Dodaj do ulubionych

pielęgnacja dłoni

11.07.12, 22:40
Właściwie cały rok mam problem z przesuszoną skórą dłoni, latem problem występuje tylko w mniejszym nasileniu. Zimowym faworytem są zdecydowanie kremy Neutrogeny.
Ostatnio wypróbowałam kilka tanich produktów do pielęgnacji dłoni, które bardzo polubiłam i polecam, zastrzegam jednak, że mogą być na zimę zbyt mało "treściwe":
- Dax Cosmetics, Perfecta Body, Peeling orzechowo - cukrowy - tego akurat używam od dłuższego czasu i niezmiennie uwielbiam;
- Bielenda, Beauty Milky, Śmietankowa maseczka do rąk - lekka, świetna na noc, ale mleczny zapach może niektóre osoby zniechęcać;
- Bielenda, Kuracja Parafinowa, Krem na dzień - mimo przeznaczenia nakładam grubszą warstwę i stosuję na noc
Obserwuj wątek
    • ag_79 Re: pielęgnacja dłoni 12.07.12, 17:00
      Ja również mam podobny problem. Kosmetyczka swojego czasu poleciła mi kremy, które zawierają mocznik (bardzo dobrze nawilżają!). Niestety mało jest ich w dostępnej cenie, większość to apteczne i dość drogie. Ale znalazłam :)

Od dłuższego czasu stosuję krem Isana 5% urea - jest świetny i niedrogi, polecam:
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=33202
      Ostatnio znalazłam też krem do rąk eveline 5% mocznika, też jest dość dobry.
      • monalisa-is-one Re: pielęgnacja dłoni 13.07.12, 10:12
        ja również polecam ten od eveline
    • groshki_pl Re: pielęgnacja dłoni 30.08.12, 08:02
      ja kiedyś przez pracę też miałam strasznie zniszczone dłonie. Uratowałam je kremem z Graniera , tym takim czerwonym do zniszczonych dłoni własnie. I zastosowałam sobie taka kurację, że smarowałam bardzo grubo tym kremem, a nawet zostawiałam biała warstwę, czekałam aż się wchłonie, resztę rozsmarowywałam i tak po kilka razy dziennie. Po paru dniach dłonie "odżyły"
    • natkajezewska Re: pielęgnacja dłoni 10.09.12, 00:19
      Ja też uzywalam Neutrogeny i byłam zadowolona :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka