Dodaj do ulubionych

Manicure hybrydowy

09.02.12, 12:06
dziewczyny jak długo utrzymuje się Wam hybryda? ja nie wiem o co chodzi, ale po kilku dniach już mi odpryskuje, nie wiem czy tak musi być, ale chyba nie, bo mam znajomą która po miesiącu ma bez zmian :/
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Manicure hybrydowy 09.02.12, 13:38
      Po lekturze forum widzę, że wiele osób skarży się jednak na trwałość tego manicuru.
    • natella Re: Manicure hybrydowy 09.02.12, 13:51
      Moja też jest do miesiąca nie naruszona, tylko odrost widać.
      W salonie gdzie wykonują mi hybrydę, mówią, że jej wytrzymałość zależy od tego jak klientka "operuje" rękami. Mam na myśli to, że np. fryzjerka, która mam non stop kontakt z wodą i bardziej "operuje" rękami, u niej hybryda krótko wytrzyma.
    • czerwonaorchidea Re: Manicure hybrydowy 10.02.12, 08:27
      Często zdarza sie, że salony oszczędzają na produktach i stosują chińskie podróby hybrydy, a one jedyne co mogą zrobić, to zniszczyć paznokcie. Moją ulubioną marką jest Gelish Harmony, nigdy się na nich nie zawiodłam, wyglądają bardzo ładnie i długo się utrzymują.
      • marti821 Re: Manicure hybrydowy 14.02.12, 23:06
        Ja chodzę do salonu gdzie panie manicurzystki korzystają z CND i też jestem bardzo zadowolona. Moim zdaniem sukces zależy od dwóch rzeczy;
        1. Fachowa usługa
        2. dobre produkty
        • czerwonaorchidea Re: Manicure hybrydowy 15.02.12, 11:44
          Otóż to, żadne czary mary, trzeba znaleźć osobę, która naprawdę sie na tym zna i wie co robi. No i produkty dobrej jakości, wtedy efekt jest w 100% zadowalający. Na paznokciach się nie oszczędza, z resztą na włosach i ciele tez ;)
    • luckyme22 Re: Manicure hybrydowy 11.02.12, 01:25
      Ja nigdy nie chodzę na tanie manicure moje Drogie... Jeśli hybryda kosztuje 30 zł to
      musi to być LIPA! To zwykła chińska tandeta, a do tego jeszcze zniszczy Ci płytkę
      paznokcia - koszty regeneracji i nieestetyczne paznokcie są warte właściwej pielęgnacji. Nie dawajcie się nabierać na tanie podróby, myślicie, że oszczędzicie, a w rzeczywistości efekt będzie odwrotny.
      • marusialive Re: Manicure hybrydowy 12.02.12, 16:50
        To jasne,że jak wybrałaś jakąś tanią hybrydę to potem masz efekty jakie masz. Jeśli się już na to decydujesz to lepiej najpierw zorientuj się gdzie to dobrze zrobią.
        Jak ktoś wcześniej wspominał chyba lepiej już dopłacić na regenerację. Nieestetyczne paznokcie są warte właściwej pielęgnacji, są Twoja wizytówką i rzucają się w oczy takie zaniedbane..
    • sagittarius_84 Re: Manicure hybrydowy 16.02.12, 14:12

Robię od pół roku i za każdym razem trzyma się miesiąc, tylko odrost widać.
      Rąk generalnie nie moczę za bardzo tyle co przy kąpieli i myciu rąk w zasadzie.
      Mam zmywarkę wiec naczyń nie myje.
      • czerwonaorchidea Re: Manicure hybrydowy 19.02.12, 13:42
        Porządnie zrobione hybrydy nie powinny sie zniszczyć nawet przy codziennym zmywaniu, ja zmywarki nie posiadam a pazurki sie trzymają. Tylko jak już pisałam, muszą być zrobione z dobrego materiału a nie jakiejś chińszczyzny.
        Jezeli ktos jest z Warszawy, to mogę polecić dobry salon - Shanta'l, pytajcie o Panią Monikę, robi cuda z pazurkami. Poza tym uwielbiam panujący tam spokój i dobrze skomponowaną muzykę, nikt się tu
        nie spieszy, nie ma typowej warszawskiej komerchy, gdzie przepychają cię z
        gabinetu do gabinetu, bo kolejka przy recepcji czeka.
        • marti821 Re: Manicure hybrydowy 19.02.12, 21:56
          Widzę, że mamy podobne gusta i opinie nt. szybkiego życia w Warszawie :)

W rewanżu moje ulubione i sprawdzone miejsce Studio Design. Szczególnie polecam Patrycję

Marta
        • luckyme22 Re: Manicure hybrydowy 20.02.12, 10:34
          slyszalam o tym salonie ;) z opowiadan mojej kolezanki wnioskuje, ze jest naprawde bardzo zadowolona ;)
          • oli200 Re: Manicure hybrydowy 20.02.12, 16:20
            Uwielbiam zabiegi kosmetyczne,dlatego żałuję,że do Warszawy mam aż tak daleko.Pomimo tego nazwa tego salonu obiła mi się o uszy.A mają jakieś zniżki?
    • qw994 Re: Manicure hybrydowy 19.03.12, 21:32
      U mnie utrzymuje się tak do 12 dni, ale warto go usunąć wcześniej, bo paznokieć rośnie i po tylu dniach widać te odrosty, co wygląda mało estetycznie.
      • largecoffe Re: Manicure hybrydowy 07.04.12, 13:35
        U mnie wytrzymuje 12-14 dni. Jednak po kilku miesiącach ciągłego noszenia hybrydy stan paznokci się pogorszył. Płytka się rozdwaja, co daje okropny efekt wizualny. Co z tego, że żel się trzyma, skoro schodzi razem z wierzchnią warstwą rozdwajającego się paznokcia...Szkoda, bo to były cudowne czasy trwałego manicure.
    • prostaja Re: Manicure hybrydowy 17.04.12, 19:05
      ja miałam kiedyś.. polecam!!! kosmetyczka mi zrobila ładne migdałki i kolor niebiesko-zielony. na lato extra!! ten kolor ,lakier był z firmy mistero milano. piekny kolor!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka