Dodaj do ulubionych

Autorytety popierające Jarka: Rydzyk

08.05.10, 18:21
- Komorowski, człowiek WSI. I cieszy się, że będzie w Moskwie - mówił na
antenie Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk. I ostrzegał, że podczas wyborów
prezydenckich "będą przekręty nie z tej ziemi". Kręcić mają "służby".

Gdyby to zależało dzisiaj od moskiewskich decydentów, to zrobiliby
wszystko, aby wyeliminować Jarosława Kaczyńskiego, natomiast postawiliby na
Bronisława Komorowskiego.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7856249,O__Rydzyk_sugeruje__ze_wybory_beda_sfalszowane.html
Obserwuj wątek
    • szmul.bender Re: Autorytety popierające Jarka: Rydzyk 08.05.10, 18:24
      Drugim autorytetem jest wlascicielka magla w moim bloku
      • farawala Re: Autorytety popierające Jarka: Rydzyk 08.05.10, 18:30
        Niech ten pseudo-duchowny zamilknie raz na zawsze! On chyba głosi nauki szatana, bo na pewno nie Chrystusa!
        • ave.duce Re: Autorytety popierające Jarka: Frąckowiak 08.05.10, 18:33
          ... mały ...

:p
          • trzymilionowy.post Re: Autorytety popierające Jarka: Frąckowiak 08.05.10, 19:39
            Czy to już oficjalna piosenka kampanii wyborczej od społecznego
            komitetu poparcia?
            • ave.duce Re: Autorytety popierające Jarka: Frąckowiak 08.05.10, 19:41
              Nie wiem, nie jestem dopuszczana do tajemnic alkowy ;)

:p
    • tadzap Re: Będą przekręty. 08.05.10, 18:31
      Bolszewia nie odpuści.Będą chcieli sprowokować niepokój w kraju.
      W tym są najlepsi.
      www.youtube.com/watch?v=2ZPGR7K02P4&feature=related
    • rickky Re: Autorytety popierające Jarka: Rydzyk 08.05.10, 18:33
      mao111 napisał:

> - Komorowski, człowiek WSI. I cieszy się, że będzie w Moskwie - mówił na
      > antenie Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk. I ostrzegał, że podczas wyborów
      > prezydenckich "będą przekręty nie z tej ziemi". Kręcić mają "służby".
      >
      > Gdyby to zależało dzisiaj od moskiewskich decydentów, to zrobiliby
      > wszystko, aby wyeliminować Jarosława Kaczyńskiego, natomiast postawiliby na
      > Bronisława Komorowskiego.
      >

>
      > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7856249,O__Rydzyk_sugeruje__ze_wybory_beda_sfalszowane.html

Tak, wybory będą sfałszowane, jak wygra Jarosław Kaczyński.
      Niewątpliwie.
    • mao111 Re: Autorytety popierające Jarka: Rydzyk 08.05.10, 18:34
      Mówi to koleś co ma/miał nadajniki na Uralu. Jarek też o tym zapomniał choć
      mówił kiedyś o tym dość wyraźnie...
      • zosia.20 Re: Autorytety popierające Jarka: Rydzyk 08.05.10, 18:42
        W kwietniu 2007 r. jedno ze swoich spotkań ze studentami o. Rydzyk poświęcił sprawie głośnego wystąpienia prezydentowej, która 8 marca podczas spotkania z dziennikarkami zaapelowała do polityków o niezaostrzanie ustawy antyaborcyjnej. O. Rydzyk na falach Radia Maryja skrytykował wówczas ostro spotkanie w Pałacu Prezydenckim, mówiąc: "Nie nazywajmy szamba perfumerią". Po tych słowach, m.in. na łamach "Wprost", prezydent domagał się przeprosin od o. Rydzyka, zapowiadając, że bez nich nie udzieli wywiadu Radiu Maryja. Wypowiedź zakonnika skrytykowała też część biskupów oraz powołana przez episkopat Rada Programowa Radia Maryja.
        Podczas zamkniętego wykładu, którego zapis publikuje "Wprost", o. Rydzyk nie zostawia suchej nitki na prezydentowej oraz swoich krytykach. Nie podoba mu się zwłaszcza, że prezydent opowiedział się przeciwko wprowadzeniu do konstytucji zapisu o ochronie życia do naturalnej śmierci (Lech Kaczyński sugerował, że może się to stać furtką do stosowania tzw. uporczywej terapii). O. Rydzyk interpretuje ten fakt w sposób oczywisty: w Polsce przygotowywana jest ustawa dopuszczająca eutanazję. "Oni przygotowują eutanazję. I jeszcze Olejnikowa pluje w twarz. I pani Środa. Ona w przeddzień mówiła publicznie o wprowadzeniu eutanazji w Polsce. I na drugi dzień idzie i jest uwiarygodniona [spotkaniem u prezydentowej]. I dlatego powiedziałem bardzo mocno, żeby zareagowali. To było w stylu »tak-tak«, »nie-nie«. Dobro oddzielić od zła. Prawdę od kłamstwa. Szambo od perfumerii. To jest walka między dwiema lożami" – stwierdza o. Rydzyk. Najbardziej szokujące słowa kieruje pod adresem prezydentowej: "Pani prezydentowa z taką eutanazją? Ty czarownico! Ja ci dam! Jak zabijać ludzi, to sama się podstaw pierwsza".
        • mao111 Re: Autorytety popierające Jarka: Rydzyk 08.05.10, 19:29
          Rydzyk o spotkaniu z Lechem Kaczyńskim: On mnie oszukał

"Mam prawo to powiedzieć. Z panem prezydentem przed wyborami rozmawiałem. I on
          mnie oszukał. Chcieli się spotkać i to trwało, takie umawianie się z półtora
          roku. Ja nie chciałem. Nie. Nie. Po co? Powiedzieliście na nas, na radio, na
          mnie, że współpracujemy z KGB. Wiecie, że to było? Było w "Gazecie Polskiej",
          oczywiście. (...) Prezydent Rzeczpospolitej Polskiej do jakiegoś dziennikarzyny
          telefonuje? Coś tu nie pasuje, nie? [na salę wchodzą spóźnieni, o. Rydzyk: "Do
          kąta! Do kąta! Ona jest przewrotna". Śmiech na sali - przyp. red.]

(...) Doszło do spotkania. Nie chciałem, ale wtedy biskupi mnie namawiali.
          Powiedziałem, dobrze, spotkamy się, ale nie sam. Ktoś będzie z episkopatu.
          Poszedł biskup (...). I tak żeście mówili, ze ja z KGB? A wiecie dlaczego? Bo
          tam ponoć nadajniki mamy na Uralu, a myśmy wynajmowali. Oni jeszcze z Moskwy
          przyjechali z Ministerstwa Łączności. To było piękne spotkanie i też mi ten, co
          załatwiał, mówił: jedźmy, do Warszawy przyjeżdżają! Nie proszę pana, oni dostają
          pieniądze, oni maja tu przyjechać. To może samochód po nich wysłać? Nie,
          samochodu nie, to jest ich biznes, dlatego przyjeżdżają. Oni nie są biedni, nie?
          (...) Trzeba kulturalnie i merytorycznie. Nie nasza polska mentalność
          wykorzystać słabych. Posłuchaj fragmentu 3

No i co? Już jedziemy. Jadę, w połowie drogi dowiaduję się: tylko jeden
          przyjechał z panów. A ja powiedziałem: obaj. Tylko jeden? Drugi zajęty? To ja
          powiedziałem: mnie też nie ma. Ekscelencjo, przepraszam bardzo, ale mnie też nie
          ma. I zawróciłem do domu.

Na drugi raz jedziemy. (...) Doszło do spotkania, rozmawialiśmy. I pytałem o
          parę rzeczy. Pierwsza: panie prezydencie, jaki jest stosunek pana do sprawy
          polskiej? Pan wstrzymał ekshumację w Jedwabnem. Przecież pan wie, że tu chodzi o
          65 mld dolarów, żeby Polska dała. Za co Polska ma oddawać 65 mld dolarów? Za co?
          Przyjdą do pana i powiedzą: proszę mi oddać ten skafander. Ściągaj spodnie.
          Dawaj. Buty dawaj. Dlaczego mam dać te pieniądze. Za co?

Później mówię: jaki jest pana stosunek do polskiej historii. Bo dajecie na
          muzeum Holocaustu niejeden hektar ziemi w Warszawie. A tam ziemia kosztuje nawet
          2 tys. dolarów i więcej za metr kwadratowy. Droższa niż w Japonii, w Tokio. I
          jeszcze dajecie dwie trzecie pieniędzy na to muzeum. A nie dajecie paru metrów
          na pomnik KL Warschau? Tam też ginęli ludzie, tyle że Polacy. I tu milczą
          wszyscy. On powiedział: nie dajemy pieniędzy (...).

Trzecie powiedziałem jedno: gratuluję, że pan wstrzymał ten marsz, przepraszam,
          zwichniętych. Kochających inaczej. To jest homo-niewiadomo. Nie można się
          wygłupiać. Szybko można zdemoralizować dzieci, młodzież. Szybko. To jest
          nienormalne".

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka