Dodaj do ulubionych

peeling enzymatyczny do twarzy

IP: *.bremultibank.com.pl 22.03.02, 09:48
Jakie peelingi enzymatyczne do twarzy polecacie ? Do tej pory używam peelingu
firmy AA - jest dobry ale się kończy a ja oczywiście jak każda kobieta szukam
ciągle czegoś nowego. Czy avene lub LRP mają w swojej ofercie takie cuda i czy
Któraś z Was je sprawdziła na Sobie? Pozdrowionka Mała
Obserwuj wątek
    • agus7 Re: peeling enzymatyczny do twarzy 22.03.02, 09:58
      Jest Gommage z firmy Avene i też rozważam jego zakup, ale nikt go do tej pory
      tu nie polecał, więc nie wiem czy warto wydać 50 zł... Pomóżcie! Dziewczyny
      polecały za to gommage Yves Rocher. Osobiście nie wypróbowałam.
      • Gość: Kim Re: peeling enzymatyczny do twarzy IP: 213.77.91.* 22.03.02, 10:08
        Gommage z Avene jest fajny! Właśnie go używam, jest delikatny, fajna jest po
        nim skórka. Z Yves Rocher też miałam i byłam bardzo zadowolona.
      • Gość: Mała Re: peeling enzymatyczny do twarzy IP: *.bremultibank.com.pl 22.03.02, 10:18
        Czy peeling enzymatyczny i gomage to to samo? Zawsze mi sie wydawało, że to dwa
        rózne peelingi.
        • Gość: Marta Re: peeling enzymatyczny do twarzy IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 22.03.02, 15:35
          Ja również używam AA i jestem bardzo zadowolona, ale jeżeli już ci się znudził
          to może wypróbujesz peelingi enzymatyczne Eris z serii Pharmaceris.Polecam
          zwłaszcza taki do cery alergicznej i nadwrażliwej.
        • Gość: ivona Re: peeling enzymatyczny do twarzy IP: 212.244.37.* 22.03.02, 15:45
          Z Avene jest cudowny, a po zastosowaniu po nim maseczki nawilżająco-kojącej tej
          samej firmy, można zwariować ze szczęścia
          • agus7 Re: peeling enzymatyczny do twarzy 22.03.02, 15:48
            oj, ivona, przez Ciebie chyba znowu po pracy pobiegnę do apteki! :))) w zeszły
            piątek kupiłam maseczkę kojąco-nawilżającą Avene, a dziś chyba sie skusze na
            ten peeling... raz się żyje! :))
            • Gość: ivona Re: peeling enzymatyczny do twarzy IP: 212.244.37.* 22.03.02, 15:57
              Opisałam dokladnie reakcję mojej skóry na oba kosmetyki. Maseczkę zostawiłam
              bez zmywania, a po dotknięciu rano skóry nie mogłam uwierzyć w efekt. Pierwszy
              raz przekonałam się że takie opisy mogą rzeczywiście odzwierciedlać prawdę. A
              skóre mam naprawdę ciężką do pielęgnacji
              • agus7 Re: peeling enzymatyczny do twarzy 22.03.02, 16:00
                No to biegnę... dzięki za wskazówki! Ja też byłam zachwycona tą maseczką, nawet
                bez peelingu, czy gommage'u, czy jak go tam zwał :))) W poniedziałek "doniosę"
                o efektach. Miłego weekendu!
    • Gość: Xena Re: peeling enzymatyczny do twarzy IP: *.acn.waw.pl 22.03.02, 16:26
      A czy któraś z Was używała peelingu enzymatycznego Sorai (w zielonej tubce)?
      Kosztuje niewiele (jakieś 14 zł), więc trochę kusi mnie zakup, ale nie wiem,
      czy warto.
      Czekam na opinie.
      • Gość: marta Re: peeling enzymatyczny do twarzy IP: *.ny325.east.verizon.net 22.03.02, 18:35
        Mała ma rację. Peeling enzymatyczny to zupełnie coś innego niż gommage.
        Enzymatyczny nakładamy na buzię i czekamy sobie jakiś czas a enzymy w tym
        czasie rozpuszczają martwy naskórek, a potem po prostu zmywamy warstwę
        kosmetyku. Gommage zaś po zachnięciu trzeba "zgumkować" z twarzy. Można o tym
        przeczytać na wizaz.pl.
        Sama używam tylko peelingów enzymatycznych, są delikatniejsze i nie lubię się
        babrać:) Naprawdę sobie chwalę Drożdżowy peeling enzymatyczny firmy BanDi.
        Kosztuje około 12 zł, do dostania w sklepach Natura. Cera jest po nim gładka i
        rozjaśniona, można stosować go często bo jest naprawdę delikatny, ma miłą
        gęstą, kremową konsystencję. Na razie nie znalazłam nic lepszego!
    • Gość: ewelina Re: peeling enzymatyczny do twarzy IP: *.bmj.net.pl 23.03.02, 09:49
      Ja używałam peelingi enz. z Erisa i Soraji. Byłam z nich zadowolona. Chociaż
      szczerze mówiąc te z Erisa są łatwiejsze w nakładaniu, bo są bardziej śliskie.
      Mogę jeszcze dodać, że peeling Erisa i serii Pharmaceris do cery naczynkowej ma
      dosyć specyficzny lekko jak dla mnie mydlany zapach. Ten do cery wrażliwej i
      alergicznej zapachu raczej nie posiada. Ogólnie mówiąc polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka