Dodaj do ulubionych

krem pod oczy

28.01.13, 12:14
Kupiłam w aptece krem pod oczy Avene Eluage. Mam 28 lat i często worki pod oczami. Jest napisane, że to produkt hipoalergiczny ale mnie po nalozeniu tego kremu szczypie skora pod oczami. Pieczenie jest dość mocne, nie ma zaczerwienienia. Zastanawiam się, czy dalej używać tego kremu czy oddać mamie. Może on jest dla mnie za silny? Prosze od radę.
Obserwuj wątek
    • rocambolesca Re: krem pod oczy 28.01.13, 20:30
      Poczytaj o retinolach i ich działaniu.
      • shiva31 Re: krem pod oczy 28.01.13, 21:08
        jeżeli Cię szczypie, to znaczy że podrażnia. ja polecam krem pod oczy firmy Herbfarmacy, jest bardzo dobry to skóry wrażliwej :)
    • issey_miyake Re: krem pod oczy 03.02.13, 12:58
      escollo napisała:

> Kupiłam w aptece krem pod oczy Avene Eluage. Mam 28 lat i często worki pod ocza
      > mi. Jest napisane, że to produkt hipoalergiczny ale mnie po nalozeniu tego krem
      > u szczypie skora pod oczami. Pieczenie jest dość mocne, nie ma zaczerwienienia.
      > Zastanawiam się, czy dalej używać tego kremu czy oddać mamie. Może on jest dla
      > mnie za silny? Prosze od radę.

Krem ten zawiera retinal, czyli pochodną retinoidów. Podrażnienie i pieczenie zwykle zawsze na początku występuję, więc musisz stosować specyfik rzadziej wymiennie z np. SVR Palpebral krem pod oczy. Stosuj ten rano i wieczorem w dni gdy nie używasz Eluage. Jeśli to nie pomoże, może być tak, że ten specyfik jest dla Ciebie za mocny na początek. Możesz go zużyć do twarzy, a na okolice oczu kupić coś łagodniejszego na początek, np. Neostrata Eye PHA 4%.
    • kluk88 Re: krem pod oczy 05.02.13, 21:34
      witam jestem alergikiem, mogę polecić żel ze świetlikiem firmy ziaja, najlepiej drenujący, nie podrażnia, nie wywołuje alergii koszt ok 6zł

Poza tym zapraszam na lookgood-abcurody.blogspot.com/
    • 42andzia Re: krem pod oczy 09.02.13, 18:50
      Ja bym przestała na twoim miejscu go używać. Może ci bardzo podraznić skórę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka