agas301 24.09.11, 11:10 Chciałabym sprawdzić datę produkcji kremu (kod: 40G21W) Sprawdzałam w datecalculator - nulla. Będę wdzięczna za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasha77 Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 12:25 data produkcji luty 2010.traci ważnośc 07.2012. Odpowiedz Link Zgłoś
oanka Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 12:33 checkcosmetic.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
agas301 Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 16:11 Dzięki dziewczyny:) Połakomiłam się i nie wiem czy warto. O naprawdę przełomowe odkrycia, wbrew reklamom, w kosmetyce bardzo trudno, ale w renomowanych firmach kosmetycznych, mających własne laboratoria, dzieje się sporo. Choćby badania dotyczące peptydów (matrixyl, aminopeptydy), które mogą być wykorzystywane w kosmetyce zarówno jako cząsteczki transportujące składniki aktywne w głąb skóry, jak i "podpórki skóry" spłycające zmarszczki. Do grupy "odmładzaczy" zalicza się też pro-xylane - Lancome Absolue, HR Collagenist, LRP Substiane, Loreal Derma Genesis. Swoją drogą ciekawe jest czy stopień działania jest porównywalny w tychże markach. Mam akurat Collagenist z innymi nie miałam do czynienia więc nie wiem jak działają choć ogólnie kosmetyki LPR są dobre. Mnie jednak zaniepokoiła konsystencja mojego kremu - twarda, czy któraś stosowała i rzeczywiście tak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 17:58 mialam i miał dosc rzadką konsystencje. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 22:07 a masz do skory suchej collagenist czy all skin type? Odpowiedz Link Zgłoś
agas301 Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 26.09.11, 14:56 all skin types i tym bardziej wydaje mi się dziwne (do suchej jest zawsze bardziej treściwy - więc gęściejszy) Odpowiedz Link Zgłoś