Dodaj do ulubionych

odchudzanie, dieta, siłownia

31.07.12, 00:28
Hej, prawie miesiąc temu zaczęłam dość intensywne odchudzanie. Zapisałam się na siłownie, na którą chodzę 4 razy w tygodniu. Trening ułożył mi trener z siłowni ( 20 min rozgrzewki na bieżni, ćwiczenia modelujące ramiona, brzuch, uda i pupe)a następnie aeroby pierwszy tydzień robiłam ich 20 min na bieżni teraz już jest to 30 min biegu i 10 min wyciszenia organizmu) oprócz tego 3 razy w tygodniu chodzę na slim belly po 40 min, oraz 3 razy w tyg na basen gdzie przez godzinę pływam żabką, codziennie też robię 8 minut abs ( ćwiczenia na youtube), czasem jeżdzę na rowerze i średnio 2 razy w tyg jestem na squashu ( 1 godzinę). Oczywiście nie piję alkoholu, nie jem fast foodów, czasem zdarzą mi się małe grzeszki jak kilka kawałków czekolady, ale są to wyjątki. Staram się jeść kilka razy dziennie przeważnie jest to 1 kanapka chleba orkiszowego na śniadanie plus kawa (mleko 0.5%) i słodzik, na obiad kurczak z sałatą z oliwa z oliwek, czosnkiem i cytryną, następnie znów kawałek chleba orkiszowego a na kolację jogurt naturalny z mrożonymi malinami albo truskawkami.... mimo to po 3 tygodniach z brzucha zleciało tylko 4 cm a waga stoi w miejscu... od 3 dni jestem na diecie kopenhadzkiej, bo się załamałam takim wynikiem...strasznie mi zależy, żeby zrzucic z 7 kg i mam na to jeszcze tylko 1 miesiąc, ponieważ we wrześniu wylatuje do Indii.. trener powiedział, że u kobiet to normalne i że metabolizm zaczyna ruszać dopiero po miesiącu...nie wiem czy tak powiedział, żeby mnie pocieszyć...czy coś jest nie tak? Dzięki z góry za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • alexandramonaco Re: odchudzanie, dieta, siłownia 31.07.12, 00:30
      aa i zapomniałam dodać, że raz w tygodniu jestem na masażu bańką chińską
      • rikol Re: odchudzanie, dieta, siłownia 01.08.12, 02:00
        Przerazajaca jest ta twoja dieta. Przede wszystkim celem powinno byc zdrowie, dobra forma. A nie wakacje - bo wakacje mina, a ty przytyjesz. Naucz sie zdrowego odzywiania. Cwicz na silowni 2-3 razy w tygodniu, zeby poprawic metabolizm. Bierz witaminy. I to tyle. Polecam czasopismo SHAPE, tam maja przepisy dobre dla osob na diecie.
    • justy1 Re: odchudzanie, dieta, siłownia 31.07.12, 05:53
      >> po 3 tygodniach z brzucha zleciało tylko 4 cm a waga stoi w miejscu... od 3 dni jestem na diecie kopenhadzkiej

skoro ubyło centymetrów, to prawdopodobnie ubyło też tłuszczu, a w zamian przybyło (cięższych od tłuszczu) mięśni, czyli OK - trzeba mieć więcej cierpliwości

natomiast dieta kopenhaska u osoby ćwiczącej to samobójstwo
    • amra24 Re: odchudzanie, dieta, siłownia 31.07.12, 11:19
      Najwazneijsze sa obwody, nie patrz na wagę- ta nie jest wyznacznikiem Twojego ciała. Skoro cos, co chcesz teraz gubic "hodowalas" przez kilka/kilkanascie lat, nie zniknie po 3 tygodniach. W tym momencie Twoj organizm przyzwyczaja sie do nowego stylu zycia i odzywiania. Daj sobie czas na to, aby Twoj metabolizm nabral predkosci.
      Poza tym prawdopodobnie zaczelas gubuc tluszcza, a rozwinelas miesnie- to tez wazy.
      Nie zalamuj sie! Zycze powodzenia w dalszej walce:-)
    • nottymoni Re: odchudzanie, dieta, siłownia 31.07.12, 13:45
      pierwszy z brzegu rezultat z google
      www.shapefit.com/adrenal-fatigue-overtraining.html
    • her.majesty.bonzee Re: odchudzanie, dieta, siłownia 31.07.12, 15:04
      jak dla mnie to ty sie glodzisz i twoja "pozal sie boze" dieta jest bardzo uboga w skladniki odzywcze (mrozone maliny w sezonie???!!, zamiast kromki chleba zjedz porcje kaszy jaglanej na sniadanie albo owsianke, poza tym dodaj zielony smoothie, jablko, pare sliwek, marchewke, lodygi selera do gryzienia, etc) Moze masz cos z hormonami nie tak, ja na takiej diecie, to bym dlugo nie pociagnela, nawet... lezac na kanapie ;-) a co dopiero trenujac..
    • nessie-jp Re: odchudzanie, dieta, siłownia 31.07.12, 16:02
      A czy zadbałaś także o podbudowę psychologiczną odchudzania? Korzystasz z pomocy trenera na siłowni
    • cygnusdeneb Re: odchudzanie, dieta, siłownia 31.07.12, 16:17
      Trener na pewno Cię nie okłamał, ja zaczęłam chudnąć dopiero po kilku tygodniach ale efekt był. Jak chcesz tak dużo zrzucić lepeij zaopatrz się w jakiś krem na rozstępy i celulit. Tutaj są fajne pilingi link. Ja jeszcze stosowałam suplementy ale byłam dość długo na diecie.
      • blue.berry Re: odchudzanie, dieta, siłownia 01.08.12, 10:17
        jedna podstawowa rzecz - jeśli masz taki tryb ćwiczeń jak opisujesz to natychmiast zrezygnuj z kopenhaskiej! bo zrobisz sobie krzywdę. a poza tym tak jak pisały przedmówczynie - utrata cm jest ważniejsza niż utrata kg. poza tym trzeba trochę poczekać aż organizm ruszy.
        • alexandramonaco Re: odchudzanie, dieta, siłownia 01.08.12, 18:31
          Tylko, że ja wcale nie jestem głodna. Wcześniej równie mało jadłam...trener i dietetyk powiedzieli, że moja waga jest spowodowana tym, że jem za mało i zbyt późno...prowadząc siedzący tryb życia
          • krakowskim_targiem Re: odchudzanie, dieta, siłownia 03.08.12, 12:53
            i to nie dało Ci do myślenia? organizm cały czas magazynuje, bo go głodzisz. jedz mądrze i zdrowo, ale troszkę więcej - przy takiej dawce ruchu na pewno nie przybierzesz na wadze, a zdrowo i w swoim tempie schudniesz.
    • sonyaa7 Re: odchudzanie, dieta, siłownia 03.08.12, 10:43
      Witaj, może powinnaś się skonsultować z specjalistą, dietetykiem, bądź lekarzem pierwszego kontaktu, myślę że powinien poradzić.
    • adelapaszek [...] 04.02.13, 17:39
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • allinone2013 Re: odchudzanie, dieta, siłownia 04.02.13, 18:55
      Gratuluję i głowa do góry! Ciesz się z drobnych sukcesów (np. jędrniejsza pupa, cm mnie w biodrach,czy kg mniej na wadze) i nie przejmuj się porażkami. Każdy czasem ma zwątpienia, to normalne. Nie poddawaj się, Powodzenia!
    • nataliamali Re: odchudzanie, dieta, siłownia 10.02.13, 09:57
      Hey Alexandra,
      dodam kilka swoich uwag: dieta - a czemu nie śródziemnomorska? zaprzestan kopenhadzką!
      Pamiętaj organizm nie lubi drastycznych zmian, jak coś wprowadzasz rób to powoli. To że nie masz efektów to dobrze, efekty zaraz przyjdą.
      Jedz często i małymi porcjami, odstaw cukry i słodycze. Zastąp cukier np ksylitolem lub trzcinowym.
      Ćwiczenia - super.
      Mleko/jogurty - ja bym odstawiła.
      Dołóż do tego jakąś odpowiednią suplementację ale uważaj na produkty przeczyszczające. Poszukaj produkty poprawiające przemianę materii/metabolizm: CLA, zielona cherbata, chrom - tutaj uważaj na jego zawartosc do nadmiar chromu może szkodzić tak jak ma np Linea Detox ponad 200% dziennego zapotrzebowania!
      Ja biorę suplement My Body Shape ze względu na bardzo bogaty skład ale też ze względu na najwyższą biodostepność tego produktu gdyż jest to kapsułka z roztworem.
      Tak więc spokojnie, wytrwaj w ćwiczeniach jak najdłużej. Mam wrażenie, że motywacja CI opada tak więc trzymam kciuki! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka