Dodaj do ulubionych

odciski!! pomocy!!!! co robic???

25.06.04, 14:13
Pomocy!!! Ciagle mam odciski. Nie wim co robic. W kazdych butach robia mi
sie odciski. Moga to byc klapki, japonki, sandalki, adidasy... Tragedia.
Teraz kupilam sobie piekne bialutkie skorzane mokasyny. Tak mnie obtarly
(choc duzo nie chodze bo poruszam sie autem) ze krew mi leci. Na kazdej
stopie mam 4 odciski - palce i piety. Ubralam wiec na drugi zdien japonki
i... zrobily mi sie odciski na podeszwie stop. :-((((((((((
Pomocy!! W kazdych butach tak cierpie. Nie wiem co robic?
Jak zapobiegac??
JAk leczyc te odciski zeby szybciej sie goily i mniej bolaly??
Na razie nawet stac nie moge i praktycznie wole sie nie ruszac.
Bardzo prosze o pomoc!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: odciski!! pomocy!!!! co robic??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 14:22
      odciski czy pęcherze?
      może to kwestia obuwia? może powinnaś kupować tylko obuwie z miękkiej skóry?
      jeśli obciera Cię w jakimś konkretnym miejscu, np. na pięcie, to można w
      obuwniczym kupić takie zapiętki, które przyklejasz w danym miejscu. a przede
      wszystkim polecam zmiękczenie obuwia - moczysz buty w miejscu, w którym Cię
      obcierają, nakładasz skarpety i chodzisz po domu. po kilku takich namaczaniach
      powinny przestać obcierać. skórzane buty się rozciągają nieco i dopasowują do
      stopy.
      • iskierka4 Re: odciski!! pomocy!!!! co robic??? 25.06.04, 14:35
        Chodzi o pecherze, ktore maja w srodku rope. Pozniej pekaja i np. na pietach od
        razu taki pecherz mi sie zdziera i leci krew. Co do moczenia buto - fajna rada
        tylko co zrobic z japonkami albo sandalkami jak riobi mi sie odcisk na
        podeszwie stopy???
        • Gość: justa Re: odciski!! pomocy!!!! co robic??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 14:42
          no jak na podeszwie, to problem. ja w ogóle to pęcherze przekłuwam igłą (po
          oczyszczeniu jej spirytusem salicylowym), wtedy ropa wycieka, a ranę mogę
          zakleić plastrem - nie boli aż tak, jak chodzenie z pęcherzem na podeszwie. a
          jeszcze jest taki balsam Avon przeciw obtarciom - może warto spróbować.
        • Gość: gocha221 Re: odciski!! pomocy!!!! co robic??? IP: *.icpnet.pl 25.06.04, 14:43
          moze wybierz sie do lekarza, bo troche to przerazajace co piszesz....
          mnie sie w tym roku przytrafil 1 odcisk, ale nie pecherz, nie mial ropy,
          zalatwilam go specjalnymi plasterkami. a teraz kupilam sobie krem z avon, ktory
          ma niby zapobiegac odciskom itp. Nie wiem jak dziala, bo kupilam go raczej z
          mysla o jesieni i zimie, teraz chodze letnich butach i nic sie nie dzieje.
        • Gość: Ania Re: odciski!! pomocy!!!! co robic??? IP: *.tele2.pl 25.06.04, 18:41
          to co opisałaś to nie są odciski. radzę wizyte u dobrego lekarza bo to co
          opisujesz może nawet wskazywać na uszkodzenie stawów biodrowych co powoduje
          zaburzenia chodzenia bądź jakąś chorobę skóry stóp powodującą jej dramatyczną
          nadwrażliwość. aha tylko nie pytaj mnie co to jest dobry lekarz! doraźnie radzę
          poszukać preparatów do stóp firmy Gehwol lub Alpresan - są tam produkty
          łagodzące takie problemy
    • iskierka4 Re: odciski!! pomocy!!!! co robic??? 28.06.04, 09:10
      A co to sa te preparaty firm Gehwol lub Alpresan??? gzdie mozna je kupic?? I w
      jakiej cenie??
      • Gość: Ania Re: odciski!! pomocy!!!! co robic??? IP: *.tele2.pl 28.06.04, 10:29
        to są profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji stóp. dostepne są również w
        wersjach detalicznych w aptekach lub dobrych salonach pedicure. znajdziesz tam
        na pewno jakiś preparat na twoje problemy . ceny od 20-60pln w zależności od
        preparatu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka