Dodaj do ulubionych

Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 12 %

02.11.11, 16:14
Witam
Posiadam rumien i naczynka na policzkach, czy dobrym polaczeniem byla by taka pielegnacja na noc tzn:

Avene Diroseal + za jakis czas wklepanie Neostraty Bionic Face 12 % PHA w celu min nawilzenia, bo wiem ze Diroseal po jakims czasie wysusza a chce tego uniknac, nie nawidze sahary na buzce.

Czy takie polaczenie jest ok, czy to nie bedzie jakis hardcore?

Reszta mojej pielegnacji wyglada tak
Rano: Avene Antirougers Riche + na to filtr 50tka
Wieczorem: o to wlasnie pytam :P

Mycie buzi: Cetaphil zel emulsja / Avene Antiroguers mleczko.

prosze o odpowiedz. dziekuje
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 02.11.11, 18:49
      poppe napisał:

> Witam
      > Posiadam rumien i naczynka na policzkach, czy dobrym polaczeniem byla by taka p
      > ielegnacja na noc tzn:
      >
      > Avene Diroseal + za jakis czas wklepanie Neostraty Bionic Face 12 % PHA w celu
      > min nawilzenia, bo wiem ze Diroseal po jakims czasie wysusza a chce tego unikna
      > c, nie nawidze sahary na buzce.

Lepiej rozdziel te dwa produkty. Zacznij od jednego z nich, nie stosuj dwóch jednocześnie. Możesz sobie na początek bardziej zaszkodzić niż pomóc.

> Czy takie polaczenie jest ok, czy to nie bedzie jakis hardcore?

Może być hardcore, ale nie musi. Wszystko jest kwestią wrażliwości.
      • coco_angel Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 02.11.11, 18:59
        issey ma racje;) hardcore murowany..
        takie zestawienie to polecaja dla wzmocnienia dzialania retinolu:)
      • poppe Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 02.11.11, 21:45
        Tzn ze moze mocno mnie podraznic wiem ze Bionic w skladzie ma cos co lekko zluszcza ale ma tez PHA co jest niby mega fajne przy cerze naczynkowej, za to Diroseal ma retinol ktory pogrubia naskorek ale on chyba tez zluszcza lekko i po jakims czasie wysusza?
        • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 02.11.11, 23:01
          poppe napisał:

> Tzn ze moze mocno mnie podraznic wiem ze Bionic w skladzie ma cos co lekko zlus
          > zcza ale ma tez PHA co jest niby mega fajne przy cerze naczynkowej, za to Diros
          > eal ma retinol ktory pogrubia naskorek ale on chyba tez zluszcza lekko i po jak
          > ims czasie wysusza?

kwasy PHA mogą lekko złuszczać, ale mogą i podrażnić, więc na początek zastosuj jeden produkt i po czasie ok. 2tyg gdy nie będzie podrażnień wprowadź ostrożnie drugi produkt (retinal który jest w Dirosealu potrafi mocno podrażnić).
          • poppe Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 02.11.11, 23:20
            aha rozumiem ale chcial bym na noc oba stostowac np zaczac wpierw od neostraty na noc po 2 tyg wlaczyc diroseal tez na noc tzn wpierw pha z bionica a po wchlonieciu reinol z dirosealu mozna tak?
            • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 02.11.11, 23:53
              poppe napisał:

> aha rozumiem ale chcial bym na noc oba stostowac np zaczac wpierw od neostraty
              > na noc po 2 tyg wlaczyc diroseal tez na noc tzn wpierw pha z bionica a po wchlo
              > nieciu reinol z dirosealu mozna tak?

można stosować obydwa na noc, jeden po drugim
    • poppe Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 00:03
      aha no wlasnie o to mi w ogole chodzilo ciagle czy moge je polaczyc ze soba, rozumiem po prostu ze zaczynajac taka kuracje nie zaczynac od razu od nalozenia dwoch kremow na raz na noc tylko dac wpierw przyzwyczaic sie skorze do diresolu i po 2 tyg dorzucic na niego neostrate bionica, dobrze ciebie zrozumialem?
      • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 11:38
        poppe napisał:

> nie zaczynac od razu od nalozenia d
        > woch kremow na raz na noc tylko dac wpierw przyzwyczaic sie skorze do diresolu
        > i po 2 tyg dorzucic na niego neostrate bionica, dobrze ciebie zrozumialem?

2 tygodnie - to pojęcie względne. Jeśli Neostrata będzie Ciebie jakkolwiek podrażniać, powodować dyskomfort to należy ten okres przedłużyć. Osobiście zaczęłabym od Dirosealu - to u niego jest większe prawdopodobieństwo że Ciebie podrażni niż Neostrata. Choć w takiej konfiguracji (dwa produkty) wszystko może podrażniać. Dlatego należy uważać. Dla własnego bezpieczeństwa zużyj 1 opakowanie Dirosealu, 1 opakowanie Neostraty i jako 3 opakowanie połącz je obydwa.
        • poppe Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 14:58
          issey, wybacz jeszcze cos sie zapytam, bo widze ze masz sporo wiedze na ten temat a ja nie mam kogo sie teraz dopytac, a na innych forach raczej malo kto odpowiada...

Mam tez krem Auridem XO żel stosuje na dzien i na noc, jakis pewnie miesiac, pewnie za malo aby powiedziec o efektach dlatego pomyslalem nad Dirosealem, ale czy jest sens zmieniac po miesiacu krem? Auriderm fajny jest fajna konsystencja nie podraznia mnie choc jest dla naczynkowcow i ma w sobie alokohol to mi nic nie robi ale pomyslalem aby go zamienic na Drioseel i stosowac tak jak w 1 poscie opisalem ale hm aby efekty po dirosealu byly trzeba stostowac min 3 miesiace a czasem i dluzej aby byly efekty, a ja moze po nowym roku wybiore sie na laser a przed i po laserze nie mozna uzywac retinolu...

myslisz ze polaczenie takie
          rano: avene antiroguers riche + filtr
          wieczorem: auriderm zel xo + neostrata bionic face 12 % pha bedzie tez okej?
          • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 16:08
            poppe napisał:

> Mam tez krem Auridem XO żel stosuje na dzien i na noc, jakis pewnie miesiac, pe
            > wnie za malo aby powiedziec o efektach dlatego pomyslalem nad Dirosealem, ale c
            > zy jest sens zmieniac po miesiacu krem?

miesiąc to mało, potrzeba czasu na efekty, poza tym jeśli nie przynosi pożądanych efektów może pozostała część pielęgnacji nie jest taka jak być powinna. Poza tym Auriderm XO nie wystarczy, potrzeba do tego coś dorzucić np. Diroseal lub Bionic, ale nie albo albo.

> myslisz ze polaczenie takie
            > rano: avene antiroguers riche + filtr
            > wieczorem: auriderm zel xo + neostrata bionic face 12 % pha bedzie tez okej?

wychodzisz rano i wracasz wieczorem? o której idziesz spać?
            • coco_angel Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 22:25
              >miesiąc to mało, potrzeba czasu na efekty, poza tym jeśli nie przynosi pożądanych efektów może pozostała część pielęgnacji nie jest taka jak być powinna. Poza tym Auriderm XO nie wystarczy, potrzeba do tego coś dorzucić np. Diroseal lub Bionic, ale nie albo albo.

Issey naprawde??? ooo cos nowego..
              oradz cos ze swojej skrzynki magicznej... z Issey jets tak ze jak cos nie po jej mysli to juz przysle swoje klakierki i bedziesz musiala sie kremowac w pracy po pracy przed praca..
              Zenada jak ludzie wierza osobie zuplenie anonimowej we wszystkoooo
              • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 22:28
                coco_angel napisała:

> bedziesz musiala sie kremowac w pracy
                > po pracy przed praca..

autorem wątku jest mężczyzna
    • poppe Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 21:48
      nie rozumiem, co w tym dziwnego ze wychodze rano a wracam wieczorem? bo pracuje jak chyba wiekszosc, nie moge oderwac sie od roboty i pojsc przyudrowac przyslowowiego noska :D wiec nie wiem o co chodzi dokladnie ?:D

Jak to dorzucic do tego? No napisalem, ze np rano avene antiroueers + fitr 50tka a wieczorem auriga + bionic, lub diroseal + bionic
      • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 22:11
        poppe napisał:

> nie rozumiem, co w tym dziwnego ze wychodze rano a wracam wieczorem? bo pracuje
        > jak chyba wiekszosc, nie moge oderwac sie od roboty i pojsc przyudrowac przysl
        > owowiego noska :D wiec nie wiem o co chodzi dokladnie ?:D
        >
        > Jak to dorzucic do tego?

Nie chcesz, to nie odpowiadaj. Bywaj.
        • poppe Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 22:21
          chodze spac o 21-22 jak wroce z pracy? ale co to ma do rzeczy czy chcesz powiedziec ze jeszcze w robocie mam isc i kremowac sie? ;d
          • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 03.11.11, 22:28
            poppe napisał:

> chodze spac o 21-22 jak wroce z pracy? ale co to ma do rzeczy czy chcesz powied
            > ziec ze jeszcze w robocie mam isc i kremowac sie? ;d

Nie. Nieważne. Rób co chcesz.
            • poppe Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 10:01
              idz poplacz w poduszke slaby czlowieczku, nie wypowiadaj sie na forum bo fochy strzelasz zaraz nie chcesz pomagac to w ogole nie truj
              • azalka2 Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 10:45
                > idz poplacz w poduszke slaby czlowieczku, nie wypowiadaj sie na forum bo fochy
                > strzelasz zaraz nie chcesz pomagac to w ogole nie truj

Poppe!!! aleś pojechał. Dziewczyna Ci pomaga , odpowiada, nie zbywa, a Ty na koniec wyjeżdzasz z takim tekstem. Czytałam ten watek od początku i Issey od samego początku odpowiadała Ci rzeczowo na Twoje pytania, wątpliwości.

W jednym z postów pytając o to od której pracujesz i o której wracasz, to nie był zarzut, tylko pytała się aby pomóc ustalić Ci pielęgnację. To ile i jak pracujesz to jest twoja i wyłącznie sprawa.
                Chyba nie do końca zrozumiałeś intencje Issey.
                • rosabell Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 11:57
                  a u dermatologa byles? ja moge ci polecic jakikolwiek krem z metronidazolem i skinoren gel 15%. ale to dostanisz chyba tylko na recepte.
                  • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 12:52
                    rosabell napisała:

> a u dermatologa byles? ja moge ci polecic jakikolwiek krem z metronidazolem i s
                    > kinoren gel 15%. ale to dostanisz chyba tylko na recepte.

Na rumień nie stosuje się metronidazolu, tylko na podłoże bakteryjne (autor wątku nie pisał nic o trądziku, etc.). Skinoren żel jest bez recepty.
                    • rosabell Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 13:15
                      a to ciekawe co piszesz. czyzbys znala sie na tym lepiej niz lekarze dermatolodzy? krem Rozex zawierajacy metronidazol przepisywany jest wlasnie na rumien. zreszta wujek google ci odpowie

www.laboratoriumurody.pl/forum/rosacea-tradzik-rozowaty,t522.html
                      • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 13:30
                        rosabell napisała:

> a to ciekawe co piszesz. czyzbys znala sie na tym lepiej niz lekarze dermatolod
                        > zy? krem Rozex zawierajacy metronidazol przepisywany jest wlasnie na rumien. zr
                        > eszta wujek google ci odpowie
                        >
                        > www.laboratoriumurody.pl/forum/rosacea-tradzik-rozowaty,t522.html

trądzik różowaty to nie to samo co rumień. Rozex owszem zawiera metronidazol, ale na rumień nie jest zapisywany.
                        • rosabell Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 13:35
                          issey_miyake napisała:

> rosabell napisała:
                          >
                          > > a to ciekawe co piszesz. czyzbys znala sie na tym lepiej niz lekarze derm
                          > atolod
                          > > zy? krem Rozex zawierajacy metronidazol przepisywany jest wlasnie na rumi
                          > en. zr
                          >
                          > >
                          >
                          >
                          > trądzik różowaty to nie to samo co rumień. Rozex owszem zawiera metronidazol, a
                          > le na rumień nie jest zapisywany.

taaak???ii ty to wiesz napewno? no popatrz a ja mam zupelnie inne doswiadczenia. ale to pewnie lekarze niedouczeni sie myla :>
                          >
                          >
                          • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 13:44
                            rosabell napisała:

> taaak???ii ty to wiesz napewno? no popatrz a ja mam zupelnie inne doswiadczenia
                            > . ale to pewnie lekarze niedouczeni sie myla :>

nie każdy rumień ma takie podłoże.
                            • rosabell Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 13:49
                              issey_miyake napisała:

>
                              > nie każdy rumień ma takie podłoże.
                              >
                              >
                              ale co chcesz mi udowodnic? ze kolega nie powinnien absolutnie nie powinien stosowac metronidazolu, bo ty tak uwazasz? i mnie akurat wykladow na ten temat nie musisz robic, bo wiem z autopsji wystarczajaco duzo i dla mnie zadnym ekspertem nie jestes
                              • issey_miyake Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 13:52
                                rosabell napisała:

> ale co chcesz mi udowodnic? ze kolega nie powinnien absolutnie nie powinien st
                                > osowac metronidazolu, bo ty tak uwazasz? i mnie akurat wykladow na ten temat ni
                                > e musisz robic, bo wiem z autopsji wystarczajaco duzo i dla mnie zadnym ekspert
                                > em nie jestes

Wykładów nie robię, wypadałoby uściślić informację. Czasami to forum czytają osoby, które z tematem nie mają nic wspólnego i mogłyby przypadkiem wziąć sobie niektóre rady do serca.

oczywiście jeśli pójdzie do lekarza, czy kogokolwiek innego - lekarz zdecyduje co robić. Ale chwilowo pyta na forum.
                                • marna_klucha Rosabell 04.11.11, 18:40
                                  Dokladnie. Pyta na forum i to o konkretne kremy i konkretna pielegnacje. Nie pyta sie ani o rozex ani o metronidazol.
                                • coco_angel Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 20:24

>Wykładów nie robię, wypadałoby uściślić informację. Czasami to forum czytają osoby, które z tematem nie mają nic wspólnego i mogłyby przypadkiem wziąć sobie niektóre rady do serca.
                                  i tu kolezanka Rosabell uderzyla w sednooo, mam wrazenie jednak ze to forum prywtane, Issey jets wielkim ekspertem, mysli ze zna sie na wsyztskim, wszytsko ma obcykane, lepiej niz lekarze, chyba ze sie uczy na lekarza..
                                  Nikt inny wypowiadac sie juz nie moze bo jest zlinczowany badz napastowany slownie, wg klakierow , ktorzy natychmiast sie znajduja, nie ma racji, a ci klakierzy nieraz reprezentuja taki poziom, ze podrecznik podstaw pielegnacji powinni miec na biezaco pod reka.
                                  Issey Ty masz jakis certyfikat???Na jakiej podstawie wieszz e Twoje racje sa te naj ??
                • coco_angel Re: do azalki 04.11.11, 20:18
                  owszem Issey jets wielka "pomaga" ale fochy strzela..jak ktos jest innego zdania rowniez...poza tym jej porady czasem sa jednotorowe..Niektore rady po prostu niespojne a po wykladzie z pielegnacji hehe juz padlam.
                  Ale adwokatow ma wieluuu, moze czasem to trolle?
                  Zaraz na mnie nakrzycza jej adwokaci zem nieobiektywna ale taka prawda, jak ktos jest przeciw badz sie stawia juz jest prawie zlinczowany!!!
                  Azalko przeczytaj dokladnie jak Issey sie wypowiada jak ktos jej sie przeciwstawi.
                  • rosabell Re: do azalki 04.11.11, 20:32
                    coco_angel napisała:

> owszem Issey jets wielka "pomaga" ale fochy strzela..jak ktos jest innego zdan
                    > ia rowniez...poza tym jej porady czasem sa jednotorowe..Niektore rady po prostu
                    > niespojne a po wykladzie z pielegnacji hehe juz padlam.
                    > Ale adwokatow ma wieluuu, moze czasem to trolle?
                    > Zaraz na mnie nakrzycza jej adwokaci zem nieobiektywna ale taka prawda, jak kt
                    > os jest przeciw badz sie stawia juz jest prawie zlinczowany!!!
                    > Azalko przeczytaj dokladnie jak Issey sie wypowiada jak ktos jej sie przeciwsta
                    > wi.
                    >

ja tylko z pobieznej lektury forum wyciagnelam podobne wnioski:> ale chyba kazdy ma swoj rozum i nie lyka wszystkiego jak ges
                    • coco_angel Re: do rosabell 04.11.11, 20:51
                      ale chyba
                      > kazdy ma swoj rozum i nie lyka wszystkiego jak ges
                      Powiem Ci Rosabell ze chyba niekoniecznie, jak gesi twierdza ze to jest guru, nawet jak to wszystko jest palcem na wodzie pisane, mysle sobie, ze jednak to forum jest sponsorowane,biegnie jednym utartym torem, wsrod tych samych nazw kosmetykow, jak Issey ma dyplom i certyfikat to niech sie pochwali.Ja nie rozumiem jak mozna tak slepo wierzyc osobom anonimowym.Nigdy bym nie zawierzyla komus, kto nie wiadomo kim jest, jakie ma wyksztalcenie a daje takie porady.Porady, ktore niejednokrotnie traca jakims absurdem.Ale klakierzy powiedza ze nie.Osob innych sie nie dopuszcza do glosu badz sie boja wypowiedziec.
                      Najwazniejsze by nikomu nie zaszkodzily ale pewnie osoba radzaca ma to na uwadze, a osoby sluchajace maja pod rozwaga ze to forum to nie lekarz, byc moze nawet nie zaden specjalista!!!
                      Isesey chce dorownac Basi Kwiatkowskiej.
                      • rosabell Re: coco_angel 04.11.11, 21:15
                        no mi to tez wyglada na przerost formy nad trescia;)polaczony z mania wielkosci;)
                        • coco_angel Re: coco_angel 04.11.11, 21:42
                          rosabell napisała:

> no mi to tez wyglada na przerost formy nad trescia;)polaczony z mania wielkosc
                          > i;)

Bingo:) swietnie to ujelas rosabell, nie smialam tego wypowiedziec glosno, choc samo sie nasuwa.To takie forum dyktatorskie.
    • rosabell Re: Rumień krem Diroseal + Neostrata Bionic Face 04.11.11, 19:48
      a ty co adwokat? to jest forum i moge sobie pisac co mi sie chce i malo mnie obchodza twoje marne wywody
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka