Dodaj do ulubionych

zaskorniki :-(

15.05.12, 00:01
Czy mozna sie ich pozbyc? Jak?
Mam 36lat,cere tlusta,okresowo wypryski,zmarszczek brak. Zaskorniki nie sa duze, ale jest ich sporo- na nosie i policzkach- wygladam z bliska jak podziurawiona szpilka :-(
Uzywam za rada Issey na noc mleczko Neostrata 10% AHA, na dzien Neostrata Bionic Face Serum+ Uriage Hyseac SPF 30. Do demakijazu Avene Cleanance Gel.
Obserwuj wątek
    • stylistka_femelo.com Re: zaskorniki :-( 15.05.12, 09:35
      Najlepiej wybrać się do kosmetyczki lub do dermatologa:).
      • rikol Re: zaskorniki :-( 19.05.12, 23:55
        Zaleta grubej skory jest brak zmarszczek, wada - duze pory. Mozesz sie pocieszac, ze posiadaczki skory cienkiej z malymi porami szybciej sie zestarzeja.

Porow nie usuniesz, kwasy dzialaja tylko wtedy, kiedy ich uzywasz. JEsli przestaniesz, wszystko wroci do normy.

Jak kupujesz kosmetyk do makijazu, to testuj na skorze, np. podklad vichy jest dobry na pory. Sa tez primery, ktore wlasnie za zadanie maja zniwelowanie porow - primer po prostu wchodzi w pory, a jak to pokryjesz dodatkowo podkladem, to nie bedzie ich widac. Wszystko testuj na twarzy, na tych problemowych miejscach.
    • claratrueba Re: zaskorniki :-( 15.05.12, 09:48
      Peeling kawitacyjny
    • catsi Re: zaskorniki :-( 16.05.12, 00:57
      Zmarszczek brak. tja
      • bromba_bez_glusia Re: zaskorniki :-( 16.05.12, 12:47
        A co Cie tak dziwi?
        Jestem w podobnym wieku i nie mam ani jednej zmarszczki, nawet koło oczu. Zadna w tym moja zasługa, tylko grubej, tłustej skóry.
        • kasha77 Re: zaskorniki :-( 02.11.12, 16:41
          u mnie dokładnie to samo,35 na liczniku i narazie ani jednej zmarszczki,i podobnie jak dziewczyny ma tłustą cerę z dośc dużymi porami.używam kwasów.
    • lonely.stoner Re: zaskorniki :-( 16.05.12, 14:14
      masz zaskorniki czy po prostu rozszerzone pory?>??
      ja borykam sie z problemem zaskorniko/rozszeroznymi porami w sterfie T (nos, czolo i broda).
      Dziala na mnie oczyszczanie olejem (metoda OCM), przemywanie twarzy zimna woda i ogolnie dokladne usuwanie makijazu na noc. Poza tym robie raz na jakis czas mechaniczne oczyszczanie twarzy- sama, w domu, najpierw robie krotka parowke na twarz, i jak rozchylaja sie pory to wlasciwie czesc sama wychodzi na wierzch, reszte delikatnie wykrecam palcami na ktore owijam kawalki histeczki higienicznej, potem maseczka, przemywam twarz zimna woda i voila!!! Musze to robic raz na 2 miesiace (odkad stosuje OCM problem jest mniejszy zdecydowanie).
      Aha, unikam tez kremow czy jakis skladnikow ktore mi zapychaja pory (w moim przypadku to sa wszelkie kremy drogeryjne, olejek kokoswy, kremy z filtrami - tych akurat uzywam, i puder- ale zmywam na noc). Dlatego stosuje albo olejek jojoba na twarz, albo maslo kakaowe albo ostatni- masc z wit A (ktora w skladzie ma paraffinum liqudum ale akurat mnie nie zapycha ??). No i tyle. Kwasow kiedys probowalam ale nie chce mi sie w to bawic, masc z wit. A wystarczy ;)
    • konwalia55 Re: zaskorniki :-( 16.05.12, 17:35
      wyprobuj skinoren, krem (cera bardziej sucha) albo zel (cera mieszana i bardziej tlusta).
    • issey_miyake Re: zaskorniki :-( 17.05.12, 22:50
      zielonakoniczyna napisała:

> Czy mozna sie ich pozbyc? Jak?
      > Mam 36lat,cere tlusta,okresowo wypryski,zmarszczek brak. Zaskorniki nie sa duze
      > , ale jest ich sporo- na nosie i policzkach- wygladam z bliska jak podziurawion
      > a szpilka :-(

O tej porze roku za wiele nie zdziałasz, jeśli nie chcesz ryzykować przebarwieniami.
    • plastikowabiedronka83 Re: zaskorniki :-( 21.05.12, 19:55
      mam podobny problem, od marca walcze z moimi zaskórnikami kwasem migdałowy i efekty są całkiem zadowalające, ale niedługo będę musiała go odstawić, bo zbliża się lato, a wolę nie ryzykować przebarwieniami. zastanawiałam się co mogłabym stosować, żeby nie pogorszyć stanu mojej cery, chyba pozostają mi kosmetyki antytrądzikowe.
      • heet_joe Re: zaskorniki :-( 21.05.12, 20:27
        A propo kosemtykow antytradzikowych. Czy u kogos wyleczyly one przyczyne wypryskow i zapchanych porow? Z tradzikiem i porami walcze od 24 roku zycia. Przez ten czas przetestowalam wiekszosc masci aptecznych i roznych serii typu Effeclar K, Normaderm itd.. Jedynce co zauwazylam to przesuszona cera i znikajace pryszcze w momencie stosowania. Po odstawieniu, natychmiast wysyp. Jak jest u Was?
        • asdgjl Re: zaskorniki :-( 21.05.12, 21:10
          dla mnie te kosmetyki to tylko dodatek, tak na prawdę wyleczyły mnie głównie retinoidy + kwasy (dodatkowo), a kosmetyków anty używam po to żeby zapobiegać nawrotom, mnie nie wysuszają ale dlatego ze używam ich ostrożnie, np tylko żelu a na to łagodzący tonik i nawilżający krem i tylko raz na dobę (wieczorem)

--
          twoja-cera.blogspot.com/
        • pepsikola Re: zaskorniki :-( 21.05.12, 21:24
          mi po odstawieniu polepszyla sie cera. uwzywam wylacznie kosmetykow dla cery wrazlwiwej (mimo, iz takowej nie mam). zaskorniki - czy uzywam retinu - a, kwasow itp. to nadal sa. nie widze roznicy dla swojej skory czy to uzywam tony kosmetykow pielegnacyjnych czy tez nicn - no oprocz lagodnego zelu i kremu. nie mam pryszczy ale skora nie wyglada ladnie:/ i nie wiem co juz robic skoro ani kwas ani retin nie pomaga:/
          • zawrotglowy Re: zaskorniki :-( 22.05.12, 00:10
            O, ja mam to samo. Największym rozczarowaniem był dla mnie kwas salicylowy, który miał być najlepszym kwasem wymiatającym zaskórniki, a u mnie nie zrobił kompletnie nic. To samo miałam z Zorakiem - rok męczenia się i zero efektów.
            Jedyną zauważalną poprawę dały hormony. Przeraża mnie teraz wizja, co będzie po ich odstawieniu, do którego jestem teraz zmuszona.
            Skoro nie kwasy, nie retinoidy, nie hormony - to co?
          • trinna Re: zaskorniki :-( 22.05.12, 09:58
            od pół roku regularnie piję zieloną herbatę - początkowo miałam wysyp, ale po jakimś czasie zaczęły mi pryszcze schodzić. Oczyszczanie od środka jest bardzo ważne. Do tego stosuję magnez żeby nie mieć takiej ochoty na czekoladę, bo szkodzi przy cerze trądzikowej. A zewnętrznie używam kremu rescue soktora bacha od 2 miesięcy. Moja cera coraz rzadziej robi mi niespodzianki w postaci wyprysków
        • trinna Re: zaskorniki :-( 22.05.12, 10:04
          ja popijam zieloną herbatkę i stosuję rescue krem doktora bacha żeby nie robiły mi się pryszcze. Z zaskórnikami nieco gorzej - byłam u kosmetyczki na mikridermabrazji w marcu i jest gorzej niż było wcześniej. Kupiłam kilka dni temu jakiś rozgrzewający żel głęboko oczyszczający do mycia twarzy. Może pomoże
          • zawrotglowy Re: zaskorniki :-( 22.05.12, 10:22
            Piję zieloną herbatę od zawsze i nigdy nie widziałam efektów. Podobnie po czerwonej i białej oraz różnych ziółkach. To samo po zmianie diety. Nie wierzę w teorię oczyszczających wysypów. Wysypywało mnie po kwasach, ostatnio po suplementacji Calcium Pantotenicum i zawsze po tym skóra wraca do tak samo złego stanu, w jakim była przed atakiem pryszczy.
            Nie wierzę też w moc ziółek: wcierek, w kremach, do punktowego stosowania. Może one łagodzą zmiany zapalne, ale na pewno nie wyeliminują problemu, który bierze się z nieprawidłowej pracy gruczołów łojowych.
            Moja skóra pogarsza sie z nadejściem wiosny, polepsza jesienią i to jedyne, czego jestem pewna.
            • ariessa1 Re: zaskorniki :-( 02.11.12, 11:18
              Kwas BHA.
              • zawrotglowy Re: zaskorniki :-( 02.11.12, 12:29
                Stosuję kwasy, teraz Triacneal, niedługo Glyco-A, ale efektów nie ma. Zaskórniki, zwłaszcza otwarte, jak były, tak są i nie wierzę, że cokolwiek poza wyciskaniem je usunie. BHA używałam krótko w samorobnych peelingach, ale albo robiłam coś nie tak, albo moja skóra na niego nie raguje. Miałam też Sebium AKN Biodermy, ale skóra schodziła mi tylko z palców, jak zapomniałam je umyć po aplikacji.
                • leebanka Re: zaskorniki :-( 02.11.12, 12:46
                  zawrotglowy napisała:
                  > ale efektów nie ma. Zaskórnik i, zwłaszcza otwarte, jak były, tak są i nie wierzę, że cokolwiek poza wyciskan iem je usunie.

retinoidy.Najlepiej w żelu.W naszych aptekach dostępny jest Zorac.Pierwsze efekty zauważysz po 6-7 miesiącach.
                • kasha77 Re: zaskorniki :-( 02.11.12, 16:45
                  po Glyco-A powinnas zobaczyc szybciej efekty,tylko ja osobiście muszę potem na dzien jakis mocno odżywczy krem z filtrem bo lekko podrażnia mi skore.Druga rzecz,że moim zdaniem lepszy od Triacnealu jest żel Cleanance K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka