Dodaj do ulubionych

Filtry - szczypanie twarzy

15.09.11, 07:59
czy normalne jest, że przy nakładaniu filtrów (w tym przypadku emulsja spf 50+ Avene) odczuwa się mrowienie, lekkie szcyzpanie, które mija po kilku minutach?
Przy filtrach niższych mi się to nei zdarzało, ta avenowska 50 jest pierwszym tak wysokiem przeze mnei stosowanym, więc nei mam porównania.
Obserwuj wątek
    • setorika Re: Filtry - szczypanie twarzy 15.09.11, 08:43
      Miałam i nic mnie nie szczypało, może Ciebie akurat podrażnia? I wcale niekoniecznie filtr.
      • kasha77 Re: Filtry - szczypanie twarzy 15.09.11, 09:04
        filtry mnie szczypią jedynie jesli dostaną się do oka,a nie nakładałas np.flavo c przed filtrem?
        • marghot Re: Filtry - szczypanie twarzy 15.09.11, 09:12
          a i owszem nakładałam serum flavo c przed aplikacją filtra
          jednak uczucie pieczenia przy łączeniu serum z np. hydrance optimale uv avene owego szczypania, pieczenia nie powoduje
          • kasha77 Re: Filtry - szczypanie twarzy 15.09.11, 09:18
            mnie samo flavo forte czasami "lekutko"szczypie,po hydra może nie szczypac bo to krem nawilżający i łągodzi a filtr to...filtr;)nie wiem...tak na logikę biorę.pewnie Issey się wypowie o co kaman.
            • issey_miyake Re: Filtry - szczypanie twarzy 15.09.11, 11:07
              Obstawiam połączenie Flavo C z filtrem, ale możesz spróbować zastosować filtr bez Flavo C i wtedy zobaczyć czy dzieje się to samo. Filtr Avene może Ciebie podrażniać po prostu, ale jeśli nie przeszkadza Tobie to w życiu to nie ma sensu zmieniania filtrów.
              • marghot Re: Filtry - szczypanie twarzy 15.09.11, 11:12
                chyba masz rację Issey, piszac o mozliwym podraznieniu przez filtr Avene
                Przypomniałam sobie, ze emulsja stosowana samodzielnie na plazy, także powodowała podobne uczucie.
                Jednak nic poz achwilowym dyskomfortem się nei dzieje, więc pzostanę przy tym kremie

Czy po zkaończeniu mogę wybrać coś LRP, SVR lub Biodermy czy też którąś z firm sobie lepiej odpuścić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka