Dodaj do ulubionych

Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein

24.09.11, 11:10
Chciałabym sprawdzić datę produkcji kremu (kod: 40G21W)
Sprawdzałam w datecalculator - nulla.
Będę wdzięczna za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 12:25
      data produkcji luty 2010.traci ważnośc 07.2012.
      • oanka Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 12:33
        checkcosmetic.net/
        • agas301 Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 16:11
          Dzięki dziewczyny:)
          Połakomiłam się i nie wiem czy warto. O naprawdę przełomowe odkrycia, wbrew reklamom, w kosmetyce bardzo trudno, ale w renomowanych firmach kosmetycznych, mających własne laboratoria, dzieje się sporo. Choćby badania dotyczące peptydów (matrixyl, aminopeptydy), które mogą być wykorzystywane w kosmetyce zarówno jako cząsteczki transportujące składniki aktywne w głąb skóry, jak i "podpórki skóry" spłycające zmarszczki.
          Do grupy "odmładzaczy" zalicza się też pro-xylane - Lancome Absolue, HR Collagenist, LRP Substiane, Loreal Derma Genesis. Swoją drogą ciekawe jest czy stopień działania jest porównywalny w tychże markach.
          Mam akurat Collagenist z innymi nie miałam do czynienia więc nie wiem jak działają choć ogólnie kosmetyki LPR są dobre.
          Mnie jednak zaniepokoiła konsystencja mojego kremu - twarda, czy któraś stosowała i rzeczywiście tak to wygląda?
          • kasha77 Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 17:58
            mialam i miał dosc rzadką konsystencje.
          • coco_angel Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 24.09.11, 22:07
            a masz do skory suchej collagenist czy all skin type?
            • agas301 Re: Rozszyfrowanie kodu - Helena Rubinstein 26.09.11, 14:56
              all skin types i tym bardziej wydaje mi się dziwne (do suchej jest zawsze bardziej treściwy - więc gęściejszy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka