Dodaj do ulubionych

Lampa UVB?

18.12.11, 02:33
Chciałabym skorzystać z lampy, kwarcówki, czy jak ją zwał, która emituje tylko promieniowanie UVB. Są takie? Takiego zwykłego solaryjnego UVA to nie chcę :)

Wiecie może, czy gabinety kosmetyczne mają w ofercie terapię UVB, nie opalającą, tylko leczącą problemy skórne? Wiem, że dermatolodzy miewają, ale takie sesje są paskudnie drogie :(

Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Lampa UVB? 18.12.11, 23:58
      Upsie
      • duola77 Re: Lampa UVB? 19.12.11, 04:57
        to trzeba było tak od razu :(

Ty masz problem medyczny a nie tylko kosmetyczny
        tak jak pisała Issey - dermatolog i naświetlania pod kontrolą

w Twoim przypadku to nie fanaberia i przysługuje Ci terapia na NFZ , bezpłatna
        • nessie-jp Re: Lampa UVB? 19.12.11, 21:37
          > w Twoim przypadku to nie fanaberia i przysługuje Ci terapia na NFZ , bezpłatna

Myślicie? Mam złe doświadczenia z "państwowymi" dermatologami, na ogół olewają mnie tak totalnie, że bardziej nie można :/ Ale spróbuję się zapisać...
          • duola77 Re: Lampa UVB? 19.12.11, 22:17
            Nessie , ja wiem ,że teoria teorią a życie sobie :|
            cóż mogę Ci zasugerować? może to ,żebyś się rozglądnęła wśród dermatologów przyjmujących w poradniach przyszpitalnych gdzie jest oddział dermatologiczny

a poza tym niewielu znam takich , którzy mają praktykę tylko prywatną , tak btw ;)

nie zniechęcaj się bo azs to przykra dolegliwość i bardzo potrafi uprzykrzyć życie , prawda?
            nie bujaj się z tym sama , pozdr.
            • duola77 Re: Lampa UVB? 19.12.11, 22:21
              ŁZS literówka się wkradła z szybkości
          • issey_miyake Re: Lampa UVB? 20.12.11, 01:06
            nessie-jp napisała:

> Myślicie? Mam złe doświadczenia z "państwowymi" dermatologami, na ogół olewają
            > mnie tak totalnie, że bardziej nie można :/ Ale spróbuję się zapisać...

Może być problem z tym, by lekarz dał skierowanie na lampy przy łzs. Ale warto spróbować. Pamiętaj też, że lekarz lub przychodnia w której pracuje musi mieć podpisaną umowę ze szpitalem lub przychodnią w której te lampy są.
    • issey_miyake Re: Lampa UVB? 19.12.11, 01:23
      nessie-jp napisała:

> Chciałabym skorzystać z lampy, kwarcówki, czy jak ją zwał, która emituje tylko
      > promieniowanie UVB. Są takie? Takiego zwykłego solaryjnego UVA to nie chcę :)
      >
      > Wiecie może, czy gabinety kosmetyczne mają w ofercie terapię UVB, nie opalającą
      > , tylko leczącą problemy skórne? Wiem, że dermatolodzy miewają, ale takie sesje
      > są paskudnie drogie :(

W szpitalach, na oddziałach dermatologicznych głównie, poproś dermatologa o skierowanie na zabiegi tymi lampami, z reguły nie robią problemów, jeśli problem jest rzeczywiście męczący.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka