Dodaj do ulubionych

Jutro zakladam tipsy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 10:18
Na co musze uwazac? Moge uzywac zwyklego zmywacza do paznokci czy powinnam
raczej kupic jakis specjalistyczny? Czesto piore bielizne recznie - czy przez
moczenie rak w wodzie tipsy szybciej mi odpadna?
Obserwuj wątek
    • Gość: Misia Re: Jutro zakladam tipsy IP: *.238.114.149.adsl.inetia.pl 13.08.04, 10:26
      A rękawiczki do prania , mycia i sprzatania???
      • Gość: kasia Re: Jutro zakladam tipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 10:32
        :) wiele razy probowalam i tak strasznie mi nie wygodnie prac z rekawiczkami ze
        wole juz bez. Ale chyba masz racje, trzeba bedzie sie do nich przekonac ...
    • Gość: Kata Re: Jutro zakladam tipsy IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 13.08.04, 10:40
      Najlepiej jak sobie kupisz zmywacz bezacetonowy, bo aceton rozpuszcza tipsy.Jak
      będziesz miala tipsy akrylowe to uważaj na solarium i na opalanie bo akryl
      żólknie.
      • Gość: kasia Re: Jutro zakladam tipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 10:42
        Ooo, o solarium i slonku nie wiedzialam. Dzieki!
    • sitc Re: Jutro zakladam tipsy 13.08.04, 11:10
      Tak po pierwsze jak już było wymienione zmywacze tylko bezacetonowe, używaj
      pilników papierowych, nigdy metalowych, jak sama będziesz chciała skrócić tipsa
      to wyłącznie piłując, nigdy obcinając. A propos prania, też dużo piore ręcznie
      i od samego moczenia tipsy ani trochę nie cierpią, fakt kiedyś w trakcie prania
      złamałam sobie jednego, ale prałam wtedy gruby, ciężki zimowy sweter :-) Jak mi
      się coś przypomnie to dopisze.
      Pozdro.
    • roksana11 Re: Jutro zakladam tipsy 13.08.04, 11:21
      A po co Ci tipsy? Ja mam naturalne długie paznokcie, moje płytki są tak twarde,
      że jeszcze żadnen mi się nie złamał, piorę, myję naczynia i nic, jestem
      b.zadowolona z moich paznokci, ale to chyba zasługa dobrego odżywiania,
      wykonuję różne wzory lakierem i specjalnym linerem do panokci i każdy myśli że
      mam przyklejane. Proponuję dietę, maseczki i kąpiele wodne z dodatkiem oliwy,
      każdy może mieć swoje naturalnie piękne paznokcie oraz każdy może stworzyć na
      nich arcydzieło, wystarczy odrobina wyobrazni. Pozdr.
      • Gość: kasia Re: Jutro zakladam tipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:26
        Oj, kobieto. Gdybys tylko widziala moje paznokcie ... Niestety od najmlodszych
        lat mam taki brzydki nawyk obgryzania ich i ciezko mi sie powstrzymac.
        Probowalam specjalnych kwasnych lakierow ale z czasem i ten smak polubilam.
        Zazdroszcze ci ladnych paznokci, ja niestety swoje spaskudzilam. Mam nadzieje
        ze gdy ponosze pewien czas tipsy oducze sie obgryzania :(
        • roksana11 Re: Jutro zakladam tipsy 13.08.04, 11:48
          Oj ale Ty chyba nie widziałaś kiedyś moich paznokci. Od najmłodszych lat
          uwielbiałam obgryzać, a skórki to miałam tak poobgryzane, że b.często lała się
          krew:-) Ale to nie o to chodzi. ja próbowałam wszystkiego, specjalne lakiery
          przeciwobgryzaniu kupowałam w aptekach i nic nie pomagało, aż wreszcie
          postawiłam sobie ultimatum, teraz albo nigdy, po prostu je malowałam lakierem i
          z dnia na dzień mi rosły. Ale to nie było tak, że mi urosły i finał, miałam
          bardzo zniczone płytki, co 2 dzień je piłowałam, maseczki, kąpiele, kremy do
          paznokci na wzmocnienie. Musiały mijać miesiące aby nowa płytka rosła na nowo,
          do tego doszła dieta i witaminy. No a teraz jestem bardzo zadowolona. Pozdr.
      • a.kopiko1 Re: Jutro zakladam tipsy 13.08.04, 11:32
        Jeśli ma taką ochotę to niech sobie zrobi, nikt jej tego nie zabroni. Cieszę
        się, że masz długie i mocne paznokcie, ale weź pod uwagę, że nie każdy ma takie
        i może właśnie dlatego chce sobie zrobić tipsy...
        Kasia, jak będziesz sobie robiła to to może potrwać kilka godzin więc musisz się
        uzbroić w cierpliwość. Tipsy żelowe są moim zdaniem lepsze, nie niszczą tak
        bardzo płytki paznokciowej jak akryle. Trudno Ci będzie się przyzwyczaić do
        tipsów, zajmie to ok. dnia. Pamiętaj, żeby mówić jak pani będzie Ci robić te
        tipsy, aby nie piłowała za mocno, bo wtedy boli. Jeśli zbobi wszystko dobrze, to
        nie będziesz miała łusek, a jeśli już pojawią się łuski to moim zdaniem musisz
        iść do niej znów i poprosić o poprawę - darmową, bo to ona zwaliła robotę. Łuski
        powstają bardzo często i to jest duży problem tipsów.
        Ale wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :)
        • Gość: kasia Re: Jutro zakladam tipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:46
          Dzieki za trzymanie kciukow :) Z tym ze moze bolec to sie troche
          przestraszylam, ale duzo zniose zeby pozbyc sie kompleksu. Pozdrawiam :)
        • Gość: Kate Re: Jutro zakladam tipsy IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 13.08.04, 11:55
          Czesc, mialam tipsy na akrylu przez 4 miesiace, zdjelam(a raczej rozpuscilam je
          2 miesiace temu) i moje paznokcie do tej pory nie moga dojsc do siebie, caly
          czas obcinam je na ktotko bo strasznie sie rozdwajaja, a pierwszego dnia po
          zdjeciu to mnie po prostu bolaly, wiec jesli mozesz to zrob sobie te zelowe, ja
          wtedy jeszcze nie wiedzialam ze akryle az tak niszcza plytke. A tak poza tym to
          uwazaj jak bedziesz otwierac jakies szuflady, drzwi, szfki itp. bo ja niestety
          pare razy sie zapomnialam i konczylam z oderwanym tipsem i okrutnym bolem, mi
          tipsy w niczym nie przeszkadzaly, no moze troszeczke jak upuscilam drobne
          (podniesienie np.50 gr majac tipsy to wielka sztuka, sama zobaczysz :D) albo
          jak pisalam na kompie. Teraz dziwnie sie czuje bez moich pazurkow i kusi mnie
          zeby sobie znowu zrobic ale chyba poczekam az mi moje wlasne sie zregeneruja i
          sprobuje je zapuscic :) Pozdrawiam
    • Gość: Nicole Re: Jutro zakladam tipsy IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 13.08.04, 12:26
      Bolala Cię naturalna plytka dlatego, że zostala za mocno zmatowiona przed
      nalożeniem tipsów czy masy akrylowej.Jeżeli manikiurzystka ma wyczucie to
      absolutnie nic nie boli i jeżeli nie jest za mocno spilowana naturalna plytka
      to później nie ma problemu jak się zdejmie tipsy.
    • roksana11 Re: Jutro zakladam tipsy 13.08.04, 12:34
      Dziewczyny ale to przecież "ciało obce". Podobnie jak z przyklejonymi
      paznokciami, cokolwiek robiłam (prałam lub sprzątałam), czułam się jakoś
      nieswojo, sztuczne nie ma jak prawdziwe, prawdziwe to Twoje i chcąc nie chcąc
      dobrze sie w tym czujesz, przynajmniej ja, oczywiście nie chcę nikogo urazic
      bądź namawiać na "prawdziwe", jednak uważam że jeśli chodzi o paznokcie to
      warto trochę popracować, poczekać na "swoje"...wypięknieć można również w
      naturalny sposób co jest bardziej korzystne...Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka