sedzimir 21.09.11, 21:51 Jak zlikwidować pionowe zmarszczki na szyi? Używam tylko kremu Ziaja przeciwko zmarszczkom. Zdecydowana wydać około 100zł/mc. Skóra tłusta/mieszana, alergii nie mam, jestem w wieku "podeszłym", otyła. Pozdrawiam, sedzimir Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanilla5555 Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 21.09.11, 22:49 W wieku podeszlym i bedac otyla zadne cudowne kremy nie zlikwiduja zmarszczek na szyi. Ani pionowych ani poziomych. Zauwaz, ze czasami ten typ tak ma i mozna miec zmarszczki na szyi od wczesnej mlodosci. W wieku podeszlym rozwiazaniem radykalnym jest zabieg operacyjny, jesli sie chce miec zauwazalny efekt. Szczegolnie przy tzw szyi indyczej. Jesli chce sie tylko "uspokoic" nerwy, mozna stosowac mazidla w tym krem Ziali, Oriflame, Chanel i La Mere itp. Po zmiejszeniu wagi zmarszzcki moga sie poglebic. Pewien stopien "polepszenia" szyi uzyskasz stosujac parafarmacutyki czyli kremy o dosc duzym stezeniu elementow, ktore "cos daja". Witaminy, peptydy, kwasy. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 07:33 zgadzam sie z vanilia 5555, tylko jedno mnie zastanawia: "Pewien stopien "polepszenia" szyi uzyskasz st > osujac parafarmacutyki czyli kremy o dosc duzym stezeniu elementow, ktore "cos > daja". Witaminy, peptydy, kwasy." sugerujesz ze np kremy chanel, la prairie nie zawieraja tych substancji o ktorych mowisz? Wejdz w sklad la prairie kochana:) Tutaj panuje cudotworcza moc w dermokosmetyki , ktore w takim przypadku rowniez niewiele dadza.. no i maksymalne zluszczenie skory do bolu.. tradzikowe retinoidy na wszystko boszeeee, jakby tak bylo to czemu grono innych klientek zadawala sie la prairie, chanel, la mer? i nie piszcie mi ze Paniusie nie maja swiadomosci... Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 08:43 "Weszlam " wsklad La Praire. I co? I nc. Ja mowie z mojego punktu widzenia. Bardzo zniszczona skore szyi, ktora jest obwisla/indycza nie polepszysz ani Ziaja ani Chanlem. Czy skore twarzy mozna polepszy? Do pewnego stopnia tak ALE parafarmaceutyki sa "bardziej inwazyjne", dlatego w zwyklym sklepie sie ich nie sprzedaje, bo nikt nie chce brac ryzyka, ze zamiast sie polepszyc, to sie pogorszy klientce "nastawionej" na totalna mlodosc i gwaltowne ujmowanie lat. Kosmetyki sprzedawane w sklepach czy to Nivea czy to La Praire sa dobre, byc moze potrzebne ale nie sa tak inwazyjne jag np "kwasowy" kosmetyk Neostraty. Wiem, ze "paniusie" sa swiadome, obczytane i poinformowane. I dobrze, bardzo dobrze. Ja tez czeasami stawiam sobie na poleczce cos, co mi poprawia humor i ladnie wyglada. Ach ta magia wygladu opakowania, ceny i "kolezanka mi powiedziala, ze dziala". Chce dodac, ze u mnie dziala nawet Nivea:-) i dlatego zawsze nosze w torebce ten kremik:-) , zeby juz sie tak nie konserwowac tymi niby paralekami. I mysle, ze to "dzialanie" i "nie dzialanie" zalezy tez od wielu faktorow: wieku, trybu zycia, genow ect. Jedno jest wspolne- wszystkie panie chca zatrzymac czas i byc mlode, ladne i sie podobac. Sobie i innym:-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 09:22 Nie twierdze ze szyja indycza jest do totalnego naprawienia ale poprawienia nieco tak..zgadza sie genetyka wazna, a co wyczytalas ze skladu la prairie? a wiesz ze ma tez kwas?ze ma retinoidy? Mysle ze wlasnie marketing dermokosmetykow jest wielki , bo rzekomo sa sprzedawane w aptekach...malo kto wie ze sa mniej sprawdzone niz te sprzedawane w perfumeriach... ale magia apteki dziala:) Dalej idac sa marki , ktore porownujac je z parafarmaceutykami , maja status produktu medycznego... i co sa mniej skuteczne niz apteczne? Ja czytajac sklad la prairie, wiem ze sa bardziej inwazyjne niz wam sie wydaje... O La merze sie nei wypowiem booo kasha77 ma poniekad racje.. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 12:53 coco_angel napisała: > a wies > z ze ma tez kwas?ze ma retinoidy? w śladowych ilościach... > Mysle ze wlasnie marketing dermokosmetykow jest wielki , bo rzekomo sa sprzedaw > ane w aptekach...malo kto wie ze sa mniej sprawdzone niz te sprzedawane w perfu > meriach... ale magia apteki dziala:) nie wszystko co w aptece jest warte uwagi > Dalej idac sa marki , ktore porownujac je z parafarmaceutykami , maja status pr > oduktu medycznego... i co sa mniej skuteczne niz apteczne? mają status za grubą kasę Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 01:58 jasne:) kolejny spisek ech... a skad ty mozesz wiedziec czy sladowe ilosci? wlasnie sie mylisz, wiem co to dermokosmetyk kochana, ale w jednym masz racje rynek jets obszerny, kazdy znajdzie swojego nabywce, jeden wybiera to inny tamto, ale nie znaczy ze gorzej..issey skoro nie pracujesz na selektwynych to czemu uwazasz ze sa zle i maja mniej czegos czego nie jestes w stanie sprawdzic..ty widzisz wszystko spreparowane w innych kosmetykach, a to nie tedy droga.. owszem niektore kosztuja gruba kase ale dzialaja...i ten kto chce je kupi, ty masz sparwdzone retinoidy, generalnie wiekszosc ktore polecasz jest na tradzik, ale to twoja sprawa co ty polecasz...i tych co stosuja..ale nie neguj czegos co moze i nawet nei sprawdzilas... poczytalam na biochemii urody i widze ze to juz uzaleznienie , czym bardziej zmasakrowana twarz i luszczaca sie tym lepiej, ale wolnoc tomku w swoim domku ja nie musze doprowadzac klientki ani siebie do rozpaczy by czula sie piekna i miala mloda skore.. i dobrze wygladajaca.. i tyle w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 08:37 coco_angel napisała: > skoro nie pracujesz na selektwynych to czemu uwa > zasz ze sa zle czyli wiemy, że Ty pracujesz na nich > nie neguj czegos co > moze i nawet nei sprawdzilas... wszystko co neguje sprawdziłam Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 20:52 isseyku a co uzwyalas z lp? czy ja wiem czy to mozna nazwac praca na nich hmm to tak jak ty dla dermokosmetykow... btw bardzo cie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
romanticca Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 22:21 Coco - Twoja wiara w obietnice producentów jest naprawdę godna podziwu :) Ja rozumiem, że masz darmowe ekskluzywne szkolenia i pewnie nawet same kosmetyki - czujesz pewnie potrzebę okazania wdzięczności i odpłacenia się (o to w końcu chodzi), ale bez przesady! Każdy tu szanuje Twoje zdanie to Ty uszanuj innych. W prawie każdym poście załamujesz ręce nad tym co robią inni, nie rozumiesz jak tak można, czepiasz się (głównie Issey ale i wszystkich stosujących inne metody niż Twoje). Wyluzuj, nie możesz po prostu pogadać bez tych wszystkich wycieczek? Naprawdę, nie dodajesz do dyskusji o retinoidach i kwasach kompletnie nic poza "jojczeniem". Nie argumentujesz, nie proponujesz nic w zamian, ciągle tylko "ach, och, jak tak można, zdzieranie twarzy" i tym podobne. To kompletnie nic nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 22:40 juz sie poprawiam romanticco....poczytajcie... Nie mam zadnych obietnic i nikomu nie daje takich, stwierdzam fakty...i nie mam zadnej wdziecznosci snujesz jakies domysly, ironizujac ...poczytaj..miala byc merytoryka... czekam na taka od was... a Issey bardzo lubie..cenie jej zdanie tylko jakos tej kwintesencji i widzy tu nie doswiadczylam i tylko mam wrazenie ze to jets forum o retinoidach i hold im, bojkotujac inne metody..rozumiem ta wiare romanticoo naparwde..jelsi sie sparwdza innym ok ale ilu nie...a ile ma twarze z problemami po stosownaiu retinoidow..napatrzylam sie na to uwierz.. internet jets wielka kopalnia wiedzy mozna poczytac posty roznych ludzi o roznych metodach.. ja zostalam zaatakaowna ze niby przekupiaja mnie producenci, ze mam szkolenia przekupcze... bo uwazam za dobre jest cos co wy nie, ze sa produkty ktore tez cos wnosza w kwestie starzenia sie skory..wiec jak to jets z ta rownowaga?na razie wy uderzacie w to co napisze ale ok... Poczytam i pozostawie to milczeniem:)i polecam post o peptydach.... www.euromedica.com.pl/index.php?page=artykulyout&id=360 Odpowiedz Link Zgłoś
romanticca Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 24.09.11, 13:05 Ani to nie jest forum o retinoidach, ani to nie jest forum Issey. Wiele z nas (ale NIE WSZYSTKIE) jednak stosuje taką a nie inną pielęgnację, temat nas żywo interesuje, dlatego dużo tu tego typu wątków, a że się sprawdza i jesteśmy zadowolone... to źle? Jest tu natomiast miejsce dla wszystkich, chyba nikt nie potraktował Cię tu źle czy nieprzyjemnie, prawda? I nie - nikt tu niczego nie bojkotuje, natomiast tak - dyskutujemy. Mam wrażenie (a wręcz jestem pewna), że przyszłaś na forum z wypracowanym już obrazem jego, że jesteśmy idiotkami, bezmyślnymi wyznawczyniami retinoidów, które z własnej woli zdzierają sobie skórę do krwi i trzymasz się tego za wszelką cenę, jednak jeśli wczytasz się w wypowiedzi, odbierzesz je obiektywnie - zmienisz zdanie. PS. no oczywiście, że snuję domysły, bo zastanawiam się skąd w Tobie taka ślepa wręcz wiara w dobrą wolę producentów ;) Może tak nie jest, ale takie odnoszę wrażenie po lekturze Twoich postów (wielu). I nic nie mówiłam o przekupstwie (nawet tego nie sugerowałam), a o DARMOWYCH szkoleniach. Nie masz takich? Wiesz, to nie jest forum eksperckie i Issey jako ekspert tu nie występuje, więc dyplomami machać nie musi. Ufa jej kto chce - kto nie chce robi co uważa za stosowne. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 08:57 La Mer to jedna wielka ściema.nie ma w nim nic czego nie znalazłoby się w kremach za ułamek jego ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 12:42 coco_angel napisała: > Tutaj panuje cudotworcza moc w dermokosmetyki , ktore w takim przypadku rowniez > niewiele dadza.. no i maksymalne zluszczenie skory do bolu.. wiesz co to jest dermokosmetyk? > tradzikowe retinoidy na wszystko boszeeee, jakby tak bylo to czemu grono innych > klientek zadawala sie la prairie, chanel, la mer? nie generalizuj, klienci na rynku będą zawsze i na wszystko. A niech się i zachwycają ile wlezie, im na zdrowie. Retinoidy nie są trądzikowe. To że stosuje się je w trądziku, nie znaczy, że od razu takie są. > i nie piszcie mi ze Paniusie nie maja swiadomosci... właśnie "paniusie" Odpowiedz Link Zgłoś
sedzimir Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 07:34 Czy Zabieg falami radiowymi Magic RF - też nie pomoże? Pozdrawiam, sedzimir Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 11:21 Kobiety! Troche zdrowego rozsadku nie zaszkodzi. Pani sie pyta o kosmetyki w gornej granicy 100 zl a my sie zaczynamy szarpac o La Mere, La Preire i Chanel. Jak do tego dodamy YSL, Dior i inne doskonalosci to nam kobieta sie przestraszy i zalamie. Zalamie sie totalnie. Szanowna Sedzimir, mimo ze te kremiki sa ciut ciut drozsze niz wyznaczona granica finansowa, jednakowoz sprobuj zaiwestowac w np Neostrate/Exuviance i temu podobne. Mene & Moy tez jest b. dobry ale moze troche drozszy. Daruj sobie La Mere ect. Te produkty sa po prostu za drogie, sa niebotycznie drogie co do swej zawartosci i skutecznosci. Mimo iz stac mnie na hmhm wyzsza wyzsza polke kosmetyczna, nie kupie tego, co nieproporcjonalne: zawartosc/skutecznosc contra cena. Tak jak wspomnialam, Nivee man man co dzien w torebce. Chanel, zeby sie dobrze czuc psychicznie, a Neostrate, zeby odpowiednio podzialac na to, co sie zmienia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 11:37 no tak kryterium cenowe jest inne, ale ja sie nie szarpie tylko uswiadamiam...ty mozesz miec nivee, ja la prairie i wazne ze dziala ale nie podwazaj tego co nie znasz..bo tobie neostrata sie sprawdzila..chanel to zaden autorytet akurat w tej dziedzinie.. ty widocznie kupujesz by sie lepiej poczuc .. i nie chce tu nikogo urazic sa i takie kobiety:) kluje mnie tylko to ze nie znajac skutecznosci innych rzeczy promujecie tylko to co wam dermorynek podsunie..Ot, liczy sie skutecznosc jakosc kryterium jets cena, to tak na marginesie bo temat jets inny i nie bede zasmiecac go .. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 12:48 coco_angel napisała: > kluje mnie tylko to ze nie znajac skutecznosci innych rzeczy promujecie tylko t > o co wam dermorynek podsunie..Ot, liczy sie skutecznosc jakosc kryterium jets > cena, to tak na marginesie bo temat jets inny i nie bede zasmiecac go .. podaj jakikolwiek skład kremu La Prairie, za to co robisz ktoś Ci płaci? Nie - a powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
romanticca Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 14:32 issey_miyake napisała: > za to co robisz ktoś Ci płaci? Nie - a powinien. Zgadzam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 02:04 dzieki za pochwale:) no szkoda ze nie placa ech...wam tez powinni...czepiacie sie slow, bo zadne argumenty nie przekonuja, nie ma co stosowac przepychanki slownej:) Issey zajrzyj do skladu la prarie jak cie to interesuje.. Wiecie nic konstruktywnego na tym forum jednak nie bedzie bo kazde slowo sprzeciwu jest tu zaraz bojkotowane, bo wiara jets tylko w jedno reszta bee...ciekawe czemu..moze jakies nlp .. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 08:39 coco_angel napisała: > Issey zajrzyj do skladu la prarie jak cie to interesuje.. prośba była do Ciebie, byś wrzuciła skład, ale widzę, że to zbyt dużo dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 08:20 "ale ja sie nie szarpie tylko uswiadamiam..." "ty mozesz miec nivee, ja la prairie" Oj, Coco, zamiast mie uswiadamiac :-) wklepmy troche kremu w buzki i zaraz sie atmosfera rozluzni. Ja moj Nivea Ty La Preire i ok. Najwazniejsze, ze wszystkie bedziemy zadowolone:-) ".. ty widocznie kupujesz by sie lepiej poczuc .. i nie chce tu nikogo urazic sa i takie kobiety:) " Alez ja taka obrazliwa nie jestem, skadze!:) Fajnie sie gada z Toba:-) A tak an marginesie. Moglabym kupic raz na miesiac sloik La Preire albo La Mere. Albo oba na raz. Nie robie tego. Zagadka- dlaczego:-))))) Serdecznie pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 09:08 ja tez Cie buziaczkuje:) Tez nie wiem dlaczego ty tego nie kupujesz hehe ...skoro az tak mozesz poszalec..no ale la prairie drogiee, ..btw sadzac po ilosci klientek ma ta marka zbycie a taka niszowaaa, ba i po co one to kupuja feeee;) o czyms to swiadczy..w sumie zbedny marketing tak jak napisalam choc wy sie bedziecie doszukiwac:) to forum to lobby specyficzne i zadne inne kremy, serum itd nie maja racji bycia:) z gory sa skreslone z wiadomych wzgledow.. ( wchodzac tu kazdy watek to marki z apteki ciekawe czemu ) tu sie licza tylko te co Wy dopuscicie do glosu...czyzby kampania? Jakbym byla mikolajem to bym wam rozdala kilka kremow i wtedy zaloze sie ze czesc z was zrezygnowalaby z tego co teraz uzywacie:) Nie znajac tej marki juz slyszalam o jej preparatach z poczty pantoflowej tez ciekawe dlaczego.. Ale to nie mialbyc hymn pochwalny dla lp, bo ja znam duzo innych super preparatow..dzialajacych i niekoniecznie tych wyzerajacych skore:) Choc zdrowy srodek w uzywaniu wsyztskiego jets bezcenny.. Czasem wasze watki o kwasach i retinoidach przypominaja te z noweli Antek:) uzywaj zadziala, musi zadzialac.. wypedzi chorobe... ale niewszyscy sa do tego stworzeni.. naogladalam sie Pan po kuracji wyzej wymienionymi choc nie mowie ze je potepiam:) Bo kazdy zajmujacy sie pielegnacja wie ze swoj wklad maja.. Zycze samych powodzen....pozdrawiam Was wszystkie.. i dziekuje za merytoryczna bardzo rozmowe... Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 12:06 Wiesz coco_angel,tych głupot które wypisujesz po prostu nie da się czytać. Za każdym razem potok słów bez konkretnej treści i bez merytorycznej odpowiedzi. W kółko to samo. Już kilka razy,nie tylko w tym wątku,byłaś proszona o podanie składu tych rzekomo genialnych kremów po kilkaset złotych.I co ? gdzie te składy? Nie podałaś ich i nie podasz,a wiesz dlaczego? bo w tych składach nic takiego nie ma,co byłoby warte tych pieniędzy. Przez wiele lat używałam kremów ktore tutaj tak zachwalasz i jakoś nie zauważyłam żadnej poprawy w wyglądzie mojej cery. A po JEDNYM opakowaniu kremu z kwasami była różnica jak między niebem z ziemią. Pewnie zaraz napiszesz że jestem ślepa,naiwna lub coś w tym stylu,w każdym razie znowu przeczytamy potok słów bez żadnych konkretów. Nie wiem jakie masz wykształcenie,ale myślę że z chemia i biologia jesteś,delikatnie mówiąc,trochę na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 13:21 Water, glycerin, alcohol 40-B, cyclopentasiloxane, dimethicone, butylene glycol, ascorbyl glucoside, biosaccharide gum-1, HDI/Trimethylol hexylactone crosspolymer, glycoproteins, panax ginseng, horsetail extract, oligopeptide-34, soluble collagen, folic acid, caviar extract, chitosan, octadecenedioic acid, glycrrhiza glabra (licorice) root extract, lysine HCL, acetyl octapeptide-3, lepidium sativum sprout extract, aminomethyl propanol, serine, polygonum cuspidatum root extract, sodium chondroitin sulfate, threonine, sodium lactate, hibiscus abelmoschus seed extract, arginine, histidine, glcyine, tryptophan, glycine soja, calcium pantothenate, carnosine, sodium hyaluronate, larix sibirica wood extract, sodium citrate, inulin, lauryl carbamate, tomato fruit extract, C13-14 isoparaffin, vegetable silica, camelia sinsensis leaf extract, polysilicone-11, sodium stearoyl lactate, ammonium acryloyldimethyltaurate/beheneth-25 methacrylate crosspolymer, polyacrylamide, tocopherol acetate, poloxamer 188, leontopodium alpinum extract, squalane, laureth-7, octyldodecanol, lecithin, cholesteryl stearate, dextran, nelumbo nucifera extract, sodium polyacrylate, cetyl alcohol, propylene glycol, cholesteryl nonanoate, calcium aluminum borosilicate, alcohol, xanthan gum, decyl glucoside, cholesteryl oleate, sodium carboxymethyl beta glucan, disodium EDTA, hydrogenated lecithin, sodium chloride, caprylyl glycol, glucose, glycine soja oil, sodium oleate, magnesium sulfate, hexylene glycol, tin oxide, polysorbate-80, hydroxyproline, calcium chloride, potassium chloride, octanoyl tetrapeptide, fragrance, linalool, citronellol, geraniol, phenoxyethanol, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, titanium dioxide (C177891). tu jest skład jednego serum lp.to już znawczynie niech poczytają mnie ta lista przerosła;) a na tej stronie są recenzje ich kosmetyków biorące pod uwagę ich skład...chyba jednak coco nie do końca ma racje. www.cosmeticscop.com/brand_review.aspx?tid=312&brand=La+Prairie&filter=itemtype%3acontent Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake kasha77 dałaś czadu - nt. :) 23.09.11, 14:02 kasha77 napisała: > tu jest skład jednego serum lp.to już znawczynie niech poczytają mnie ta lista > przerosła;) ale czad!! Skład jest zajebisty - pod względem długości :). He he, odpowiedź nasuwa się sama :). Oczywiście dla młodej i zdrowej skóry będzie idealny, ale mało kto tutaj taką posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: kasha77 dałaś czadu - nt. :) 23.09.11, 16:28 Nie mam nerw;-) do zcytania skladu. Za dlugi i juz pzry trzecim skladniki sie zmeczylam;-) Eee kobiety. Coco czasami sobie zartuje a my tak na sieriozno wszystko bierzemy i lubu dubu huzia na Jozia czyli na biedna (?) bogata (?) Coco. Problem w tym, ze kazda wybiera sobie to, co jej pasi. Jak nie pasi , z roznych wzgledow,to nie kupuje. Coco lubi La Mere i niech sobie lubi i kupuje ten morski specjal z doza pozaziemskich mocy. Mnie pasuje Nivea + kwas + nieco innych "wsadow" i dlatego to kupuje. Kiedys dawno temu firma Sissley wypuscila u nas super cudo krem Sissleya. Opakowanie, torebeczka, prezent, caluje raczki przez super przystojnego pana i usmiech eleganckiej towarzyszacej pani. Ja myslalam, ze po wklepaniu nastapi powrot do przeszlosci. Nawet sie z lekka przestraszylam;-) I co ? I nic. Zadnego powroty do przeszlosci nie bylo. A teraz idziemy na szampana mile panie. Koniecznie Pol Roger! Znaczy sie szmpan. A pozniej sie bedziemy eee smarowac kremami:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: kasha77 dałaś czadu - nt. :) 23.09.11, 16:36 hehe...dobry wpis:)ja się nie denerwuje osobiście,tylko wiem,że polecane tu kosmetyki działają a te z wyższej,najwyższej półki też czasami ale nie aż tak żeby np.kosztowac 2000zł(nooo ludzie kochani kto wyda prawie połowę średniej krajowej na krem?! no ja osobiście nie,choc na czym jak czym ale na kosmetykach nie oszczędzam). dobra idę tego szampana pic bo mi się wygazuje błehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Do moje ukochanej vanilli5555 23.09.11, 21:12 ja nie wiem co Ty mi tak przypisujesz to la mer:) la mer to nie moja polka..to sie nie da lubic:D i nic a nic nie dzialaju ech tyle wpisow o la prarie i kanebo i cholerka nic..:( a ty z tym la merem co rusz...jakas kampania czy co?:) no a propos tego sisleya kremu to fakt wielkie barachlo, niewarto cenny, pan chcial zrobic przyjemnosc zonce Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Do moje ukochanej vanilli5555 24.09.11, 01:38 No nieee my nice Coco. Toc sama napisalas "jakby tak bylo to czemu grono innych klientek zadawala sie la prairie, chanel, la mer?" Toc ja nie nie przypisuje Ci La Mere ani nie przylepiam "twarzy";-) ALE jak Ci sie znudzilo to mazidelko to ok, moge przejsc na La Praire:-). Bo o Chanel to gadac nie bedziemy chyba;-) Toc jestes Coco, Coco Chanel. W Szanelu na pewno jestes expertem. Az strach sie odzywac na tematr Szanela;-) Coco, nie bedziemy sie lapac za slowka jaka jest nalepka na sloiku. Juz pozno i czas na klepanie. The rest is silence. Ostatnie krople musujacego wypijam i ide spac. Mysle, ze musujace polepszy cyrkulacje i odzywi lepej niz te wszystkie mascie i mazidla;-). Of course I`m joking ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Do moje ukochanej vanilli5555 24.09.11, 10:40 vanillko jakas ty swiatowaaa ech ...no mucha nie siada..marzy mi sie rozmowa z toba o neuroprzekaznikach:) byeee kochana..pij na zdrowko Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: kasha77 dałaś czadu - nt. :) 23.09.11, 20:43 widze ze sklad was przerosl a myslalam ze tu sami chemicy, eksperci i z wieloletnim doswiadczeniem:)kazdy z dyplomem farmacji badz dermatologia.. ja musze sie oczywiscie douczyc bo z chemia i biologia na bakier, bo wy mnie dobrze znacie i same doktoraty tutaj:) i same merytoryczne tresci wszystkie wasze watki wnosza:) Ja naparwde was uwielbiam, powaznie:) zycze wszystkiego naj naj:) jak wam dziala to co dziala to najwazniejszeeeeee, ja na zadna drozyzne nie namawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 24.09.11, 06:40 Spojrzałam na ten skład i prawie spadłam z krzesła. Pięć pierwszych składników to woda, gliceryna, alkohol i silikony!! Ja pierdzielę. To ma być krem za ileś tam set złotych? O matko bosko. Moje kremy mają po cztery czy pięć składników: woda, kwas hialuronowy, kwas ferulowy, witamina C, witamina B. Żadnego alkoholu, silikonów, parabenów, perfum, czyli tego wszystkiego, czego skóra NIE POTRZEBUJE, a często, jak np. u mnie, wręcz nie toleruje. Ale niech każdy kupuje i stosuje to, na co ma ochotę. Jeśli ktoś widzi dobre efekty po Nivei, ktoś po La Mer, a jeszcze ktoś inny po La Prairie, to niech im będzie na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 24.09.11, 08:49 no widzxisz a tu tez jest:) tylko z nosnikami... i zadnych stabilizatorow nie ma? no przynajmniej kwas askorbinowy Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel do leebanki 23.09.11, 21:17 zapraszam do mnie podyskutujemy o tym co uzywalas, sklad jak poszukasz w necie to poczytasz..zreszta uzywalas to znasz na pamiec pewnie.. rozumiem ze wtedy wypowiesz sie merytorycznie:) tez mi tego brakuje tej merytorycznosci, ale ja nie chemik ...jak zauwazylas...ty chyba nie na bakier z tym...ale znam kilku fajnych chemikow zaopatrujacych sie w te cuda... pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: do leebanki 23.09.11, 21:47 coco_angel napisała: > zapraszam do mnie podyskutujemy o tym co uzywalas, sklad jak poszukasz w necie > to poczytasz..zreszta uzywalas to znasz na pamiec pewnie.. rozumiem ze wtedy wy > powiesz sie merytorycznie:) > tez mi tego brakuje tej merytorycznosci, ale ja nie chemik ...jak zauwazylas... > ty chyba nie na bakier z tym...ale znam kilku fajnych chemikow zaopatrujacych s > ie w te cuda... bla bla bla jak zwykle bełkot. o czym miałybyśmy dyskutować? sprzedawaj dalej swoje drogie marzenia w eleganckich słoiczkach znanym chemikom i śnijcie że są skuteczne. Skład wklejony przez Kashę nie jest niczym szczególnym żeby płacić za to kilkaset zł.To chyba jakaś pomyłka. Kilka związków nawilżających,mnóstwo naturalnych wyciągów z roślin,witamina E,kiepski filtr,sporo konserwantów,ot i tyle,żadne halo. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: do leebanki 23.09.11, 22:17 tak jak myslalam:) merytoryka cala geba...dobrze ze zauwazylas te mnostwo wyciagow roslinnych:) no ale co Ty uzywalas w takim razie? szkoda ze nie zauwazylas kilku innych: kawioru, kolagenu, histydyny, chitosanu,karnozyny, skwalenu, kwasu hialuronowego, seryny , lyzyny- mowi Ci to cos? czy niebardzo??? wiesz za co sa odpowiedizalne? chcialabym bys sie bardziej popisala.. ale dziekuje za uwage... Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: do leebanki 23.09.11, 22:36 coco_angel napisała: > szkoda ze nie zauwazylas kilku innych: kawioru, kolagenu, histydyny, chitosanu, > karnozyny, skwalenu, kwasu hialuronowego, seryny , lyzyny- mowi Ci to cos? czy > niebardzo??? nie kompromituj się laska. o kolagenie ,kawiorze,kwasie hialuronowym etc nawet nie warto wspominać bo podane zewnętrznie nie wywierają ŻADNEGO dz.p.starzeniowego. kawior...hahahaha,dobre:D za 1000 zł - jeszcze lepszy pomysł,pogratulować zakupu :D Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: do leebanki 24.09.11, 08:31 tak tak, szkoda zes jeednak nie poczytala artykulu, moze bys jednak wiecej dowiedziala sie o peptydach:) tymczasem.... zenua.. Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: do leebanki 24.09.11, 14:12 ale peptydy są znane użytkowniczkom forum i skuteczne preparaty z nimi również tak , Issey polecała :) o co Ci tak naprawdę chodzi ? że to nie jakiś kosmetyk drogeryjny z Sephory , Douglasa czy innej sieci tego typu pracujesz w , którejś tych drogerii jako konsultantka? Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: do leebanki 24.09.11, 15:36 Eeee tam zaraz konsultanktka. Takie trywialne, wyswiechtane slowko. Coco jest reprezentanka. I to nie jakiejs sieciowki. Douglas, tez mi cos. Nie widzisz! Coco! Coco Chanel!!! Doksztalc sie troche kobito;-) Wypuszczoni dwa "potezne" filmy o Coco, obejrzyj, doksztalc sie i potem gadaj;-) na poziomie z nasza Coco! Bo Coco moze duzo, jak sam chce oczywiscie. Typ rabacik na ostatnia kolekcje moze moc zalatwic;-) Juz nie mowie o jakims Chanelu nr 5, bo to , to jasne ze dostaniemy przy najblizszej okazji w ramach mmm lobbystycznej przyjazni;-)) Sama reflektuje na numer 19 bo 5 juz mam:-). Konsultantka, tez mi cos! Przedstawicielka sie mowi;-)))) Sorry kobitki, troche sobie pozartowalam w ramach pieknej jesiennej pogody. A teraz klepanie i of course Chanel nr 5 na wieczor;-) w ramach zblizen dwoch lobby z Foruma Gazety:-). Caluski w oba poiczki/3 razy/po francusku;-) Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: do leebanki 23.09.11, 22:25 a tu troche do douczenia dla was:) o skladach z peptydami tak w ramach merytoryki o peptydach wymienionych w skladzie lp:) milej lektury.. i jest wzmianka o retinolach.. www.euromedica.com.pl/index.php?page=artykulyout&id=360 milej lektury i troche pokory leebanko ci zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 16:49 ja tez Cie buziaczkuje:) = Coco, my sie bie buziaczkujmy, my sie smarujmy:-) Tez nie wiem dlaczego ty tego nie kupujesz hehe ...skoro az tak mozesz poszalec..no ale la prairie drogiee, ..btw sadzac po ilosci klientek ma ta marka zbycie a taka niszowaaa, ba i po co one to kupuja feeee;) = Coco, moze paniusie tak szaleja w Polsci i masowo wykupuja La Mere. Tu, gdzie mieszkam stiski zionelo pustka. No, sklamalabym. Trzeba sie bylo zapisac na jakas liste,zeby moc porozmawiac ze sprzedawczynia, ktora umawiala sie z klientka, rozmawiala, zamawiala sloiczek, zawiadamiala klientke, witala owa w sklepie osobiscie, pytala sie czy to TA klientka, ktora sie umawiala, wreczala sloiczek Iiiii inkasowala pieniadz! Duzy pieniadz. Bardzo duzy pieniadz! o czyms to swiadczy..w sumie zbedny marketing tak jak napisalam choc wy sie bedziecie doszukiwac:) = ee tam zaraz tam doszukiwac. My sobie tu tak sympatico rozmawiamy i sie nawzajem informujemy to forum to lobby specyficzne i zadne inne kremy, serum itd nie maja racji bycia:) z gory sa skreslone z wiadomych wzgledow.. = alez Coco. Czuje siei oburzona!;-) Maja, maja. Oczywiscie, ze maja! Piszesz Ty, pisze ja. Ja sie duzo dowiedzialam czytajac forum. Nie wykupuje wszystkiego masowo, bo nie mam takiej potrzeby ale czasami czytam uwaznie i uzywam to, co jedna drugiej polecila vel przetestowala. te co Wy dopuscicie do glosu...czyzby kampania? = no nieeee Coco, przeginasz. Popatrz na sprawe pozytywnie. Ilez tu osob polemizuje z Toba. Gdyby nikt Ciebie nie sluchal, to by nikt nic nie gadal. Jakbym byla mikolajem to bym wam rozdala kilka kremow i wtedy zaloze sie ze czesc z was zrezygnowalaby z tego co teraz uzywacie:) = wiedzialam, ze jestes dziewczyna o zlotym sercu;-). Ty mnie La mere ja Tobie Nivea;-) + kwasy:-)))))) Nie znajac tej marki juz slyszalam o jej preparatach z poczty pantoflowej tez ciekawe dlaczego.. = dlatego, ze poczta pantoflowa doskonale funkcjonowala:-)Lepiej niz poczta polska i innte poczty calego swiata;-) Ale to nie mialbyc hymn pochwalny dla lp, bo ja znam duzo innych super preparatow..dzialajacych i niekoniecznie tych wyzerajacych skore:) = i bardzo dobrze!!!!! Jak sie ajkis pasujacy watek pojawi, pisz co i jak! Na pewno sie przeczyta, ustosunkuje i moze nawet kupi:-)))) Choc zdrowy srodek w uzywaniu wsyztskiego jets bezcenny.. = tu mi sie podobasz! Czasem wasze watki o kwasach i retinoidach przypominaja te z noweli Antek:) uzywaj zadziala, musi zadzialac.. wypedzi chorobe... ale niewszyscy sa do tego stworzeni.. naogladalam sie Pan po kuracji wyzej wymienionymi choc nie mowie ze je potepiam:) Bo kazdy zajmujacy sie pielegnacja wie ze swoj wklad maja.. = no byc moze, ze lobby kwasowo-retinolowe czasami przegina pale ALE jak wyzej stwierdzilas, po to mamay zdrowy rozsadek ;-) Zycze samych powodzen....pozdrawiam Was wszystkie.. i dziekuje za merytoryczna bardzo rozmowe... = Ty sie tak Coco nie przejmuj. Jak masz jakis fajny tips to pisz i opowiadaj. Jestes very nice girl chociaz z innego lobby;-)))))) Buziaczki i szampan;-) Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 20:49 nie mam zadnych tipsow:) i nice tez nie..ale angielskim nie pogardze..i faktycznie z innego lobby:)moze sie wpisze na to dla biuscistych heheh big kisses for all my friends..thx for all Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 22.09.11, 12:57 sedzimir napisała: > Jak zlikwidować pionowe zmarszczki na szyi? Używam tylko kremu Ziaja przeciwko > zmarszczkom. Zdecydowana wydać około 100zł/mc. Skóra tłusta/mieszana, alergii n > ie mam, jestem w wieku "podeszłym", otyła. żaden krem nie przyniesie żadnych efektów, jedyne co wchodzi w grę to medycyna estetyczna (ostrzykiwanie, laser). Odpowiedz Link Zgłoś
kekoa2 Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 20:01 Albo chodzić w golfach,a medycyne estetyczną zastosować na twarz aby odwrócić uwagę od szyi.tak ,to chyba najlepsze wyjście.i wtedy to nawet Nivea wystarczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 20:29 > Albo chodzić w golfach,a medycyne estetyczną zastosować na twarz aby odwrócić u > wagę od szyi.tak ha ha ha za kazdym razem jak widze Jole Kwasniewska, to mam ochote jej w photoshopie dorysowac apaszke :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmsgallery Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 28.09.11, 14:41 Ja bym z kolei dodała, że odpowiednia dieta np. kuchnia wg 5 przemian itp. ogólnie dieta ukierunkowana na piękną skórę (oleje, ryby, awokado, owoce itp.) może zdziałać cuda. rezygnacja z rafinowanego cukru i żywności z hormonami już przynosi efekty. Mozna także łykać antyoksydanty, ale to po oczyszczeniu organizmu (jelit), żeby się coś wchłaniało. Co do samo wchłanianie się przez naskórek to jest ograniczone i własnie po to skóra jest! Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 20:35 Zaakceptowac i za mocno nie eksponowac. Odstaw uzywki, zdrowo sie odzywiaj i moze jakis krem z retinolem na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 23.09.11, 22:20 Jak zlikwidować pionowe zmarszczki na szyi? Używam tylko kremu Ziaja przeciwko zmarszczkom. Zdecydowana wydać około 100zł/mc. Skóra tłusta/mieszana, alergii nie mam, jestem w wieku "podeszłym", otyła. nie ma takiej mozliwosci kremami. tylko operacja plastyczna. warto. zbieraj. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
magdemo Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 30.09.11, 17:49 Mojej mamie, ktora jest po 60tce pomoglo przyjmowanie astaksantyny i smarowanie szyi kremem z kofeina pobudzajaca krazenie. Generalnie po odstawieniu slodyczy i generalnie cukru + suplmeentacji astaksantyna byly efekty. MOja mama schudla mocno i stad skóra zaczeła obwisać, ale zostało to skutecznie zatrzymane. CO do efektów cofania się zmian w wieku 45+ to wedlug mnie mozesz liczyc na odnowe komórkową w tym wieku ale po przejsciu na odżywianie makrobiotyczne/świeże warzywa itp antyoksydanty +białko dobrej jakości i eliminacje śmieci w stylu słodki nabiał, ale to już info na inne forum, generalnie - jesteś tym co jesz. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5555 Re: Jakie serum na "szyje indyczą"- zmarszczki pi 01.10.11, 10:34 Zgodzilaby sie z teza kolezanki piszacej powyzej. Ale sa tez tzw wrodzone tendencje. Niektorzy maja tendencje do tworzenia tzw indyczej szyi a niektorzy nie. Ani moja mama wiek hmhm ani ja wiek hmhm nie mamy tendencju do tworzrena sie idyczej szyi, woli ani tym podobnym zmianom. Czyli geny, to, co sie je, jak sie spi i jak sie zyje:-) oraz czy sie gwaltownie chudnie To tak generalnie. W szczegolach to juz duzo powiedzialysmy na watku:-) A jaki to jest ten krem z kofeina? Tak w ramach prewencji sie pytam. Pozdrawiam, szczegolniei moja ulubiona Coco;-) Odpowiedz Link Zgłoś