Dodaj do ulubionych

LRP Anthelios XL Fluide Extreme SPF 50+

23.06.12, 12:18
Hej dziewczyny! czy któraś z was używała tego kremu (fluidu), stosowałam ostatnio krem z Iwostinu SPF50+ ale miał ciężką konsystencje i pozostawiał na mojej twarzy klejącą warstwę, według producenta fluid anthelios ma lekką i lejącą konsystencje, więc powinien być ok, ale sama nie wiem, dość dużo kosztuje i nie chciałabym po raz kolejny wydać pieniędzy na coś co nie bedzie mi odpowiadać.

A może znacie jakieś inne lekkie kremy z wysokim filtrem?
Obserwuj wątek
    • asdgjl Re: LRP Anthelios XL Fluide Extreme SPF 50+ 23.06.12, 13:48
      ja używałam tego kremu ale mam wobec niego mieszane uczucia, w sumie nie jest zły, wiem że występuje on w kilku wersjach, ja miałam wersję do cery mieszanej i tłustej, ale mimo to świeciłam się po nim, szczególnie w ciepłe dni, więc makijaż źle się na nim utrzymywał

ja polecam Ci moje ostatnie odkrycie krem Loreal UV Perfect SPF50 UVA PA+++ krem jest super, ale dostepny jedynie w internecie, ponieważ L'oreal wypuszcza go na rynki azjatyckie. Ja kupiłam go niedawno na allegro za 22zł i jestem bardzo zadowolona!
      • isparks Re: LRP Anthelios XL Fluide Extreme SPF 50+ 24.06.12, 08:07
        Iwostin może i cięższ, ale tan LRP ma alkohol w składzie i wchodzi w oczy szczypiąc niemiłosiernie.
        • rikol Re: LRP Anthelios XL Fluide Extreme SPF 50+ 27.06.12, 00:47
          Zdecydowanie LRP - nie uczula, nie bieli, nie tlusci, nawet troche nawilza. Moim zdaniem najlepszy.
      • nas-daq L'oreal UV Perfect 24.06.12, 11:07
        Zainteresował mnie ten filtr, znalazłam jego recenzję
        ainta-reviews.blogspot.com/2012/05/loreal-uv-perfect-50-spf.html
        Jest tam zdjęcie ze składem i na drugim miejscu po wodzie znajduje się chyba niezbyt bezpieczny składnik? Zastanawia mnie, dlaczego ten krem nie jest sprzedawany w Europie, być może zawiera jakieś substancje niedopuszczone do sprzedaży w Europie. Nie posiadam wiedzy w tym temacie, dobrze byłoby gdyby wypowiedziały się biochemiczki.
        • zawrotglowy Re: L'oreal UV Perfect 24.06.12, 11:21
          Na drugim miejscu jest Ethylhexyl Methoxycinnamate, filtr UVB, który jest przenikający, co oznacza, że może wpływać na receptory estrogenowe, dlatego nie powienien być stosowany u dzieci i kobiet w ciąży.
          To dość popularny fitr, używany zwłaszcza w nieaptecznych kremach z filtrem. Nie jest zabronione jego używanie, ale na Kosmopedii piszą: Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji promieniochronnych dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych. Jego maksymalne dopuszczalne stężenie to 10%.
        • asdgjl Re: L'oreal UV Perfect 24.06.12, 12:27
          nie jest sprzedawany z prostego względu moim zdaniem , po prostu Europejki bardzo powoli zaczynają doceniać filtry, większość z nas jeszcze niedawno za główny cel wakacji uznawała mocną opalenizne, dopiero w przeciągu ostatnich kilku lat zaczęło być głośno o fotostarzeniu, a mimo to prawie żadna z moich koleżanek na co dzien nie używa filtrów, natomiast dla kobiet w azji ochrona przed promieniami UV to priorytet, dlatego tak wiele tamtejszych kosmetyków posiada wysokie filtry; koncerny takie jak l'oreal nie wypuszczają na nasz rynek tego typu kremów, bo nie ma na nie takiego zapotrzebowania... miejmy nadzieję że to się zmieni, bo wszystkie azjatyckie kremy z filtrem które do tej pory stosowałam były o niebo lepsze o filtrów dostępnych w Polsce
          --
          twoja-cera.blogspot.com/
    • zawrotglowy Re: LRP Anthelios XL Fluide Extreme SPF 50+ 24.06.12, 11:26
      Dobre opinie ma Uriage Hyseac Sun Care Fluid 50. Ponoć jak na filtr jest w miarę nietłusty i dość dobrze wchłaniający sie w porównaniu z innymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka