Dodaj do ulubionych

Tatuaz NIEtrwaly

IP: 62.179.17.* 09.03.02, 13:06
Slyszalem o tatuazach, ktore w ciagu 2-3 lat bledna i znikaja.
Czy moze ktoras z Was wie cos wiecej na ten temat: wlasne doswiadczenia, jakies
PEWNE namiary w Warszawie, ceny?
Chce zrobic niespodzianke zonie na urodziny, wiec wdzieczny bede za wszelkie
szczegoly.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Helena Re: Tatuaz NIEtrwaly IP: 213.134.140.* 11.03.02, 10:45
      Ja mam kilka tatuazy, ale takich na cale zycie. Z tymi kilku letnimi jest tak,
      ze przez rok masz tatuaz, kolejny rok masz wyblakly tatuaz a w 3 roku
      masz "kupe" czyli paskudne niewiadomoco. Zdecydowanie odradzam. Zreszta nawet
      jakby ladnie schodzily takie tatuaze tymczasowe to i tak bym nie zrobila. Ja
      jestem taki typ, ze jak kawa to czarna, mocna i slodka, jak tatuaz to na cale
      zycie, jak milosc to do konca swiata. Taki typ ekstremalny, zadnych pol-
      rozwiazan i pol-srodkow. A jezeli sie obawiasz, ze tatuaz Ci sie znudzi, to
      moge ci powiedziec, ze swoje ogladalam z zachwytem kazdego ranka przez trzy
      miesiace, a potem tak one we mnie wrosly, ze nie wyobrazam sobie, zebym ich nie
      miala. Sa dla mnie tak naturalne, jakbym sie z nimi urodzila.
      Pozdrawiam
      H.
    • Gość: Helena Re: Tatuaz NIEtrwaly IP: 213.134.140.* 11.03.02, 10:45
      Ja mam kilka tatuazy, ale takich na cale zycie. Z tymi kilku letnimi jest tak,
      ze przez rok masz tatuaz, kolejny rok masz wyblakly tatuaz a w 3 roku
      masz "kupe" czyli paskudne niewiadomoco. Zdecydowanie odradzam. Zreszta nawet
      jakby ladnie schodzily takie tatuaze tymczasowe to i tak bym nie zrobila. Ja
      jestem taki typ, ze jak kawa to czarna, mocna i slodka, jak tatuaz to na cale
      zycie, jak milosc to do konca swiata. Taki typ ekstremalny, zadnych pol-
      rozwiazan i pol-srodkow. A jezeli sie obawiasz, ze tatuaz Ci sie znudzi, to
      moge ci powiedziec, ze swoje ogladalam z zachwytem kazdego ranka przez trzy
      miesiace, a potem tak one we mnie wrosly, ze nie wyobrazam sobie, zebym ich nie
      miala. Sa dla mnie tak naturalne, jakbym sie z nimi urodzila.
      Pozdrawiam
      H.
    • Gość: lina Re: Tatuaz NIEtrwaly IP: *.ceu.hu 18.03.02, 02:25
      Ja mam taki nietrwaly teraz juz wiem ze jak mi zblaknie zupelniei zejdzie to go powtorze - bardzo sie do niego
      przyzwyczailam, jesli jedank chcesz zeby Ci znikl to ja nie jestem tak do konca pewna czy one tak naprawde
      znikaja zupelnie bez sladow moze tak ale mysle ze po dluzszym niz 3 lata czasie mi mija drugi rok i wiekszych
      zmian nie widze, ale to chyba zalezy od tego jak gleboko wprowadzony byl pigment. Co do normalnych tatuazy to
      nie podoba mi sie w nich to ze czarny kolor niebieszczeje z czasem i generalnie kolory bledna, ja zrobilam sobie
      tatuaz tylko ciemno brazowym pigmentem i osobiscie jestem tym zachwycona - no dobra to nie byla obiektywna
      opinia ;-)) Robilam go we Wroclawiu wiec cenowo ani informacyjnie Cie nie poratuje wszystko zalezy tez od
      wielkosci i ilosci uzytych kolorow, podzwon popytaj,
      powodzenia
      pomysl uwazam swietny...
      lina
      • trotula Re: Tatuaz NIEtrwaly 20.03.02, 12:22
        Pracuję w Studiu Tatuażu, sama mam kilka "prawdziwych" i jeden nietrwały, i
        również nie polecam. Oprócz tego, co napisała Helena, tj. blaknięcie i brzydkie
        schodzenie koloru, taki czasowy tatuaż mniej cieszy - wiesz, że to w pewnym
        sensie imitacja. Jeżeli chodzi o kwestie cenowe, to nie wiem, jak jest w
        Warszawie, ale na ogół kosztuje dwa razy tyle co tatuaż trwały. Wykonywany jest
        tymi samymi barwnikami co makijaż permanentny i zostaje na skórze od 3-5 lat, w
        zależności od skóry.
        A czerń trwałych tatuaży raczej nie 'niebieszczeje' o ile były one wykonywane
        tuszem kreślarskim ;-) Najwyżej może nieco zszarzeć, ale raz na parę lat mała
        korekta kolorków i z powrotem wyglądają ładnie.
        • trotula Re: Tatuaz NIEtrwaly 20.03.02, 12:23
          O ile NIE były wykonywane tuszem kreślarskim oczywiście :-)
    • Gość: Virge Re: Tatuaz NIEtrwaly IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.02, 15:22
      Chyba masz na myśli taki z henny, miałam taki w wakacje. Faktem jest, że po
      kilku dniach nie ma po nich śladu. Odradzam stosowanie na miejsce wytatuowane
      jakichkolwiek balsamów lub oliwek - schodzi raz dwa. Ładnie wygląda pierwszego
      dnia - choć można by mieć jeszcze wiele do życzenia, ale potem... Potem
      wygląda się na niezbyt dobrze domytego (domytą).
      • Gość: Trotula Re: Tatuaz NIEtrwaly IP: *.dabrowa.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 16:04
        Nie, tatuaże z henny są malowane na skórze, tatuaż czasowy wykonuje się za
        pomocą igieł - jedyną różnicą jest rodzaj barwnika.
        • Gość: Virge Re: Tatuaz NIEtrwaly IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.04.02, 17:01
          Nie doczytałam, że pisał o 2-3 latach...
    • Gość: SEXY Re: Podniecajacy Tatuaz IP: 206.48.88.* 30.03.02, 20:33
      Co i gdzie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka