Dodaj do ulubionych

tuszowanie blizn

02.05.12, 19:15
To jeszcze raz się poradzę:)

Znacie może jakieś podkłady/korektory/kamuflaże które nadały by się do tuszowania blizn i co najważniejsze, się nie ścierały? Mogą tworzyć maskę, mogą mieć niefajne kolory,mogą być gęste, za to muszą być bardzo trwałe, bo blizna jest na dłoni i wnętrzu przedramienia. Aha, i cenowo tez bez szaleństw;)

Próbowałam Dermablend Vichy. Owszem, ładnie zatuszowało, ale po 15 minutach wszystko się starło i całe ciuchy miałam upaprane.
Obserwuj wątek
    • princessa.of.persia Re: tuszowanie blizn 03.05.12, 08:01
      www.kryolancitywarszawa.com.pl/index.php/Dermacolor-Camouflage/View-all-products.html
    • issey_miyake Re: tuszowanie blizn 03.05.12, 18:15
      bromba_bez_glusia napisała:

>Owszem, ładnie zatuszowało, ale po 15 minutach wsz
      > ystko się starło i całe ciuchy miałam upaprane.

Zawsze jest ryzyko ubrudzenia ciuchów, ale by się nie ścierało, zwłaszcza teraz latem, zaaplikuj pod podkład krem antyperspirant np. SVR Spirial (po aplikacji odczekaj ok. 30-40 minut).
    • nessie-jp Re: tuszowanie blizn 03.05.12, 20:23
      Na dłoni? Wnętrzu dłoni? Chyba nie ma szans, żeby coś się NIE starło. Nie dość, że przecież musisz tą dłonią cały czas czegoś dotykać, to jeszcze dłoń ma mnóstwo gruczołów potowych. Chyba po prostu jest to przedsięwzięcie skazane na porażkę.

Ew. możesz spróbować płatków "sztucznej skóry" (stosuje się przy leczeniu oparzeń, do kupienia w aptece. Będzie widać, że coś masz przyklejone, ale grubą maskę podkładu też by było widać... I ewentualnie na tę "sztuczną skórę" spróbować nałożyć podkład...
      • bromba_bez_glusia Re: tuszowanie blizn 03.05.12, 21:20
        Nie, nie...jest to blizna oparzeniowa, grzbiet dłoni i całe wnętrze przedramienia do łokcia. Ten obszar się nawet nie poci, być może mam "spalone" gruczoły potowe.

A nie wiesz nessie jak ta sztuczna skóra jak się nazywa fachowo? bo jak szukam w aptekach internetowych to mi nic nie znajduje.

Myślałam jeszcze czy by tego nie psiknąć tzw. "rajstopami w spreju" tylko nie wiem jak w ich przypadku jest ze ścieraniem.
        • issey_miyake Re: tuszowanie blizn 03.05.12, 22:20
          bromba_bez_glusia napisała:

> Nie, nie...jest to blizna oparzeniowa, grzbiet dłoni i całe wnętrze przedramien
          > ia do łokcia. Ten obszar się nawet nie poci, być może mam "spalone" gruczoły po
          > towe.

To dlaczego zwykły podkład spływa?
          • bromba_bez_glusia Re: tuszowanie blizn 03.05.12, 23:11
            Nie,on nie spływa. On się normalnie wyciera o ubranie z boku ciała, o spodnie, bluzkę.
        • kasha77 Re: tuszowanie blizn 03.05.12, 22:21
          naprawdę działa fixer spray z kryolanu,psikasz juz po nałożeniu makijażu i masz utrwalony makijaż na mur-beton:) bez względu na to jakiego podkładu czy kamuflażu użyłas.
          • issey_miyake Re: tuszowanie blizn 05.05.12, 11:57
            kasha77 napisała:

> naprawdę działa fixer spray z kryolanu,psikasz juz po nałożeniu makijażu i masz
            > utrwalony makijaż na mur-beton:) bez względu na to jakiego podkładu czy kamufl
            > ażu użyłas.

tylko, że gdybyś tarła twarzą o ubranie, to wszystko raczej się wytrze, ciężko dobrać coś co pod wpływem tarcia się nie wytrze. Sadzę, że twarz to inna para kaloszy :).
        • nessie-jp Re: tuszowanie blizn 03.05.12, 23:00
          > A nie wiesz nessie jak ta sztuczna skóra jak się nazywa fachowo? bo jak szukam
          > w aptekach internetowych to mi nic nie znajduje.

Wrzuć w google np. "Granuflex extra thin" albo "opatrunek hydrożelowy".

Ale to chyba nie będzie jedak dobre rozwiązanie, jeśli to blizna "tylko" na grzbiecie dłoni... Myślałam, że to świeża, jeszcze nie do końca zagojona rana.

(Notabene, łączę się w bólu, bo mam dużą, świeżą (z lutego) bliznę po oparzeniu na grzbiecie stopy... nie wiem, jak to chronić przed UV, żeby się przebarwienie nie utrwaliło, bo każdy krem się ściera
          • bromba_bez_glusia Re: tuszowanie blizn 03.05.12, 23:18
            Ja, niestety albo stety, noszę rękawicę uciskową, więc problem filtrów mi niejako odpada. Ale czasem człowiek chciałby gdzieś wyjść bez tego cholerstwa, zatuszować, żeby się na niego w klubie wszyscy nie gapili i nie zadawali głupich pytań:)

Spróbuję jeszcze tego fixera ale już tracę nadzieję:(
            • blue.berry Re: tuszowanie blizn 05.05.12, 10:28
              spróbuj może poszukać produktów do charakteryzacji filmowej / teatralnej. one z założenia są "masywniejsze" i dłużej się utrzymują. pewnie najsensowniej było by złapać kontakt z jakimś charakteryzatorem i się go podpytać. bo z podkładów/korektorów normalnych nic nie da rady w takim miejscu. najmocniejszy jest chyba camouflage art deco ale i on raczej się powyciera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka