Dodaj do ulubionych

Piling chemiczny

26.02.12, 23:19
Zachwyca mnie efekt pięknej, gładkiej skory po pilingu, ale jestem calkim niedoswiadczona w tym temacie.
Czy to prawda ze zastępuje on kilka zabiegów mikrodermabrazji?
Czy mozna go wykonać samodzielnie w domu czy lepiej udać sie do kosmetyczki?
Ewentualnie Jaki wybrać?
Moze znacie dobra kosmetyczne w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Piling chemiczny 28.02.12, 23:11
      kasia.dol napisała:

> Czy to prawda ze zastępuje on kilka zabiegów mikrodermabrazji?

Nie można tego tak ocenić. Zabieg mikrodermabrazji może przynieść podobne efekty jak te po mikrodermabrazji.

> Czy mozna go wykonać samodzielnie w domu czy lepiej udać sie do kosmetyczki?

Można stosować mini zabiegi, do domowego użytku:

np. Citriate z NeoStraty (do wyboru 4 rodzaje), zestaw 25% i 30% Mene Moy System.

Można je porównywać z większością peelingów chemicznych kosmetycznych, ale nie umywają się do tych jakości medycznej.
    • sonnenschirm Re: Piling chemiczny 29.02.12, 10:52
      Ja zakupiłam sobie na razie 6 zestawów citrate NeoStrata i jestem po jednym takim pilingu. Pielegnuję cerę ściśle wg wskazań z ulotki załączonej do tego zestawu, stosując inne kosmetyki tej firmy. Wybrałam piling migdałowy, gdyż mam tendencję do małych wyprysków, a podobno piling migdałowy jest na taką cerę wskazany. Wcześniej miałam piling u kosmetyczki kwasem migdałowym o stężeniu 40 %, nie wiem jakiej firmy. Porównując oba - ten z zestawu i ten u kosmetyczyki efekt b. zbliżony, tylko zestaw domowy tańszy. To znaczy nie ma żadnych spektakularnych efektów, ale cera się wygładza, zaskórniaki mniej widoczne, pory bardziej zwężone. Liczę na to, że po serii tych zabiegów będzie lepiej, choć na pewno to nie żaden piling medyczny. Mikro miałam 2 lata temu u dermatologa - 200 zł za samo mikro bez niczego, 5 zabiegów, efekt żaden. O ile będzie następna, to nie u tego lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka