Dodaj do ulubionych

podkład - cera tłusta

24.08.12, 00:28
Proszę o polecenie podkładu. Ewentualnie czegoś pod podkład, co przedłuży jego życie na mojej twarzy - nie znam się na tym za bardzo, kładę tylko trochę kremu nawilżającego w suchych okolicach i na to podkład.

Cera: tłusta w strefie T, z zaskórnikami i zaczerwieniami, trochę łuszczącej się skóry.

Teraz używam MaxFactor, Soft Resistant, ale strasznie się błyszczę. No i po 1-2 h na nosie nic nie zostaje. To mój pierwszy podkład i zastanawiam się, czy z każdym tak będzie, czy są lepsze. Próbowałam też pudrów mineralnych, ale wychodzi słabo.
Obserwuj wątek
    • zawrotglowy Re: podkład - cera tłusta 24.08.12, 08:31
      Dobre opinie wśród posiadaczek tłustej skóry ma Revlon Colorstay, tylko on jest chyba dość ciężki, ale matuje.
      • rikol Re: podkład - cera tłusta 28.08.12, 01:41
        najlepsze podklady ma MAC.
      • nowa.na.forum Re: podkład - cera tłusta 28.08.12, 18:51
        pytałam o ten revlon wszędzie, w rossmanie, aptekach, douglasie, ale wygląda na to, że nie mają.
        • ale_to_ja Re: podkład - cera tłusta 28.08.12, 23:16
          revlon jest w rossmanie ale taniej na allegro
          • nowa.na.forum Re: podkład - cera tłusta 29.08.12, 15:39
            Nie, naprawdę u mnie nie mają, a online nie chcę za pierwszym razem z obawy, że nie trafię z kolorem.
            • ale_to_ja Re: podkład - cera tłusta 29.08.12, 20:22
              nowa.na.forum napisała:

> Nie, naprawdę u mnie nie mają, a online nie chcę za pierwszym razem z obawy, że
              > nie trafię z kolorem.

a w douglasie?
        • ciastko_z_kota Re: podkład - cera tłusta 21.08.13, 15:00
          Superpharm ma. I często małe osiedlowe sklepiki.
    • kbjsht Re: podkład - cera tłusta 24.08.12, 15:41
      to w sumie dziwne, bo jest nawilżający i tani, ale polecam zdecydowanie affinitone , kupiłam ostatnio już 3 opakowanie i jestem na prawdę zadowolona. jedyny minus jest taki, że jest płynny i wylewa się jak jest źle dokręcony. daje efekt świeżej twarzy, wiadomo, że co 3 godziny trzeba przypudrować nos albo zadziałać bibułkami, ale to na prawdę fajny podkład ;)
      moje duże numer dwa jest z max factora , ten podkład też sobie mocno cenię, ma konsystencję musu i jest też całkiem spoko ;) jak kupowałam, to kosztował ok 55 złotych jakoś ;))
    • malwan Re: podkład - cera tłusta 29.08.12, 12:27
      a ja polecam podkład debby matsolution. Świetny, kryje, naprawdę matuje i jest lekki. Czy dostępny u nas nie wiem , ja kupiłam we Włoszech. Nie widzę większej różnicy pomiędzy nim a Estee lauder a kosztował grosze - jakieś 35 zł.
    • kristina_barcelona Re: podkład - cera tłusta 14.08.13, 10:56
      Też puder mineralny a puder mineralny to dwa zupelnie inne pudry, wiekszosc dostepnych na rynku ma max 3 %!! Wiec bezsensu bo tego minerału tam w ogóle nie ma, wiecej zapychaczy, a podklad o ktorym piszesz to kat dla cery, maska koloryzująca i nic wiecej. Podklad to musi byc dobry, z krzemionką, filtrem i przede wszystkim w 90% mineralny przynajmniej
      • teane Re: podkład - cera tłusta 24.08.13, 19:50
        zdecydowanie polecam Revlon Colorstay! używam już go 2 rok i całkowicie przestałam pudrować się w ciągu dnia. zamawiam na allegro, a tu masz ściągę kolorów da24.republika.pl/rcso.htm
      • rikol Re: podkład - cera tłusta 28.08.13, 17:22
        Praktycznie wszystkie kosmetyki kolorowe sa mineralne, bo barwniki to tlenki tmetali. Sprawdz sklad cieni do oczu, czy pudru. Natomiast dopiero niedawno zajal sie tym marketing i nagle barwniki uzywane od dziesiecioleci staly sie 'mineralne' i niby zdrowsze. A co niby zdrowego jest w tlenku zelaza (podstawowy barwnik w podkladach)? Tlenek cynku jest przeciwzapalny i jednoczesnie jest filtrem - obecny w takich produktach jak masc cynkowa np. A taki np. tlenek chromu jest silnie uczulajacy - praktycznie zawsze jest w cieniach, no i w kosmetykach profesjonalnych (kryolan).
    • jaszczur.ka_87 Re: podkład - cera tłusta 28.08.13, 11:45
      Również polecam Revlona, stosuje go kilka lat i nie wyobrażam sobie innego podkładu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka