Dodaj do ulubionych

Żele pod prysznic

IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 22.03.02, 17:10
Które żele pod prysznic możecie polecić a które odradzić? Mnie ostatnio
zachwycił żel Palmolive antystresowy-pięknie pachnie(tak relaksująco). Lubię
również żele Nivea i Fa.Natomiast kompletnie nie przypadł mi do gustu
żel "Zielona herbata" Bielendy.W ogóle się nie pienił.A jakie są wasze typy?
Obserwuj wątek
    • an.ia Re: Żele pod prysznic 22.03.02, 22:59
      Gorąco polecam żel pod prysznic - Neutralia - ten dla skóry suchej - zawiera
      dodatek kremu, super nawilża, pięknie pachnie i jest baaardzo przyjemny w
      użyciu. To mój zdecydowany numer jeden!! :))
      A poza tym palmolivy - zwłaszcza ten z mlekiem i miodem - też przyjemny dla
      skóry, no i jeszcze wszystkie żele Ives Rocher - ale te głównie ze względu na
      zapachy.
      • Gość: Mila Re: Żele pod prysznic IP: *.tnt1.me2.uunet.de 22.03.02, 23:37
        Moj the besciak to Palmolive Milk and Honey. Przy nim wszystkie inne wysiadaja.
        Z zapachem i konsystencja trafili w dziesiatke.
        • Gość: marta Re: Żele pod prysznic IP: *.ny325.east.verizon.net 23.03.02, 01:45
          Mój ulubiony to Neutralia ale tylko nawilżająca, z różowym na etykiecie.
          Zachwycił mnie relaksujący żel Palmolive. Cudowny jest też ten z mlekiem i
          miodem... Mocno zniechęcił mnie natomiast migdałowy, zapowiadał się miło.
          Potem, pod prysznicem wyszedł z niego jekiś chemiczny zapach, musiałam go
          wywalić do kosza.
    • Gość: kasiulek Re: Żele pod prysznic IP: 195.145.215.* 23.03.02, 22:43
      U mnie na zmiane kroluja olejek pod prysznic Nivea (fajnie pachnie, dobrze
      nawilza, skora po nim jest milutko miekka i gladka) i Dove - z reguly ten
      najpierwszy zwykly bialy, w lecie chetnie uzywalam niebieskiego odswiezajacego,
      ten z peelingiem jest taki sobie.
      Od czasu do czasu 'zdradzam' je na rzecz innych - fajne byly wspomniane wyzej
      Palmolive mleczno-miodowy i aromaterapeutyczny z lawenda i ylang-ylang, Yves
      Rocher Jardin du Monde 2 in 1 aloesowy (ten z karite juz mi tak nie pasowal),
      kiedys lubilam nawet zielona herbate z tej serii), a Neutralii uzywalam czesto
      pare lat temu.
      • Gość: ixi Re: Żele pod prysznic IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.03.02, 15:36
        Bardzo lubię większość żeli Palmolive, z serii Fa Wellness spodobał mi się ten
        żel Bamboo essentual, 2 pozostałe z tej serii - z żieloną herbatą i morski -
        moim zdaniem po prostu śmierdzą. Bardzo też lubię używać do mycia takiej
        siateczkowej myjki - wystarczy nanieść niewielka ilość żelu na wilgotną myjkę -
        i już ma się wspaniałą pianę. Mam tylko pytanie - czy może ktoś na tym forum
        używa lub używał takiej myjki - czy wy ją jakoś dezynfekowaliście co jakiś
        czas, i jak to robiliście? Jestem świadoma tego, że gdy taką gąbkę zostawia się
        wilgotną, to sprzyja to zaleganiu roznych drobnoustrojów. Gąbeczki do
        demakijażu i do podkładu zaleca się co jakiś czas gotować - czy ją powinno się
        gotować również? Mojajest biala ale ma kolorowy sznureczek i obawiam się że
        gotowanie ją zafarbuje, dlatego mam opory przed gotowaniem, może ktoś zna jakiś
        inny sposób odkażania takiej myjki.
        • kasiulek Do ixi - myjka 24.03.02, 20:11
          Moja kolezanka taka myjke po prostu pierze w pralce w wysokiej temperaturze,
          ale nie jestem totalnie przekonana, ze to swietny pomysl - podaje jako
          ciekawostke
          • Gość: dafne Re: Do ixi - myjka IP: *.dami-rz.pl 25.03.02, 12:24
            Z tą siateczkową myjką to żaden problem,bo po używaniu wystarczy powiesić tak
            by wyschła(schnie szybko,jest ze sztucznego tworzywa więc przez to
            higieniczna).Prawdziwy kłopot to rękawice do masażu i myjki z trawy
            morskiej.Tam dopiero bakterie szaleją!

Moje ulubione żele to Y.Rocher(zapachy!) aloesowy,lawendowy,z zieloną herbatą,
            Nivea z olejkiem(zimą przy kaloryferowym powietrzu).Na razie mam sporo, ale jak
            mi się skończą kupię Palmolive z lawendą ,ylang-ylang i paczulą.Kiedys używałam
            Neutralia,ale ostatnio preferuję pachnące kosmetyki kąpielowe.
    • Gość: koralik Re: Żele pod prysznic i myjka IP: 195.95.19.* 25.03.02, 09:20
      moje ulubione zele to:
      1. tradycyjny DOVE
      2. Fa Sunny Melon (2w1)
      3. aqua aloesowy z AVONu
      4. SSS z AVONu

bardzo lubilam tez wspomniany Palmolive Milk&Honey, ale moj narzeczony nie
      toleruje tego zapachu, wiec nie kupuje

mam taka siatkowa myjke, wydaje mi sie, ze wystarczy ja dobrze wyplukac i
      powiesic, by wyschla (w sloneczny dzien na balkonie)
      bo moja myjka jest z takiej plastikowej siateczki i balabym sie ja gotowac, ze
      sie roztopi :-))) poza tym takie myjki, gabki i szczotki nie sa wieczne i jesli
      tylko zaczynam podejrzewac, ze sie zestarzaly, to po prostu wyrzucam bez zalu

mam tez takie rekawiczki (z AVONu) i one sa naprawde rewelacyjne, jesli chodzi
      o "podrapanie sie" :-))), ale najlepiej jest miec 2szt., bo jedna reka dosc
      trudno jest sobie wymasowac np. uda i posladki - polecam
      Koralik
      • Gość: aga71 Re: Moje ulubione zele IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.03.02, 10:18
        palmolive: z mleczkiem migdalowym i z mleczkiem akacjowym (tego ost. dawno nie widzialam, pewnie wycofali ze sprzedazy) oraz z serii aromaterapeutycznej z lawenda i ylang-ylang.

Yves Rocher , z serii Jardins du Monde: lawendowy, bzowy

Aga
    • Gość: Saga Re: Żele pod prysznic IP: 192.168.10.* 25.03.02, 17:59
      Nivea i Fa są ok. Moje ostatnie okrycie to żel Neutro Roberts. Bardzo dobrze
      nawilża skórę i przepięknie pachnie.
      • Gość: Xena Re: Żele pod prysznic IP: *.acn.waw.pl 25.03.02, 18:32
        Moje ukochane żele pod prysznic to przede wszystkim Yves Rocher - ich cudowne
        owocowe żele i balsamy pachną tak, że ma się ochotę natychmiast je zjeść.
        Obecnie uzywam Ziai żelu brzoskwiniowego, ale zapachowo nawet nie umywa się do
        Yves Rocher (jakoś tak syntetycznie i nieświeżo zalatuje). Bardzo lubię też
        kremowy olejek do kąpieli Nivea, choć z tego, co pamiętam, trochę zbyt skąpo
        się pieni. Miałam też próbkę Dove z minikapsułkami i właśnie zastanawiam się
        nad jego zakupem.
    • debe Re: Żele pod prysznic 26.03.02, 03:21
      moje ulubione to Nivea, chociaz ostatnio, dla odmiany kupilam Body Scrub St
      Ives/Swiss Formula, zel morelowy i jest swietny, bardzo ladnie pachnie, skora
      jest gladka i "ozywiona";
      ...po Waszych wypowiedziach mam straszna ochote sprobowac Yves Rocher, pewnie
      bedzie nastepny...
      • Gość: Marta Re: Żele pod prysznic IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 09.04.02, 18:57
        A ja właśnie zużyłam ten relaksujący Palmolive i za waszą namową kupiłam sobie
        Palmolive z mlekiem i miodem.Rewelacja! Konsystencja taka jaka lubię, pięknie
        się pieni, a ten zapach-aż chce się zjeść-taki słodziutki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka