Dodaj do ulubionych

Kremy nawilżające

01.02.13, 21:42
Witam.

Po wielu kremach do twarzy gdy smarowałam na noc po jakimś czasie cała twarz jest pokryta tzw. "kaszą", w sensie takie małe krostki, prawie niewidoczne, ale wyczuwalne w dotyku. Co na to poradzić lub czy są jakieś specjalne kremy ?
Obserwuj wątek
    • cassandra7 Re: Kremy nawilżające 02.02.13, 22:28
      Sprawdz, czy jest w skladzie parafina - potrafi zapychac. Jesli tak, to odstaw taki krem. Na zlikwidowanie takiej kaszy to moze kwasy? Mozesz tez uzywac kremow z kwasem hialuronowym albo sam kwas zmieszany z jakims olejem np. arganowym.
      • rikol Re: Kremy nawilżające 13.02.13, 21:12
        Brzmi to jak alergia na ten krem.
    • issey_miyake Re: Kremy nawilżające 03.02.13, 12:10
      nemi26 napisał(a):

> Witam.
      >
      > Po wielu kremach do twarzy gdy smarowałam na noc po jakimś czasie cała twarz je
      > st pokryta tzw. "kaszą", w sensie takie małe krostki, prawie niewidoczne, ale w
      > yczuwalne w dotyku. Co na to poradzić lub czy są jakieś specjalne kremy ?

Jeśli masz tendencje do zmian trądzikowych (a na to wygląda z opisu) to musisz dodatkowo prócz takiego kremu nawilżającego stosować coś złuszczającego. Co to będzie zależy od tego jaką masz skórę i ile możesz przeznaczyć na taki specyfik.
    • 42andzia Re: Kremy nawilżające 09.02.13, 18:53
      Ja kupiłam krem na noc z avon solutions i jestem zachwycona
      • emilianabeauty Re: Kremy nawilżające 10.02.13, 21:30
        to brzmi, jak objaw zbyt dużego nawilżenia, wiem, jak to brzmi, ale taka kaszka wyskakuje,jeśli się za bardzo nawilży skórę, jeśli tego ona nie potrzebuje, mam podobnie, czasem wyskakuje mi kaszka na policzkach, ale wtedy używam kremu nawilżającego z kwasem, albo kremu na dzień, a wieczorem serum z kwasem i na to krem.
    • kekerboom Re: Kremy nawilżające 11.02.13, 14:42
      Masz zbyt tlusty krem najprawdopodobnie, ktory zamyka ci pory, wez spróbuj sobie zrobic peeling i lekko po kąpieli wklepac krem do twarzy( pamietaj aby nie za duzo) bo znowu twoja skora nie bedzie oddychac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka