Gość: Bania IP: *.ceu.edu.pl / *.ceu.edu.pl 30.07.04, 14:47 Witam, Czy ktoras uzywala krem (nawilzajacy lub odzywczy) do twarzi s nowej serii Dermiki Variete? Czy ten odzywczy to niby na noc czy tez na dzien? Czekam na opinie i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bania Re: Dermika VARIETE IP: *.ceu.edu.pl / *.ceu.edu.pl 30.07.04, 16:31 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Dermika VARIETE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.04, 17:20 Ja od kilku dni używam nawilżającego. Jestem bardzo zadowolona. Kremik ładnie pachnie, dobrze nawilża i odżywia moją skórę. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dermika VARIETE IP: 62.111.144.* 30.07.04, 18:09 mam nawilżający i zapowiada się bardzo fajnie (dopiero kupiłam) Najwięcej się dowiesz o odżywczym w necie lub w drogerii z ulotki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bania Re: Dermika VARIETE IP: *.ceu.edu.pl / *.ceu.edu.pl 30.07.04, 18:24 Czytalam ulotke, krem odzywczy, tak samo jak i nawilzajacy, moze byc stosowany na dzien i na noc. Ale po co w nocy krem s filtrem? Preczytalam w nowym Twoim stylu, ze w serii Variete jest rowniez krem na noc, no i zastaniam sie, czy to ten odzywczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Dermika VARIETE IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 30.07.04, 23:47 rzeczywiście w tej serii są dwa kremy:nawilżający z filtrem i odżywczy. i można "kombinować": nawilzający na dzień, odżywczy w nocy, albo nawilzający na dzień i noc przy skórze umiarkowanie mieszanej, a odżywczy przez całą dobę przy skórach suchych. albo nawilzający w lecie, odżywczy w chłodniejsze dni. nawiasem mówiąc-używałam tylko balsamu do ciała z tej linii i nie wiem jak kremy, ale balsam jest pierwsza klasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bania Re: Dermika VARIETE IP: 195.94.201.* 30.07.04, 23:50 Dziekuje, Lulu! Mam skore mieszana i wlasnie zastanawiam sie, czy ten odzywczy mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dermika VARIETE IP: 62.111.144.* 03.08.04, 19:12 mam go juz kilka dni i moje zadowolenie zmniejsza się:( nie nawilża tak dobrze jak np tańszy AA oligovital Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati2001 Re: Dermika VARIETE IP: *.tcz.pl / *.tcz.pl 31.07.04, 00:22 Ja mam ten nawilżający bardzo dobry jednak lekko się po nim "świecę" na noc polecam Yves Rocher miałąm próbkę na dzień doskonała ani "grama" świecenia !! Teraz mama ochotę na ten balsam Dermiki Variete :) Bardzo miły w użyciu jest Aksamitny olejek do ciała Dermiki kupiłam w promocji za 11.50 !! (chyba wyprzedaż tej serii w mojej drogerii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati2001 Re: Dermika VARIETE IP: *.tcz.pl / *.tcz.pl 31.07.04, 00:24 Lulu jezeli jest to możliwe to prosze o opinię do tego balsamu (Variete) dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu specjalnie dla Kati2001 ;-) IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 31.07.04, 12:10 balsamik jest super, jak już mówiłam. ogólnie, dziewczyny, powiedzmy sobie szczerze, że linia Variete nie jest skonstruowana na jakieś szczególne problemy skóry tzn rzeczywiście na opakowaniach jest napisane, że "do wszystkich rodzajów skóry". To jest linia majaca chyba uczcić 10 lat firmy i jej główne zadanie to miłe używanie! ;-) napewno nawilży i odżywi, a tego nigdy za wiele, wiec prawie każda z nas (no, może oprócz cer "silnie" mieszanych i tłustych) moze sobie zrobić przerywnik w swojej pielęgnacji takim kremikiem. Jeśli chodzi o balsam do ciała, to zawiera skł. nawilżające i odżywcze (ale jakie konkretnie-nie pamiętam) i "koktajl owocowy"- min. z poziomki peruwiańskiej, chyba mandarynki czy ananasa. W każdym razie-to ten koktajl zapewne tak cudnie pachnie. Konsystencja-jak jogurt. Ani gęsta, ani wodnista. Cudnie się wchłania, zmiękcza skórę, nawilża, zostawia ten subtelny zapaszek- słowem-boski. Fakt, że dość szybko mi się skończył, ale to pewnie dlatego, że się smarowałam 3 razy dziennie ;-). Acha-na opakowaniu jest też napisane, że on jest "ujędrniający", ale mówiąc szczerze nie podali jaki to składnik ma ujędrniać i też tego efektu na sobie nie zaobserwowałam. Ale jak już mówiłam- nie po to się używa tej linii, żeby coś tam specjalistycznego robiła, tylko żeby było miło&przyjemnie! ;-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati2001 Do lulu IP: *.crowley.pl 31.07.04, 19:07 Dziekuje bardzo za infotrmacje, na wizażu jest jedna opinia ale niezbyt pochlebna. Przekonałaś mnie .. . napewno kupię ten balsam dziekuję Ci i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś