Dodaj do ulubionych

pierwsze białe wlosy

30.12.11, 17:35
Jestem jeszcze młoda, a juz mam białe włosy. Podobno sie zdarza. Nie widac ich szczególnie, bo są ze 3 na głowie, ale chciałabym mzienic kolor lwosow na blond, zanim białość obejmie cała głowę... Męczyć wlsoy farba czy sobie darować, bo za niedługo będę musiała regularnie farbować?
Obserwuj wątek
    • sofitell Re: pierwsze białe wlosy 30.12.11, 19:05
      Sobie darować. Ani się nie obejrzysz, a będziesz zmuszona robić to systematycznie, do znudzenia. Na pocieszenie - od 3 włosów do większej siwizny droga daleka, nawet 10 - 14 lat.
      • madz_ik_k Re: pierwsze białe wlosy 09.01.12, 00:02
        sofitell napisała:

> Sobie darować. Ani się nie obejrzysz, a będziesz zmuszona robić to systematycz
        > nie, do znudzenia. Na pocieszenie - od 3 włosów do większej siwizny droga dalek
        > a, nawet 10 - 14 lat.

To chyba chciałam usłyszeć:)
    • znana.jako.ggigus Re: pierwsze białe wlosy 31.12.11, 16:16
      nie ma reguły, kiedy osiwiejesz, ja miałam pierwszego siwulca w wieku 24 lat ( i myślałam, o święta naiwności, że nie spłukałam dobrze maseczki nagietkowej, bo włos rósł na granicy twarzy), a po dobrych 14 latach mam siwą lewą skroń imuszę się regularnie farobwać.
      Tylko lewa strona nawala:)
      Nie przejmuj się, blond to dobry pomysł, bo jak twierdziła moja fryzjerka, siwe włosy łatwiej zafarbować na blond, łatwiej przyjmują farbę, no i odrosty nie są aż tak widoczne.
      • madz_ik_k Re: pierwsze białe wlosy 09.01.12, 00:04
        znana.jako.ggigus napisała:

> Tylko lewa strona nawala:)

:))))

> Nie przejmuj się, blond to dobry pomysł, bo jak twierdziła moja fryzjerka, siwe
        > włosy łatwiej zafarbować na blond, łatwiej przyjmują farbę, no i odrosty nie s
        > ą aż tak widoczne.

Tez tak myślałam. Z natury mam ciemne włosy. Podchodzące momentami pod brunetkę. Chociaż jako dziecko miałam jasne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka