samo od wiosny i powoli myślę o drugim egzemplarzu. Piorę codziennie, odkażam płynem i działa świetnie. Skunsów używam głównie do mocno napigmentowanych róży, rozcierania konturu, rozprowadzania Fix+ itp.
    • ultramaryna7 Re: do posiadaczek pedzli MAC 05.09.11, 21:36
      Moim zdaniem pędzel do nakładania podkładu. To dobra inwestycja, bo dzięki niemu nakladam mniej fluidu, a uzyskuję bardzo dobry efekt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka