Dodaj do ulubionych

blada cera

23.02.12, 21:53
Czy teraz jest trend na białą cerę. Biała jak kreda. Wcześniej była moda na opaleniznę, a teraz?
I czy jeżeli nie, to czy koniecznie trzeba swoją bladość tuszować??
Mam brązowe oczy, jestem szatynką, czasami brunetką, a cerę mam jak śnieg.
Wszyscy serwują złote rady pt. zjedz coś, wyśpij się, opal i dodają: jesteś chora? ale czy to powód do wstydu, ze moja skora na twarzy najbardziej, a poza tym na rekach i nogach i brzuchu jest white? W lecie tez dla wszystkiemu jest biała, bo nieopalona, a mi ksora opala sie na czerwono i w ogóle trudno się opala. Dzieki ich radom zaczęłam opalać się kiedy tylko mogłam, skutek jest taki, że.. zrobiły mi się kurze lapki.. W tej chwili stosuje samoopalacz, ale latem nie ma mowy, żebym nie wyszła bez filtru 30.

Nie daj boże, użyje krwisto-czerwonej szminki..
Obserwuj wątek
    • jut-ra Re: blada cera 24.02.12, 08:57
      Ja też mam bardzo jasną cerę, ciemne oczy, włosy farbuję na brąz. Nie opalam się od dawna, filtry stosuję przez cały rok. Ale jednak nie słyszę pytań o to, czy jestem chora czy sugestii, że powinnam to czy tamto, częściej zachwyty i pytania co robię, że mam tak ładną cerę ;) Jasną cerę trzeba umieć podkreślić, żeby nie wydawać się chorą czy siną.
    • lonely.stoner Re: blada cera 24.02.12, 12:26
      to zacznij sobie rozem malowac policzki- to dodaje takiego zdrowego rumienca, lepiej dziala niz samoopalacze i brazowienie sie na sile.
      Blada cera jest ladna, ale jednak wyglada lepiej jak widac na niej oznaki zycia- czyli taki wlasnie roz powinien troche ozywic kolor. Kup sobie jakis blado rozowy- Bourjois ma fajne, w takich okraglych pudeleczkach, mozna stopniowac nasycenie koloru bo sa bardzo delikatne i sie fajnie nakladaja, ja bym polecila kolor Rose Dor nr 34 ma lekki polysk ale wyglada naturalnie na skorze. Zwlaszcza fajnie pewnie na bladej. Chociaz powinnas po prostu dobrac sobie to co pasuje najbardziej do twojej karnacji.
      • pratactwa Re: blada cera 07.03.12, 12:20
        lonely.stoner napisała:

> to zacznij sobie rozem malowac policzki- to dodaje takiego zdrowego rumienca, l
        > epiej dziala niz samoopalacze i brazowienie sie na sile.

Maluje, maluje. Tylko, ze źle dobrałam róż bo zamiast zimnego stosowałam ciepły odcień. Ale rzeczywiście ożywił mnie.
    • natalii80 Re: blada cera 26.02.12, 19:36
      Myślę, że to Twój atut. Poza tym porozmawiaj za 10, 20 lat z tymi co się opalają : ))) foto-starzenie ... Nic nie rób, to jest piękne. Miej taką buźkę jak Ci się podoba. A jak chcesz sobie szybko dodać kolorki to możesz zrobić to pomadką. Łatwo się rozprowadza. Pozdrawiam
    • val3rian Re: blada cera 15.04.12, 15:16
      Zaprzestań stosowania samoopalaczy. Latem używaj wysokich filtrów. Tylko jasna cera jest piękna.
    • prostaja Re: blada cera 17.04.12, 18:58
      kazdy na zime jest bledszy, ja też nie moge się doczekać już słonka;)) a póki co mam puderek brązujący który sobie nakładam na policzki by cere trochę przybrązowić;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka