ik.stokrotka2001 06.07.04, 13:12 mam problem, strasznie łamią mi sie włosy, co zrobić, a moze to wina ciąży - 10 miesięcy po porodzie, a może to wina farbowania , proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nieznajoma_22 Re: łamiące się włosy 13.07.04, 14:27 Ja miałam ten sam problem.Podczas czesania sypały mi sie jak szalone.Robiłam dużo rzeczy aby pomogło:kupywałam serum na końcowki i wcierałam w końcówki,odżywki na całą głowę,różnego rodzaju domowej roboty maseczki np.1 wlewałam oliwe z oliwek i dodawałam soku z cytryny podgrzewałam i nakładałam na włosy,owijałam w folie srebrną i na to ręcznik,trzeba potrzymac ok 30 min można dłużej 2.żołka wymieszać z sokiem z cytryny i umyć tym włosy spłukać wodą z octem(1 litrowa butelk wody z 1 łyżka octu).To podobno bardzo dobrze robi dla włosów.Zrezygnowałam na jakis czas z suszarki a od 5 miesiecy zaczełam płukać włosy po szamponie w cieplutkiej wodzie i na to odżywka(wtedy podobno dobrze sie wchłania)a spłukuje je wodą zimną,żeby zamknąć łuski włosów(tylko po zimnej wodzie włosy niestety szybko sie przetłuszczają)Ale muszę powiedziec,że włosy już tak mi sie nie łamią i zaczęły nareszcie rosnąć.pozdrawiam pa. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: łamiące się włosy 14.07.04, 21:29 Witam Być może... Z dwóch zdań Pani listu nie odważę się wypowiedzieć na temat przyczyn Pani problemu z włosami. Co Pani rozumie mówiąc „łamią się mi włosy”? W której części włosa dochodzi do uszkodzenia i jakiego rodzaju jest to uszkodzenie? Kiedy ostatnio farbowała Pani włosy i czy często je Pani farbuje? Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
ik.stokrotka2001 Re: łamiące się włosy 22.07.04, 12:15 oksana.zarewicz napisała: > Witam > Być może... Z dwóch zdań Pani listu nie odważę się wypowiedzieć na temat > przyczyn Pani problemu z włosami. Co Pani rozumie mówiąc „łamią się mi wł > osy”? > W której części włosa dochodzi do uszkodzenia i jakiego rodzaju jest to > uszkodzenie? - są to końcówki włosów, ale można przyjąć, że 3 cm od końca włosa do 0,5cm. Występuje taki mały biały punkcik i gdy delikatnie pociągnę w tym miejscu odłamuje się. Kiedy ostatnio farbowała Pani włosy i czy często je Pani farbuje? -Miesiąc temu, a farbuję raz na 2,5 miesiąca > Pozdrawiam > Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
elka123 Re: łamiące się włosy 17.11.04, 12:28 ja mam też ten problem może ktoś zna na to receptę Odpowiedz Link Zgłoś