Dodaj do ulubionych

Wasze ulubione babskie czasopisma

IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.07.04, 19:53
Bardzo jestem ciekawa, co czytacie i - oczywiscie - dlaczego. Tyle jest
kobiecych czasopism na rynku, a nie zawsze wiadomo, ktore z nich naprawde
nieco urozmaica zycie kobietek. Czekam na opinie i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • szined Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 08.07.04, 20:09
      Moją ulubioną gazetką jest Glamour.Niektóre numery lepsze inne gorsze ale
      ogolnie moje ulubione:)
      • Gość: Anja Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.07.04, 20:20
        No, chociaz jedna cos czyta! ;))
    • ola_er Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 08.07.04, 20:22
      Teraz jest fajna Marie Claire. Dla mnie ciekawe artykuły. Lubię też
      Cosmopolitana, bo mnie bawi :)
    • roxi_hart Twoj Styl 08.07.04, 20:26
      Twoj Styl-to jedyne pismo, ktore mnie nie nudzi. oczywiscie zdarzaja sie gorsze numery ale ogolnie stawiam im 4+ - uwazam ze to najlepsze pismo na rynku w ogole.
      wszystkie inne, np. Marie Claire, Glamour, Elle przegladam, czasem pozyczam od kolezanek, ale glownie po to by poogladac obrazki bo do czytania nie ma tam kompletnie nic.
      • Gość: Anja Re: Twoj Styl IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.07.04, 20:40
        A moją ulubiona gazetka jest zdecydowanie Marie Claire. Bardzo mnie tylko
        denerwuje, ze coraz czesciej dodawane sa do niej (podobnie jak do innych gazet)
        filmy, i nie ma mozliwosci kupienia gazety bez nich. Nie zawsze przeciez dany
        film musi wszystkich interesowac, a gazeta z filmem zawsze jest droższa. Mysle,
        ze kazdy klient powinien miec wybor.
        • Gość: dordulka bez logow Re: Twoj Styl IP: *.zamosc.mm.pl 08.07.04, 20:49
          MC mozna zawsze kupic bez "prezentow", tak mi sie wydaje, bo sama ostatnio
          zrezygnowalam z filmu.
      • Gość: katinka Re: Twoj Styl IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 08.07.04, 20:47
        tez najbardziej lubie Twoj Styl, choc moja ocena to skromne 4. reszte
        kolorowych pism dla kobietek przegladam w roznych miejscach przy tzw okazji: u
        kolezanek, gabinety lekarskie, fryzjerzy, inne poczekalnie. przegladam, nie
        czytam, nooo czasami sie skusze na jakas opowiastke o naszych gwiazdach ;)
        coraz bardziej sie upewniajac, ze najfajniejsze jest zycie zwyklej
        dziewczyny :)) a poza tym to lubie magazyny windsurfingowe Deska i
        Windsurfing ;)
    • Gość: epa5 Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.one.pl / *.one.pl 08.07.04, 21:13
      Cześć. Moją ulubioną gazetą w tej chwili jest Claudia, natomiast jeśli chodzi o
      gazetę Twój Styl, to jest ona strasznie nudna, kupowałam ją przez ostatnie 4
      lata i w końcu wkurzona zrezygnowałam , gdyż tam zionie nudą, jest całe mnóstwo
      nudnych artykułów, przerażlwie nudnych, jest to gazeta dla snobów, bo przez
      cały czas są tam prezentowane kosmetyki z najwyższej półki, bo one są najlepsze
      ( całkowity brak krytycyzmu takich kosmetyków), natomiast te średnie czy te
      tanie to wogóle zapomnij. Moda prezentowana na łamach czasopisma jest modą nie
      do noszenia na ulicy no i oczywiście cała masa przeraźliwie nudnych artykułów z
      życia gwiazd.Dlatego zrezygnowałam i od jakiegoś czasu kupuję Claudię , gdzie
      są prezentowane kosmetyki i ciuchy drogie i średnie i tanie no i są o wiele
      ciekawsze artykuły, porady , przepisy kulinarne. Pozdrawiam.
      • roxi_hart Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 08.07.04, 21:31
        Claudia to typowy poradnik, tak jak Naj czy Pani domu tylko grubszy:)
        Twoj Styl to zupelnie inna polka.
        Ale coz o gustach ponoć sie nie dyskutuje......
      • Gość: Annia Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.07.04, 23:49
        Masz rację odnosnie tych kosmetykow.Powinni prezentowac takze te z nieco
        nizszych polek. Chociaz ja lubie popatrzec sobie na takie luksusy. Jesli
        niekiedy moge sobie kupic cosik drozszego, lub dostane w prezencie, bardziej to
        doceniam :)A co do Claudii - wole Olivie. Bardzo przypomina wycofane juz dosc
        dawno temu Jestem, ktore bardzo lubilam, choc bylo stanowczo za cienkie ;)
      • Gość: mahdall Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.rene.com.pl 09.07.04, 09:28
        widzisz jak to jest. ci sie podoba jednym drugim wogole nieodpowiada. dla mnie
        Twoj styl jest gazeta numer jeden a wcale snobką nie jestem. arykuly dla mnie
        sa ciekawe, czesto bywaja pomoca w roznych referatach. a co do kosmetykow i
        ciuchow to prezentowane sa bardzo rozne. od naszej polskiej ziaji( ktora
        przeciez jest tutaj na forum uznana za jedna z lepszych marek) poprzez rozne az
        prawda dosc drogich, ale popatrzec przez to zawsze mozna.... pozdro
    • szczekuszka Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 08.07.04, 21:40
      Ja raz na jakis czas kupuje elle, przecietnie szesc numerow na rok. To jedyna
      kobieca gazeta, ktora toleruje i nie ma w niej takich totalnych bzdur. No i
      nacisk na mode sie liczy. Odkad redaktor naczelna Urody zostala Dorota Maj
      (wczesniej pracowala w Elle) pismo dawalo sie czytac, ale jak teraz dodali do
      tytulu viva, to juz mnie mierzi, ale nie jest takie zle.
      Innych gazet za chiny ludowe nie kupie!!
    • Gość: neli Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 00:00
      Bardzo lubię Zwierciadło,duzo dobrych artykułów do poczytania o czymś więcej
      niż kosmetyki i ciuchy i mniej przygnębiającym niż polityka. Naprawdę polecam.
      No i oczywiście uwielbiam Wysokie Obcasy!
    • Gość: moboj Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.magma / *.magma-net.pl 09.07.04, 08:36
      "Zwierciadło" i "Wysokie obcasy". reszta to niestety odmóżdżające głupotki.
    • Gość: Ola Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: 195.26.24.* 09.07.04, 09:31
      Ja kupuję niemalże wszystkie miesięczniki...i co miesiąc obiecuję, że nastęonym
      razem nie kupię gazety-kalki. Nie macie wrażenia, że gazetki są bardzo do sibie
      podobne???
      • magraft Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 12.07.04, 10:44
        Nic dziwnego skoro jedno wydawnictwo ma kilka różnych tytułów, to o czym mają w
        każdym pisać??
    • Gość: Kiddo Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 10:49
      Ja kupuje Twój Styl, Elle, Wyborczą z Wysokimi Obcasami i Glamour - to ostatnie
      pisemko traktuję jako coś do pooglądania, a nie do czytania, bo są tam tak samo
      bzdurne artykuły jak w Cosmopolitanie (zresztą naczelna Glamour, G.Olbrych była
      kiedyś naczelną Cosmo - o czymś to świadczy...:) Ale działy moda&uroda mają w
      miarę. Natomiast największą kaszaną była moim zdaniem "torba" dołączona "w
      prezencie" do numeru bodajże kwietniowego - torba była ortalionową szmatą -
      obrzydliwą!, a pismo kosztowało z nią ze 12 zł, podczas gdy normalnie kosztuje
      4,5... i oczywiście nie można było kupić wersji bez "prezentu". Totalna
      kompromitacja, zero klasy jak dla mnie. pzdr
      • Gość: Ola Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: 195.26.24.* 09.07.04, 11:03
        Zgadza się! Mnie też dobija miesięcznik + coś, co zostało szumnie
        nazwane "torbą". Nie chcę toreb, kosmetyczek, klapek w nr X, okularów i
        bzdurnych płytek!!!!!Chcę mieć możliwość kupna samej gazety, co nie zawsze jest
        możliwe.
        • Gość: bleble Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 11:15
          ja kiedys kupowalam Elle i calkiem lubiam, ale jakos pozniej sie chyba mi
          znudzila i nie kupuje zadnej z babskich gazet. wiekszosc to szmtlawce i nic w
          nich nie ma, o tresci nie wspomne... a glamour to mnie szlag trafia! tam nic
          nie ma! wyrzucona kasa. wole dorzucic kilka zlotych i kupic ksiazke.

z innych gazet to czytam wyborcza, wysokie obcasy lubie tez national geographic.
    • Gość: Klaudia "chip" n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 11:18
    • Gość: bebe Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 09.07.04, 11:26
      Stale czytam Twój Styl i Wysokie Obcasy, podczytyję też inne, okazyjnie.
      Wkrótce wyjeżdżam na wakacje, więc trochę ich kupię do poczytania w
      autobusie.Kiedyś lubiłam Elle i Urodę w normalnym wymiarze, bo ostatnio jakoś
      skarlała. Denerwują mnie prezenty dodawane do prasy, mam już wcale pokażną
      kolekcję toreb. Wcale nie jest tak, że można wybierać czy chce się czasopismo z
      dodatkiem czy bez.
      • szczekuszka Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 09.07.04, 15:35
        Wcale nie jest tak, że można wybierać czy chce się czasopismo z
        >
        > dodatkiem czy bez.

To zalezy gdzie kupujesz. Ja ostatnio kupilam w elle w emipku i wypielam sie na
        elle z torba, kupilam bez. Jednak raz musialam kupic elle z torba, bo w
        osiedlowym kiosku mieli tylko taka.
        Tez nie znosze wszelkich dodatkow, no moze tylko paski perfum w srodku.
        • Gość: Annia Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.07.04, 18:45
          Niestety mieszkam w malej miejscowosci, gdzie nie ma Empiku.Nie mam wiec
          wyboru, czy wziac gazete bez "prezentu", czy z "prezentem", bo dostepne sa
          tylko te ostatnie. Uwazam, ze owe dodatki sa absolutnie najbardziej kiczowatym
          towarem, jaki kiedykolwiek ogladaly sklepy, to żenujące. Jedynie kolekcja
          filmow dodawanych do Zwierciadla bardzo mi sie podoba.Pozdrowionka.
        • Gość: Annia Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.07.04, 18:47
          Toleruje tez, a nawet zbieram, probki, np.szamponow lub zeli pod
          prysznic.Przydaja mi sie na kortkie wyjazdy :)
    • mankalita Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 09.07.04, 14:55
      Wiedza i Życie (nie mylić z Życie na gorąco:P). Od czasu do czasu czutuje tez
      Fokusa, ale z miesiąca na mięsiąc coraz gorszy się robi. Wiedza i Życie odkąd
      ją przejęła Agora też ma się coraz gorzej niestety:(
      • eressea Linux Magazine ;-) /bt 09.07.04, 15:00

• Gość: Yotte Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 17:12
        Tak! Właśnie tak jest! Wiedza i Zycie to była super gazeta! Ale też zauważam,
        że wraz ze zmianą wydawcy coś sie popsuło. Po prostu poziom spadł o oczko
        niżej, niestety. Niedługo pewnie dogonia w tym Fokusa, który tematykę ma
        ciekawą ale podaną w sposób maksymalnie prosty, dużo ogólników i oczywistości.
    • Gość: Nicole Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 09.07.04, 15:24
      Od pierwszego numeru, czyli od listopada zaczęlam kupować Make up.Myślalam, że
      wreszczie pojawilo się typowe pismo o makijazu i stylizacji, którego w Polsce
      brakuje.Pierwszy numer nie byl zly, następne trochę gorsze, a teraz miesięcznik
      przeobrazil się w kwartalnik.Jestem wizażystką i brakuje mi pisma dla osób
      zajmujących się tym zawodem.Ale cieszę się, że pojawil się chociaż Make up, mam
      nadzieję, że będzie coraz lepszy.
      • Gość: MC Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.04, 15:32
        cosmo, marie claire, glamour, elle vogue, itd itp
        mitglied.lycos.de/ania0409/
    • cafe_justysia Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 09.07.04, 19:09
      Ja czytam najczęściej Viva Uroda(są ciekawe arty o kosmetykach,modzie,życiu
      itp. i jest dość mało reklam co chwalę) i Glamour(podobnie jak Viva Uroda ale
      nie podoba mi się to,że co druga strona to reklama i dlatego czytam rzadziej).W
      sumie to zależy często czy do gazety jest jakiś ciekawy dodatek lub fajny
      artykuł.Np ostatnio kupiłam sobie Avanti bo była kosmetyczka a dziś kupiłam
      Marie Claire bo była fajna torba.Papatki!
    • Gość: kajazz Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 19:27
      ZWIERCIADLO bo to madra gazeta nie do kartkowania bezmyslnego ale i do
      poczytania i zadumania sie a co do urodowych -Uroda, tez na lepszym niz
      galmoury i elle poziomie...
    • mary1 Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 09.07.04, 20:44
      Kupuję i czytam Marie Claire, Wysokie Obcasy , Twój Styl ale właśne z powodu
      cen ciuchów i kosmetykow zamieszczanych w tym ostatnim czasopiśmie postanowiłam
      śie obrazić iprzestać je kupować.Denerwują mnie dołączane prezenty do nich , bo
      przeważnie jest to byle co .Jedyny plus to filmy.Kupiłam dzisiaj MC dostała mi
      się czerwona torba, chyba na zakupy w warzywniaku.Syn się wystraszył , że będę
      z nią chodzić.Nie zginę w tłumie.
    • Gość: Zapałeczka Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 20:55
      ja czytam regularnie Claudie, Olivie kiedys tez ale odkad zmienili forme na
      nowsza nie podoba mi sie ... po prostu czasami nie ma nic ... Cosmo tez jest
      dobre ... dla zabawy oczywiscie i posmiania ... kiedys na rynku byla Nicole ale
      od ladnych paru miesięcy niesstety tego nie ma ;-(((
    • Gość: OLka 82 Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: 217.41.240.* 10.07.04, 16:03
      A ja uwielbialam Jestem, nie wiem dlaczego juz nie ma.....Teraz kupuje MC, ale
      nie co miesiac no i robie takie mixy roznych pism.Ale ogolnie uwazam ze Mc
      nieglupie jest i sa tam nieraz ciekawe artykuly o podrozach, zyciu ogolnie.....
    • Gość: misia Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 19:08
      Też kupuję MC. Na początku byłam zachwycona tą gazetą, teraz zrobiła się nudna,
      wszystkie artykuły takie same. Nie wiem, czy kupię w tym miesiącu. Reszta jest
      do siebie bardzo podobna - z całej grupy wybrałam "Cosmo" - do pooglądania i
      odstresowania się. B.lubię "Vivę" - nie typowo babska, ale ciekawa.
      Interesujące artykuły i wywiady (oczywiście nie zawsze). "Wysokie obcasy" od
      czasu do czasu. W niektórych nr nie mogę znaleźć nic naprawdę ciekawego.
    • Gość: Justyna Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 21:13
      A co myślicie o Filipince?Czytacie tą gazetę?
    • Gość: A ja w ogóle... Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.acn.waw.pl 10.07.04, 21:23
      W ogóle, w ogóle nic babskiego nie kupuję ani nie czytam. Jakoś tak wychodzi.
      Nawet nic mi nie mówią wymieniane przez Was tytuły. Męczy mnie, że to są prawie
      w 99% zakamuflowane reklamy produktów "sponsora". To już wolę sobie poprzeglądać
      bezpłatną gazetkę supermarketową ;)
    • Gość: Kaja Re: Wasze ulubione babskie czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 21:41
      Ja lubie Samo Zdrowie,Glamour,i dla aktywnych Shape
    • reirei Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 11.07.04, 14:33
      ja własnie jestem na etapie poszukiwania "swojej gazetki". Generalnie lubię
      sobie poczytać babskie gazety, jest to dla mnie forma odstresowania się, no a
      poza tym czasem trafi się jakis naprawdę dobry artykuł o zdrowiu czy urodzie.
      Te o psychologii traktuję z przymrużeniem oka, o seksie.. hmm.. czasami
      niektóre rady sa godne zastosowania :) Do tej pory kupowałam cosmo ale odkąd
      zmieniła sie naczelna to to pisemno zaczyna mi sie coraz mniej podobać. No i
      teraz kupiłam Urodę i Glamour na próbę, a MArie Clarie nigdy w życiu w łapce
      nie miałam, ale sporo z was chwali tę gazetke więc też może kupię jeden numer i
      zobaczę czy mi sie spodoba. Natomiast jest kilka gazet które mi zupełnie nie
      odpowaiadaja: Elle, Twój styl, Pani-zbyt snobistyczne i chyba za, przepraszam
      za określenie "babowe". Te gazety są raczej kierowane do pracujących, młodych
      kobitek, takich w wieku 25+. Ja jestem studentką, 20 lat i nie ma w tych
      gazetach nic interesującego dla mnie.
      • Gość: Yotte Różności... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 17:27
        "Babskie" - Zwierciadło, czasem Pani, czasem MC(kupuję zawsze po uprzednim
        przejrzeniu - nigdy w ciemno)
        O zdrowiu - Żyjmy dłużej (sporadycznie Samo Zdrowie)
        Popularnonaukowe - Wiedza i Zycie
        Kulinarne - Kuchnia
        Dla pań domu - Poradnik Domowy
        Tygodniki - Przekrój, Polityka

W powszechnie polecanym Twoim Stylu za dużo luksusu i takichż reklam. To
        irytujące, gdy w gazecie 1/2 to reklamy!!!! A tak odbieram Twój Styl. Mimo, że
        treściowo nie jest taki zły...

Glamoury, Cosmopolitany, Elle - zniechęcają mnie już tytuły na okładkach w
        stylu: "Jak go porzucić" albo "7 sposobów na gorący letni seks". Troszkę to
        infantylne tym bardziej, że po zajrzeniu do środka natykamy się na stek
        banałów!!! Te gazetki są po prostu głupiutkie! Takoż samo Claudia, Oliwia, Naj,
        itp., które w pół godziny można przeczytać, a raczej obejrzeć...

Było fajne pisemko - miesięcznik Look. Było super! Teraz jest to już kwartalnik
        i to zupełnie beznadziejny. Począwszy od strony graficznej okładki, aż po
        poziom zawartości!
        Co się stało z Lookiem???

Pozdr
    • paputerek Re: Wasze ulubione babskie czasopisma 11.07.04, 19:40
      kiedyś moja ulubioną gazetą było Votre Beaute- twoja uroda, miesięcznik,
      głównie o urodzie i kosmetykach, naprawde na wysokim poziomie, niestety gazeta
      podobno splajtowała. Potem zaczęto wydawać Twój Styl Look, który był jeszcze w
      normie, ale najnowszy Look to totalna porażka.
      Regularnie czytuję Wysokie Obcasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka